Pas på bilen i varmen

Bilens kabine kan blive som en ovn i sommervarmen. Parker derfor med omtanke og efterlad aldrig børn eller dyr i bilen, lyder rådet fra FDM.

Et kvarter i solen. Mere skal der ikke til, før temperaturen i bilen når op på 80 grader. Parker med omtanke, råder FDM
Viden

Solen skinner fra en skyfri himmel. Højsommeren har meldt sin ankomst, og termometrets kviksølv har kurs mod de 30 grader eller mere.

For mange en svir der er lig med lange dage på stranden eller anden udendørsliv i sommerlandet. 

Over 80 grader

De høje temperaturer kan imidlertid hurtigt blive lidt for høje selv for strandløver. For mens man har nydt de høje temperaturer, kan det være en anderledes varm fornøjelse at komme tilbage til en bil, der har stået i solen.

Ifølge FDMs tyske søsterorganisation ADAC skal en bil nemlig ikke stå meget længere end et kvarter i solen, før temperaturen i kabinen kan nå op over 80 grader.

Læs også: Pas på hunden i den varme bil

Parker i skyggen

"Derfor bør du tage dine forholdsregler, når du parkerer om sommeren og aldrig efterlade børn eller dyr i bilen. Heller ikke selv om du kun er væk et kort øjeblik. Du bør også forsøge at parkere så skyggefuldt et sted som muligt, og huske på, at solen hele tiden flytter sig. Hvad der kan være skygge på et tidspunkt, kan være i solen en halv time senere," siger tekniker i FDM, Jørgen Jørgensen.

Du bør også forsøge at parkere så skyggefuldt et sted som muligt, og huske på, at solen hele tiden flytter si

Enkelte forsøger så at sige at "tage låget af gryden" ved at lade bilens ruder stå en smule på klem. FDM anbefaler dog, at du altid lukker alle bilens ruder når du parkerer, da forsikringen i tilfælde af indbrud ellers ikke dækker.

Gåde råd  til at holde varmen nede:

  • Parker så vidt muligt i skyggen og vær opmærksom på at solen flytter sig
  • Brug evt. en solskærm/ solfilter til at dække vinduerne af
  • Skab gennemtræk og luft godt ud i bilen inden du kører
  • Brug bilens air condition til at køle bilens kabine ned. 

Køb udstyr i FDMshop.dk