Her kan Tour de France stoppe din ferie

Netop som danskerne tager på sommerferie, lyder startskuddet for verdens største cykelløb. Tjek allerede nu, om Tour de France vil påvirke din færden på de danske veje i perioden 1.-3. juli.

Tour de France i Danmark
Trafik

Starten på årets Tour de France på danske veje skal nok blive en folkefest. Men knap så muntert bliver det, hvis du skal køre i bil på de samme veje som cykelfeltet. Derfor er det en god ide, at du orienterer dig om, om din ferietur eller bare den daglige pendlertur bliver påvirket af løbet.

”Tourstarten i Danmark falder for flere bl.a. sammen med sommerferiens start, og det betyder, at der bliver endnu større pres på trafikken i de berørte områder. Har man mulighed for at udsætte ferieafgangen til en af de følgende dage kan det klart anbefales,” siger chefkonsulent i FDM Dennis Lange.

Også arrangøren af den danske del af løbet, Grand Départ Copenhagen Denmark 2022, er opmærksom på, at det kan skabe problemer på de berørte veje.

”Tour de France i Danmark er en meget stor begivenhed, der kommer til at påvirke trafikken langs ruten og på tværs af landet. Derfor er vi glade for at kunne lancere et trafikunivers, så man kun behøver lede efter svar ét sted, inden man tager ud og ser Tour de France eller drager på ferie,” siger direktør Ida Bigum Nielsen i en pressemeddelelse.

Trafikuniverset er en hjemmeside, hvor du kan se på lokalt niveau, hvordan trafikken bliver påvirket, og hvordan du finder vej. Se hjemmesiden letourcph.dk/trafik her (eksternt link).

Storebæltsbroen vil blive spærret i forbindelse med Tour de France.
Går turen over Storebælt 2. juli, skal du enten komme over broen før kl. 12.30 eller efter kl. 18. Du bør dog holde øje med den aktuelle trafiksituation.

Her rammes trafikken særlig hårdt:

1. juli: Tour-start i København

Tour de France Grand Départ i København er en enkeltstart på 13 km fredag d. 1. juli. Enkeltstarten vil påvirke trafikken og parkeringsforholdene i og omkring København markant fra tirsdag d. 28. juni kl. 18.00 til lørdag d. 2. juli kl. 16.00.

Selve ruten vil være spærret for trafik, standsning og parkering fra fredag 1. juli kl. 01.00 – lørdag 2. juli kl. 16.00. Derudover vil andre centrale veje blive spærret i løbet af ugen, herunder store dele af H.C. Andersens Boulevard fra tirsdag d. 28. juni kl. 18.00, ligesom der vil være omfattende forbud mod standsning og parkering på og omkring ruten. Trafikken i byen forventes at være tilbage til normal afvikling lørdag 2. juli kl. 16.00.
Anbefalet løsning: Gå eller tag offentlig transport som regionaltog, S-tog og Metro, når du skal rundt i byen. Busser kan være påvirket.

2. juli: Roskilde-Nyborg

Trafikken bliver påvirket i bl.a. Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Korsør/Slagelse og Nyborg. Starten på dagens etape skydes i gang på Stændertorvet i Roskilde kl. 12.00 og med forventet mål i Nyborg mellem kl. 17 og 18.
Anbefalet løsning: Tjek de lokale forhold på letourcph.dk (eksternt link)

Storebæltsbroen:
Broen lukkes for al biltrafik i begge retninger fra cirka kl. 13.00 til 18.00. Motorvejene, der fører til Storebæltsbroen, kan blive spærret allerede fra kl. 12.30 af hensyn til trafiksikkerheden.
Anbefalet løsning: Følg den aktuelle trafiksituation på trafikinfo.dk (eksternt link)

3. juli: Vejle-Sønderborg

Trafikken bliver påvirket i bl.a. Vejle, Kolding, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg. Dagens etape begynder ved Fjordenhus på Vejle Havn kl. 13.00 med forventet mål i Sønderborg kl. 17.00-18.00.
Anbefalet løsning: Tjek de lokale forhold på letourcph.dk (eksternt link)

Har du styr på sommertrafikken?

Tjek vores køprognose, og få gode råd til kør selv-ferien.

Se trafikguiden