Smuk smutvej ved Næstved klar 30. oktober

Søndag den 30. oktober åbner sidste og vigtigste del af Næstved Omfartsvej. Dermed får de mange sydsjællandske trafikanter en smutvej uden om Næstved centrum.

Broen over Susådalen er en vigtig del af omfartsvejen nord om Næstved.
Trafik

Det er mindre end to måneder siden, at højbroen over Susådalen blev støbt, men alligevel tør Vejdirektoratet nu sætte dato for indvielsen af Næstved Omfartsvej, som den endnu navnløse bro bliver en del af.

Søndag den 30. oktober klippes snoren for den i alt syv km lange motortrafikvej, hvoraf de fire km uden festivitas blev taget i brug af trafikanterne i efteråret.

Kortere og meget hurtigere

Det skal gå stærkt for at få vejen klar til 30. oktober. Sådan så der ud midt i april, men nu er asfalteringen gået i gang. Foto: Torben Arent
Det skal gå stærkt for at få vejen klar til 30. oktober. Sådan så der ud midt i april, men nu er asfalteringen gået i gang. Foto: Torben Arent

De sidste tre km får stor betydning, da trafikken i øst-vestgående retning dermed slipper for den noget længere og markant langsommere vej ind gennem Næstved centrum.

For tiden er de store asfaltmaskiner i gang med at lægge asfalt på strækningen mellem Ringstedgade og Slagelsevej, mens der også er travled med at pille det store stillads ned ved højbroen. Hen over sommeren og det tidlige efterår kommer striber, autoværn, støjskærme mm. på plads.  

Vejdirektoratet forventer, at ca. 15.000 biler i døgnet vil køre på strækningen fra Slagelsevej til Ringstedgade, mens der mellem Ringstedgade og Køgevej vil køre knap 8.000 biler. Tallene er fremskrevet til 2030.

SE OGSÅ: 7.500 ton bro på en weekend