Letbane-arbejde spærrer travl trafikåre

Blød jord betyder, at del af københavnsk ringvej spærres i fem måneder i forbindelse med byggeriet af Hovedstadens Letbane. 

Herlev Station bliver stoppested for Hovedstadens Letbane
Trafik

En del af hovedstadens bilister må de kommende måneder væbne sig med ekstra tålmodighed. Der bliver nemlig sat prop i en af hovedstadstrafikkens mange flaskehalse.

Konkret drejer det sig om et stykke af den såkaldte Ring 3, Herlev Ringvej, mellem Lyskær og Herlev Hovedgade, der spærres helt.

I forbindelse med etableringen af den nye letbane rundt om København er man nemlig stødt på jordforhold, der betyder, at det er nødvendigt at spærre stykket, mens jorden her udskiftes. Årsagen er, at den eksisterende jord er for ’blød’ til at kunne bygge på, oplyser Hovedstadens Letbane til FDM.

Omkørsel for køretøjer over 3,60 meter

Kort over omkørsel i Herlev ved letbanebyggeri
I forbindelse med byggeriet af Hovedstadens Letbane spærres en del af Herlev Ringvej i fem måneder. Sådan ledes trafikken for køretøjer over 3,6 meter udenom byggeriet. (Foto: Hovedstadens Letbane)

Spærret til efter sommerferien

Arbejdet ventes at vare fem måneder, og stykket af Herlev Ringvej vil blive spærret allerede natten mellem mandag 21. marts og tirsdag d. 22. marts. I stedet vil bilister blive ledt ad alternative ruter alt efter bilens størrelse. Også en række busruter vil også blive lagt om som følge af arbejdet.

Sådan lægges trafikken om på Herlev Ringvej - eksternt link

”Selvom letbanearbejdet på Ring 3 allerede har fået mange bilister til at søge andre veje, vil den langvarige lukning af en delstrækning af ringvejen betyde yderligere pres på omkringliggende og parallelle veje, herunder Motorring 3. Som bilist kan man ikke gøre andet, end at følge skiltene og have tålmodighed, og så håber vi fra FDMs side, at Hovedstadens Letbane får ophævet vejlukningen hurtigst muligt,” siger chefkonsulent i FDM, Dennis lange.

Arbejdet med den 28 km lange letbane, der løber fra Ishøj og til Lyngby nord for København, har stået på siden 2018 (letbanen vedtaget i 2011) og rykker sig i etaper med en forventet åbning i 2025.

Omkørsel for køretøjer under 3,60 meter

Kort over omkørsel i Herlev for køretøjer under 3,6 meter
Omkørslen på Herlev Ringvej vil for køretøjer under 3,6 meter være lidt anderledes end for de større køretøjer. (Foto: Hovedstadens Letbane) 

 

Vil du spare penge på brændstof?

FDM har to medlemstilbud, hvor du kan spare penge, når du køber benzin og diesel hos Shell. Du kan enten få et FDM/Shell Card eller tilknytte dit betalingskort og få rabat med det samme.

Få billigere brændstof