• Udbudt af
Få grøn el med FDM Strøm

Grøn el med FDM Strøm

Med FDM Strøm får du en attraktiv grøn elaftale med timepris til bolig og bil. Så kan du udnytte de timer, hvor strømmen er billigst.
Attraktive timepriser på el
Grøn strøm fra danske vindmøller
Lav pris på elabonnement
uihih


Støt den grønne omstilling med FDM Strøm

Med FDM Strøm er du med til at støtte den grønne omstilling, da elaftalen baserer sig på 100% grøn strøm fra danske vindmøller.

Derudover får du med aftalen el til en stærk konkurrencedygtig timepris. Derfor kan elaftalen være attraktiv for dig, der har mulighed for at bruge strømmen, når den er billigst, til f.eks. at lade elbilen eller starte vaskemaskinen.

For at købe FDM Strøm skal du være medlem af FDM. Er du ikke allerede medlem, kan du få et FDM Køreklar-medlemskab til 0 kr. første år.

Med FDM Strøm er du med til at støtte den grønne omstilling

Se din pris for FDM Strøm

Hvad koster strøm? Du kan se vores attraktive priser for el nedenfor. Prisen for el afhænger af, hvor i landet du bor.

FDM Strøm

100% dansk grøn el

Seneste måneds gennemsnitspris 1,45 kr./kWh

Timeafregnet strømpris

Hvad koster en kWh? De viste kWh-priser er sammensat som et gennemsnit af den forudgående måneds strømpriser tillagt omkostninger for grønt klimacertifikat (2,50 øre) og handelsomkostning (0,25 øre).​ Den rene strømpris svinger i løbet af dagen og ugen. Der kan være op til 2 kr. forskel pr. kWh bare på én dag, men i gennemsnit har den daglige forskel været 40-50 øre mellem laveste og højeste pris i år.

I den estimerede totalpris indgår tillige transportomkostning og elafgift.​

Hvad betyder tingene?​

 • Gennemsnit af den forudgående måneds strømpriser: Matematisk gennemsnit af alle timepriser, som de var på den nordiske elbørs Nordpools handelstidspunkt​
 • Omkostninger for grønt klimacertifikat: Certifikater der dokumenterer, at den leverede strøm kommer fra vindkraft.​
 • Handelsomkostning: Jysk Energis administrationsomkostninger for indkøb af strøm. ​
 • Transportomkostning: Består af omkostninger fra det overordnede elnet og det lokale elnetselskab, som sørger for, at strømmen kommer frem til dig. Når vi beregner den estimerede totalpris, bruger vi priser fra netselskaberne Trefor, Konstant, Dinel og N1 vest for Storebælt. Øst for Storebælt benyttes Radius. Netselskabets abonnement er omregnet til en kWh-pris baseret på forbrug ved 8.000 kWh/år. Oveni lægges omkostninger fra Energinet, der driver det overordnede elnet. Omkostningerne er altid specificeret på din elregning. ​
 • Elafgift: Fast pris pr. kWh til Staten.

Pris for el-abonnement​

 • El-abonnement (Jysk Energi): 40 kr./md. (betales kvartalsvis)​
 • FDM-medlemsrabat (FDM)*: 20 kr./md. (udbetales månedligt)​

El-abonnement med rabat: 20 kr./md.
Dertil kommer net-abonnement til dit netselskab

* Medlemsrabatten indbetales direkte på det betalingskort, du tilknytter FDM-fordele.

Elaftale
Estimeret totalpris (timeafregnet)*:
Vest for Storebælt 1,43 kr./kWh
Øst for Storebælt 1,46 kr./kWh
Elabonnement inkl. FDM-rabat: 20 kr./md.

Fordele med FDM Strøm

Når du køber FDM Strøm, får du el til en attraktiv timepris via vores samarbejdspartner Jysk Energi.

Jysk Energi leverer strøm til hele Danmark - uanset om du bor i Skagen, Odense eller Vanløse.

 • Med FDM Strøm får du en grøn elaftale til fordelagtige priser hos strømleverandøren Jysk Energi.

