Jylland får ny færgerute til Oslo

Jyder og fynboer, der vil holde bilferie i Norge, får nu en ny mulighed for at krydse Skagerrak. Op til sommerferien åbner DFDS Frederikshavn-Oslo. Det betyder samtidig en forringelse for rejsende mellem Sjælland og Oslo.

DFDS vil fra 25. juni 2020 sejle mellem Frederikshavn og Oslo som en del af København-Oslo-ruten.
Trafik

Frederikshavn og Oslo bliver atter forbundet med bilfærge. Efter at Stena Line skyndte sig permanent at lukke ruten, da coronakrisen satte ind midt i marts, tager DFDS nu over i stedet.

Det sker med en usædvanlig løsning, hvor den daglige København-Oslo-båd lægger til i Frederikshavn, både nord- og sydgående.

Da det er en international rute, vil det ikke være muligt at købe billet til den danske del af turen, København-Frederikshavn.

DFDS genåbner København-Oslo 15. juni efter coronanedlukningen, og det nye stop-over i Frederikshavn tilføjes 25. juni.

DFDS' store passagerskibe Pearl Seaways og Crown Seaways har ligget stille i København, siden Corona-krisen satte ind midt i marts.
DFDS' store passagerskibe Pearl Seaways og Crown Seaways har ligget stille i København, siden Corona-krisen satte ind midt i marts. 15. juni er der atter afgang, og fra 25. juni bliver det med stopover i Frederikshavn. Foto: DFDS

Ruten kan være særlig interessant i år, da Norge er et af blot tre lande, som danske turister uden videre kan rejse til og fra i øjeblikket.

Kør selv-ferie til Norge

Sejlplanen indeholder indtil 31. august en daglig afgang fra Frederikshavn kl. 23.30 med ankomst i Oslo kl. 9.00 næste morgen. Der er returrejse fra Oslo kl. 12.00 med ankomst i Frederikshavn kl. 22.00.

Længere sejltid København-Oslo

For sjællændere betyder det længere rejsetid. Oslobåden vil fremover afgå fra København allerede kl. 14 i stedet for 16.30. Det kan altså koste en arbejdsdag på udturen.

Til gengæld er ankomsten i både Oslo og København rykket tilbage til de tidligere, ’gamle’ tider, nemlig kl. 9.00.

Se mere: Færger i Europa

For passagerer, der har købt et ’Mini-Cruise’, mister turen sin mulighed for et kort endagsbesøg i Oslo (eller København for nordmænd). Opholdet i de to byer er nemlig totalt set reduceret til tre timer.

Fortsætter til efteråret

Den nye sejlplan gælder til og med 31. august, men DFDS vil fortsætte Frederikshavn-Oslo-ruten fra 1. september.

- Ruten fortsætter med en ny sejlplan, som vi vil optimere efter kundeønsker og erfaringer samlet hen over sommeren, siger DFDS’ pressechef Gert Jakobsen.

Der har tidligere været et stopover på København-Oslo-ruten, idet DFDS i en del år gjorde et kort stop i Helsingborg for at betjene kunder i Sydsverige.

Stena Line indstillede i marts sin rute Frederikshavn-Oslo efter 40 år.
Stena Saga har sejlet sin sidste tur Frederikshavn-Oslo. Rederiet indstillede i marts ruten efter 40 år. Foto: Stena Line

DFDS drev ruten Frederikshavn-Oslo i flere årtier, indtil rederiet lukkede ruten i 1974. I 1979 genåbnede Stena Line forbindelsen.

Foruden den nye rute fra Frederikshavn er der talrige skibsforbindelser mellem Hirtshals og det sydlige Norge med Fjord Line og Color Line.

Se mere: Nu åbner den skandinaviske motorvej