Nuttet cabriolet gør comeback som åben bil

Den nye Mini Cooper er på vej som klassisk cabriolet. Men de, der havde glædet sig til en åben, elektrisk bil, bliver skuffede. Cooper Cabrio kommer kun med benzinmotor.

Blå-grå Mini Cabrio med kalechen nede på strand.
Nyt om biler

Mini sendte i foråret en helt ny Cooper på gaden – både som elbil og i benzinudgaver. Og som det længe har været en offentlig hemmelighed, følges den tredørs Cooper nu op med en åben udgave, Cooper Cabrio.

Der er tale om en helt klassisk cabriolet med stofkaleche på samme vis som dens forgængere, hvoraf den første stammer fra 2004.

Men Mini undlader at tage stikket som det første bilmærke med en firepersoners cabriolet som elbil. Den nye Cooper Cabriolet kommer nemlig kun i benzinudgaver. Hvis der skulle dukke en elektriske udgave op, bliver det i hvert fald ikke lige foreløbig.

Mini Cooper Cabriolet i profil med kalechen nede.
Mini Cabrio svarer stort set til den tredørs Cooper. Den åbne kaleche folder sig sig sammen ovenpå bagagerummet.

Ingen begrundelse

Mini giver ingen forklaring på fravalget, men det kan hænge sammen med problemer med vægt og stivhed i en åben bil med tungt batteri. 

Cooper el og Cooper benzin er teknisk set to helt forskellige biler, der blot har næsten ens dimensioner og et næsten ens design.

Det elektriske foldetag åbnes på blot 18 sekunder ved hastigheder op til 30 km/t. og lukkes på 15 sekunder.

Mini Cooper Cabrio i profil med illustreret åbning af kalechen.
Kalechen kan åbnes på 18 sekunder og lukkes på 15. Det er også muligt med en mellemstilling, hvor der er en 40 cm åbning som med et almindeligt soltag. Mini viser dog ikke denne indstilling, 

Lille soltag også muligt

Og så har cabrioleten en finurlig ny detalje. Hvis vejret ikke helt er til at køre rigtig topløst, kan kan kalechen åbnes nærmest som et soltag, hvor der skabes et hul med en længde på 40 cm.

Cooper Cabrio kommer i to motorudgaver: Cooper C med 163 hk og Cooper S med 204 hk. Begge har firecylindret motor.

Mens MG Cyberster, der er en topersoners roadster, nu er første åbne elbil, kunne den første firepersoners cabriolet blive Hongqis nye 7-serie, hvoraf sedan’en og SUV’en lanceres til januar, mens en cabriolet-udgave kunne komme til sommer.

Cooper Cabrio i profil med kalechen oppe.
Cooper Cabriolet har klassisk stofkaleche, der kan foldes sammen elektrisk.

Flere Cooper på vej

Mini er formentlig på vej med yderligere en Cooper-version, nemlig en femdørs. Den kunne komme i løbet af 2025, men Mini har ikke bekræftet noget.

Cabrioleten lanceres i Danmark i begyndelsen af 2025. Grundmodellen koster 481.000 kr., mens S-modellen ryger op i 560.000 kr. med laveste udstyrsniveau.

Mens den elektriske Cooper kommer fra Kina, fremstilles den benzindrevne i Oxford, England.

Cabrios hvide kabine set oppefra.
Mini Cabrio er en firepersoners bil. Motor har dog endnu ikke haft mulighed for at tjekke, om der reelt kan sidde to voksne på bagsædet.

 

Nysgerrig efter nyheder om biler?

Motor følger løbende udviklingen inden for biler og ny teknologi

Se flere nyheder her