Elbiler i top: Her er vores favoritbiler i 2024

Salget af nye biler vokser langsomt, men stødt, samtidig med at elbiler buldrer frem. De udgør nu 45 pct. af det samlede bilsalg. Se listen med de mest populære biler i 2024 indtil videre – og i juni for sig.

Hvid bil forfra, rød bil i forgrunden.
Nyt om biler

To ting toner frem, når det danske bilsalg i første halvdel af 2024 fremkaldes.

Det samlede salg af personbiler steg i forhold til 2023 – men ikke meget. Og elbilerne fortsætter med at æde markedsandele.

86.336 nye personbiler fik nummerplader på i årets første seks måneder. Det er en beskeden vækst på 2,4 pct. i forhold til samme periode i fjor. Og mens der var et lille fald i første kvartal, trækker et mere solidt andet kvartal op, påpeger brancheforeningen Mobility Denmark (tidligere De Danske Bilimportører).

Tallet er dog forholdsvis lavt i forhold til de senere års danske bilsalg.

Elbiler 49 pct. frem

Der er leveret 38.939 nye elbiler siden nytår, og det er kraftig stigning på 49 pct. fra 2023. Det bringer elbilernes andel af det samlede salg op på 45 pct. Tælles den betydelige import af nyere brugte elbiler med, kommer elbilerne pænt over 50 pct.

-Det er milepæl, at danskernes foretrukne drivmiddel er elbil, når de skal have en ny bil, siger forbrugerøkonom Ilyas Dogru med henvisning til, at elbiler nu udgør en større andel end rene benzinbiler.

- Den store appetit er der flere årsager til. De mange prisjusteringer har gjort elbilerne attraktive, og dernæst har vi i Danmark fået veludbygget ladeinfrastruktur som gør, at det bliver nemmere at vælge elbilen til, tilføjer han.

Ilyas Dogru peger også på, at man ikke skal underkende, at danskerne har opdaget, at det er markant billigere at køre i elbil.

6 elbiler på top-10

Elbiler er også blevet særdeles synlige i bilsalgets hitlister, både i juni og i første halvår.

Seks ud af de ti mest solgte biler i første halvår 2024 var rene elbiler, og de tre mest populære benzinbiler er i klasser, hvor udbuddet af elbiler er lille eller ikke konkurrencedygtig i anskaffelsespris.

- Skal elbilsalget vokse yderligere, kræver det nye modeller - især de billige. Først der kan vi for alvor bryde 50 procent-barrieren, er vores vurdering, siger FDM’s forbrugerøkonom.

Tesla Model Y atter i front

Den mest solgte bil i første halvdel blev Tesla Model Y, der – lige som Model 3 – fik en kraftig opblomstring i juni efter endnu et prisfald for ca. en måned siden. Samtidig er SUV'en i top i juni, efter at andre modeller har 'vundet' de seneste måneder. 

Med lige knap 5.000 indregistreringer bringer det Model Y op på en sikker førsteplads i første halvår. Trods det flotte tal er der næsten tale om en halvering fra 2023. For Model 3, der fik et stort facelift i efteråret, er der til gengæld tale om mere end en fordobling.

VW's ID.biler får comeback 

Flere af VW’s ID.-modeller har også fået en solid tilbagekomst. ID.4/ID.5 er tæt på en fordobling, og ID.3 mere end fordobler sit salg. Det samme gør Audi Q4, som kommer lige efter sine søskende på en fjerdeplads.

Højt på top-20 for første halvår er også Volvos nye EX-30, som bliver nr. otte. Toyota BZ4X, der for to år siden fik en forpjusket salgsstart, indtager plads 16 blandt alle biler og en ottendeplads blandt elbiler.

Også Nissan Ariya er blevet synlig i salgsstatistikken med en tiendeplads blandt elbiler.

Og sådan ser bilsalget ud for første halvdel af 2024.

 

Vil du vide, hvornår nye elbiler lanceres?

Se den omfattende liste over nye elbilers ankomst til Danmark. Opdateres løbende.

Nye elbiler i 2024 og 2025