• Udbudt af
Få grøn el med FDM Strøm

FDM Strøm

Med FDM Strøm får du en attraktiv elaftale med timepris til bolig og bil. Så kan du udnytte de timer, hvor strømmen er billigst.
Attraktive timepriser på el
Strøm uden tillæg
Lav pris på elabonnement

Strøm til dig og din husstand

Med FDM Strøm får du en knivskarp elaftale med variabel timepris. Elprisen afregnes til spotpris uden tillæg.

Vores variable timepriser gør det muligt at udnytte markedets bedste tilbud og opnå fuld elektrisk frihed. Elaftalen kan bruges af alle almindelige elforbrugere, uanset om du bor i hus eller lejlighed.

Få fordelene ved en nem og forståelig elaftale uden skjulte omkostninger. Du betaler kun abonnement og den rene spotpris.

Vaskemaskine FDM strøm uden tillæg

Se din pris for FDM Strøm

Hvad koster strøm? Du kan se vores attraktive priser for el nedenfor. Prisen for el afhænger af, hvor i landet du bor.

FDM Strøm

Strøm uden tillæg

Seneste måneds gennemsnitspris 0,56 kr./kWh

Timeafregnet strømpris

Hvad koster en kWh? Strømprisen svinger i løbet af dagen og ugen. De viste kWh-priser er et gennemsnit af den forudgående måneds spotpriser time for time.

I den estimerede totalpris indgår tillige transportomkostning og elafgift.

Hvad betyder tingene?​

 • Gennemsnit af den forudgående måneds strømpriser: Matematisk gennemsnit af alle timepriser, som de var på den nordiske elbørs Nordpools handelstidspunkt i den enkelte time.
 • Transportomkostning: Består af omkostninger fra det overordnede elnet og det lokale elnetselskab, som sørger for, at strømmen kommer frem til dig. Når vi beregner den estimerede totalpris, bruger vi priser fra netselskaberne Trefor, Konstant, Dinel og N1 vest for Storebælt. Øst for Storebælt benyttes Radius. Netselskabets abonnement er omregnet til en kWh-pris baseret på forbrug ved 8.000 kWh/år. Oveni lægges omkostninger fra Energinet, der driver det overordnede elnet. Omkostningerne er altid specificeret på din elregning.
 • Elafgift: Fast pris pr. kWh til Staten. ​

Pris for elabonnement​

El-abonnement (Jysk Energi): 40 kr./md. (betales kvartalsvis)

FDM-medlemsrabat (FDM)*: 20 kr./md. (udbetales kvartalsvis)

El-abonnement med rabat: 20 kr./md.

Dertil kommer net-abonnement til dit netselskab

Elaftale
Gennemsnitspris sidste måned
Vest for Storebælt 0,55 kr./kWh
Øst for Storebælt 0,56 kr./kWh
Elabonnement inkl. FDM-rabat: 20 kr./md.

Fordele med FDM Strøm

Når du køber FDM Strøm, får du el til en attraktiv timepris via vores samarbejdspartner Jysk Energi.

Jysk Energi leverer strøm til hele Danmark - uanset om du bor i Skagen, Odense eller Vanløse.

 • Med FDM Strøm får du en nem elaftale til meget fordelagtige priser hos strømleverandøren Jysk Energi.

  Strømmen afregnes til børspris og 0 kr. i tillæg. FDM har forhandlet en meget attraktiv pris hjem og tjener ikke penge på din aftale. FDM Strøm bruger ikke introtilbud, som stiger efter introperiodens udløb. En aftale du kan stole på.

 • Mange danskere har stadig gamle elaftaler med fastpris på strøm, hvor elselskabet lægger en høj fortjeneste ovenpå indkøbsprisen. Med elaftalen via Jysk Energi betaler du derimod kun den aktuelle timepris, der følger markedsprisens udvikling time for time.

  Det betyder, at du får mulighed for at placere dit elforbrug, når timeprisen er lavest. Det er som oftest om eftermiddagen eller natten, og da elaftalen er til hele husstanden, kan du f.eks. sætte vaskemaskinen over der.