  Strømmen afregnes til børspris + klimacertifikater. FDM har forhandlet en meget attraktiv pris hjem og tjener ikke penge på din aftale. FDM Strøm bruger ikke introtilbud som stiger efter introperiodens udløb.

 • Mange danskere har stadig gamle elaftaler med fastpris på strøm, hvor elselskabet lægger en høj fortjeneste ovenpå indkøbsprisen. Med elaftalen via Jysk Energi betaler du derimod kun den aktuelle timepris, der følger markedsprisens udvikling time for time.

  Det betyder, at du får mulighed for at placere dit elforbrug, når timeprisen er lavest. Det er som oftest om eftermiddagen eller natten, og da elaftalen er til hele husstanden, kan du f.eks. sætte vaskemaskinen over der.

 • Når du vælger FDM Strøm, er du med til at gøre en forskel for klimaet. Elaftalen baserer sig nemlig på 100% grøn strøm fra danske vindmøller. Du bidrager dermed til målet om at reducere CO2-udledningen.

  Hvis der i perioder ikke produceres tilstrækkelig grøn strøm, erstattes det selvfølgelig af andre kilder, så dit køleskab ikke går i stå. Det er ikke sådan, at du kun får grøn strøm.

  Reglerne for levering af grøn strøm svarer lidt til et kvotesystem, hvor elhandelsselskabet skal sikre, at der indkøbt grøn strøm i samme mængde, som du har forbrugt i løbet af en periode. Indkøbet dokumenteres med certifikater, så du kan være sikker på, at dit årsforbrug vitterlig er produceret 100% grønt.

 • Hvis du overvejer at købe eller allerede har en elbil eller plugin-hybrid, kan det være fordelagtigt for dig at have en elaftale med variable timepriser, så du kan oplade din bil på de tidspunkter af døgnet, hvor strømmen er billigere.

  Mangler du en ladeboks? Med FDM Ladeløsning får du en prisvindende ladeboks, du selv ejer, installation og fuld afgiftsrefusion. Du kan købe FDM Strøm sammen med FDM Ladeløsning. Læs mere

 • Med FDM Strøm er der ingen binding, så du kan opsige aftalen, når du vil. Et leverandørskifte tager typisk 10 arbejdsdage.

  Køb FDM Strøm

   

 • Det er let at skifte strømleverandør. Når du har bestilt FDM Strøm, sørger vi for at sende dine informationer videre til Jysk Energi.

  Jysk Energi sørger herefter for, at du bliver oprettet som kunde hos dem, og at din aftale hos din nuværende strømleverandør bliver opsagt.

  Har du fastprisaftale eller er i binding, bør du undersøge, om du har et opsigelsesvarsel. Hvis det er tilfældet, anbefales du at opsige direkte til nuværende el-leverandør samtidig.

  Skift til FDM Strøm

Bestil FDM Strøm

Bestilling af FDM Strøm forudsætter et FDM-medlemskab.Har du ikke været medlem de seneste 6 måneder, kan du få et FDM Køreklar-medlemskab til 0 kr. første år, herefter 696 kr. om året. 

Hvorfor svinger elprisen?

Strømpriserne fastlægges af udbud og efterspørgsel på den nordiske elbørs. Vejret har stor indflydelse på mængden af strøm, der udbydes fra f.eks. vindmøller.

Hvis det blæser meget, får vi meget billig vind-strøm. Strømforbruget påvirker også prisen. Jo flere der bruger strøm på samme tid, des større er risikoen for, at der ikke er nok grøn strøm. Derfor koster det mere, når andre kilder skal i gang med at producere strøm.

På grafikken kan du se den gennemsnitlige timepris, hvor kombinationen af høj produktion og lavt forbrug om eftermiddagen og natten giver lave priser, mens højt forbrug morgen og aften giver høje priser. Læs mere om prisudviklingen hos Jysk Energi

  2022

  3 gode råd til at få billig el

  Der er et par ting, som du kan gøre for at spare på strømmen og dermed spare penge.