 • Mange tror, at el-aftaler købt via FDM kun kan bruges til opladning af biler. Men det er ikke tilfældet. Elaftalen dækker hele huset, så både vaskemaskine, gamer-computer og TV kan få glæde af den.

  Når du vælger FDM Strøm, med 0 kr. pr. kWh. i tillæg, får du al den strøm, du skal bruge til børspris uden et eneste tillæg. Med andre ord en meget fordelagtig elaftale.

  App’en Ello, fra Jysk Energi, kan vise spotpriser uden tillæg. Det betyder, at du meget nemt kan følge dit forbrug, samt hvad det koster time for time.

 • Hvis du overvejer at købe eller allerede har en elbil eller plugin-hybrid, kan det være fordelagtigt for dig at have en elaftale med variable timepriser, så du kan oplade din bil på de tidspunkter af døgnet, hvor strømmen er billigere.

  Mangler du en ladeboks? Med FDM Ladeløsning får du en prisvindende ladeboks, du selv ejer, installation og fuld afgiftsrefusion. Du kan købe FDM Strøm sammen med FDM Ladeløsning. Læs mere

 • Med FDM Strøm er der ingen binding, så du kan opsige aftalen, når du vil. Et leverandørskifte tager typisk 10 arbejdsdage.

  Køb FDM Strøm

   

 • Det er let at skifte strømleverandør. Når du har bestilt FDM Strøm, sørger vi for at sende dine informationer videre til Jysk Energi.

  Jysk Energi sørger herefter for, at du bliver oprettet som kunde hos dem, og at din aftale hos din nuværende strømleverandør bliver opsagt.  

  Skift til FDM Strøm

   

Bestil FDM Strøm

Bestilling af FDM Strøm forudsætter et FDM-medlemskab – få FDM Køreklar-medlemskab til 0 kr. første år, herefter 720 kr. om året. Tilbuddet gælder for nye medlemmer, som ikke har været medlem af FDM de seneste 6 måneder.

Hvorfor svinger elprisen?

Strømpriserne fastlægges af udbud og efterspørgsel på den nordiske elbørs. Vejret har stor indflydelse på mængden af strøm, der udbydes fra f.eks. vindmøller.

Hvis det blæser meget, får vi meget billig vind-strøm. Strømforbruget påvirker også prisen. Jo flere der bruger strøm på samme tid, des større er risikoen for, at der ikke er nok strøm. Derfor koster det mere, når andre kilder skal i gang med at producere strøm.

På grafikken kan du se de gennemsnitlige timepriser i juni, hvor kombinationen af høj produktion og lavt forbrug om eftermiddagen og natten giver lave priser, mens højt forbrug morgen og aften giver høje priser. Læs mere om prisudviklingen hos Jysk Energi

Graf over elpriser for juni 2023

3 gode råd til at få billig el

Der er et par ting, som du kan gøre for at spare på strømmen og dermed spare penge.

Man kan spare på strømmen ved at følge vores tre gode råd
uihih

Til dig med en grøn elaftale fra FDM

Har du en elaftale med grøn strøm fra FDM, skal du være opmærksom på, at tillægget på grøn strøm stiger. Det sker som følge af prisstigninger på de grønne klimacertifikater, hvilket påvirker prisen på din elregning. Derfor udbyder FDM nu en elaftale uden grønne klimatillæg. 

Du kan vælge at beholde din nuværende elaftale eller du kan skifte til FDM Strøm uden tillæg. Det gør du ved at bestille FDM Strøm på ny, hvorefter din elaftale automatisk ændres.

Med FDM Strøm er du med til at støtte den grønne omstilling

Skift til FDM Strøm og behold din ladeboks

Mange elbil-ejere ved ikke, at elaftalen er uafhængig af en ladeboks-aftale, men det er de. Derfor kan du sagtens købe FDM Strøm og beholde din nuværende ladeboks. På den måde får du en stærk elaftale, der passer perfekt til dig med elbil, uden du skal bruge unødige penge på at udskifte ladeboksen.

Skift til FDM Strøm

Mangler du en ladeløsning?

Med FDM Ladeløsning får du en designvindende ladeboks inkl. installation og serviceaftale - og du vælger selv, om du vil have en elaftale med grøn strøm oveni. Læs mere

Behold ladeboksen, hvis du skifter elaftale

Spørgsmål og svar om FDM Strøm

Når du bestiller strøm, beder vi om dit CPR-nummer, så vores energileverandør, Jysk Energi, kan overføre din eksisterende el-aftale til den adresse, der er aktiv i Folkeregistret. Dette sikrer, at din strømforsyning og din el-aftale korrekt matches med din bopælsmåler. 

Ja, det kan du. Når din el-aftale er korrekt matchet med din bopælsmåler, kan du kontakte Jysk Energi direkte for at få tilknyttet andre målere, f.eks. på din sommerhus-adresse.

Hvem leverer egentlig din strøm? Der er flere selskaber, som står for at levere strøm til dig:

- Din elleverandør, som du køber strømmen af. Hvis du køber FDM Strøm, bliver Jysk Energi din leverandør af el.

- Netselskabet, som har ansvaret for, at strømmen når frem til din bolig. Netselskabet ejer kablerne, der transporterer strømmen til din bolig, og de står for distributionen og vedligeholdelse af det lokale elnet.

- EnergiNet, som har ansvaret for de store højspændingskabler, der binder Danmark sammen, sørger for, at strømmen sendes fra producent til netselskab.

Hvis du vil finde ud af, hvem dit netselskab er, kan du slå din adresse op på Green Power Denmark.

Danmark er kendt for sin strømproduktion fra vindmøller, men vi producerer også strøm ved hjælp af bl.a. solceller og biomasse. Dog er det ikke kun dansk strøm, som kommer ud af din stikkontakt.

Danmark er nemlig en del af et stort europæisk netværk sammen med f.eks. Norge, Sverige og Tyskland. Det europæiske netværk bidrager til en fælles pulje af el, så derfor kan din strøm være produceret af forskellige kilder, f.eks. kulkraftværker eller vandkraft, i flere lande.

Skal du købe en elbil eller plugin-hybrid, og synes du også, at det er svært at gennemskue, hvad en “liter strøm” til en elbil koster? I vores artikel kan du blive klogere på, hvad det koster afhængigt af dit lademønster og andre faktorer.

Så meget koster en liter strøm til elbil

FDM Strøm oprettes normalt med kvartalsvis aconto-betaling. Du kan, ved henvendelse til Jysk Energi, få det ændret til månedsvis aconto-betaling. Sørg for at tilmelde aftalen til PBS, så du undgår ekstra fakturagebyr. Se Jysk Energis vilkår og gebyrer

Bestil FDM Strøm

Bestilling af FDM Strøm forudsætter et FDM-medlemskab .Har du ikke været medlem de seneste 6 måneder, kan du få et FDM Køreklar-medlemskab til 0 kr. første år, herefter 720 kr. om året.  Medlemskabet er et løbende abonnement, der opkræves på årsbasis. Efter 5 måneder har du 1 måneds opsigelse til udgangen af en måned. Din fortrydelsesret er på 14 dage fra bestillingsdato. Medlemskabet træder i kraft ved betaling. Hvis du opsiger dit FDM-medlemskab, er du ikke længere berettiget til rabat på elabonnementet hos Jysk Energi.

Et FDM-medlemskab giver adgang til en lang række rabatter. En stor del af disse rabatter opnås ved, at du tilknytter dit Visa/Dankort, Visakort eller Mastercard til FDM-fordele. Herefter bliver rabatterne automatisk udbetalt på dit betalingskort. Alle husstandens kort kan tilknyttes.

Strøm
 • FDM samarbejder med
 • Jysk Energi

  Jysk Energi A/S
  Skivevej 120
  7500 Holstebro
  CVR: 21105848
  Mail: kundeservice@jyskenergi.dk

FDM tilbyder også...

FDM Ladeløsning uden elaftale

Udskiftning af eksisterende ladeløsning