  Man kan spare på strømmen ved at følge vores tre gode råd

  Skift til FDM Strøm og behold din ladeboks

  Mange elbil-ejere ved ikke, at elaftalen er uafhængig af en ladeboks-aftale, men det er de. Derfor kan du sagtens købe FDM Strøm og beholde din nuværende ladeboks. På den måde får du en stærk elaftale, der passer perfekt til dig med elbil, uden du skal bruge unødige penge på at udskifte ladeboksen.

  Skift til FDM Strøm

  Mangler du en ladeløsning?

  Med FDM Ladeløsning får du en designvindende ladeboks inkl. installation og serviceaftale - og du vælger selv, om du vil have en elaftale med grøn strøm oveni. Læs mere

  Behold ladeboksen, hvis du skifter elaftale

  Sådan forstår du din elregning

  Hvem leverer egentlig din strøm? Der er flere selskaber, som står for at levere strøm til dig:

  - Din elleverandør, som du køber strømmen af. Hvis du køber FDM Strøm, bliver Jysk Energi din leverandør af el.

  - Netselskabet, som har ansvaret for, at strømmen når frem til din bolig. Netselskabet ejer kablerne, der transporterer strømmen til din bolig, og de står for distributionen og vedligeholdelse af det lokale elnet.

  - EnergiNet, som har ansvaret for de store højspændingskabler, der binder Danmark sammen, sørger for, at strømmen sendes fra producent til netselskab.

  Hvis du vil finde ud af, hvem dit netselskab er, kan du slå din adresse op på Dansk Energis oversigt

  Danmark er kendt for sin strømproduktion fra vindmøller, men vi producerer også strøm ved hjælp af bl.a. solceller og biomasse. Dog er det ikke kun dansk strøm, som kommer ud af din stikkontakt.

  Danmark er nemlig en del af et stort europæisk netværk sammen med f.eks. Norge, Sverige og Tyskland. Det europæiske netværk bidrager til en fælles pulje af el, så derfor kan din strøm være produceret af forskellige kilder, f.eks. kulkraftværker eller vandkraft, i flere lande.

  Skal du købe en elbil eller plugin-hybrid, og synes du også, at det er svært at gennemskue, hvad en “liter strøm” til en elbil koster? I vores artikel kan du blive klogere på, hvad det koster afhængigt af dit lademønster og andre faktorer.

  Så meget koster en liter strøm til elbil

  FDM Strøm oprettes normalt med kvartalsvis aconto-betaling. Du kan, ved henvendelse til Jysk Energi, få det ændret til månedsvis aconto-betaling. Sørg for at tilmelde aftalen til PBS, så du undgår ekstra fakturagebyr. Se Jysk Energis vilkår og gebyrer

  Bestil FDM Strøm

  Bestilling af FDM Strøm forudsætter et FDM-medlemskab .Har du ikke været medlem de seneste 6 måneder, kan du få et FDM Køreklar-medlemskab til 0 kr. første år, herefter 696 kr. om året.  Medlemskabet er et løbende abonnement, der opkræves på årsbasis. Efter 5 måneder har du 1 måneds opsigelse til udgangen af en måned. Din fortrydelsesret er på 14 dage fra bestillingsdato. Medlemskabet træder i kraft ved betaling. Hvis du opsiger dit FDM-medlemskab, er du ikke længere berettiget til rabat på elabonnementet hos Jysk Energi.

  Et FDM-medlemskab giver adgang til en lang række rabatter. En stor del af disse rabatter opnås ved, at du tilknytter dit Visa/Dankort, Visakort eller Mastercard til FDM-fordele. Herefter bliver rabatterne automatisk udbetalt på dit betalingskort. Alle husstandens kort kan tilknyttes.

  Strøm
  • FDM samarbejder med
  • Jysk Energi

   Jysk Energi A/S
   Skivevej 120
   7500 Holstebro
   CVR: 21105848
   Mail: kundeservice@jyskenergi.dk

  FDM tilbyder også...

  FDM Ladeløsning uden elaftale

  Udskiftning af eksisterende ladeløsning