Køb af brugt hybridbil

Overvejer du at købe en brugt hybrid eller plugin-hybrid, skal du især være opmærksom på serviceeftersyn og garanti.

Skal den nye bil være en brugt hybridbil?
Viden

Skal din næste bil være en brugt hybridbil, skal du være opmærksom på, betegnelsen hybridbil dækker over flere teknologier. Før du beslutter dig for en brugt hybridbil, skal du derfor overveje hvilken type hybridbil, der vil passe bedst til dine ønsker og behov: 

Mild-hybrid - kører primært på benzin eller diesel og tilkobler kun i kort tid en lille elektrisk motor. Mild-hybridbilen kan ikke køre alene på strøm, og vil derfor i vid udstrækning opleves som almindelige benzin- og dieselbiler. 

Hybridbil - skal ikke oplades, og skifter automatisk mellem at køre på benzin/diesel og el. Bilen kører på el, så snart der er nok energi på batteriet. Dog har bilens hastighed betydning for, om den kører på el eller benzin. Ved høje hastigheder vil bilen som udgangspunkt ikke køre på el. Du får størst glæde af hybridteknologien ved bykørsel

Plugin-hybrid - kan lades op fra en ladestander hjemme eller ude, eller i nødstilfælde fra en stikkontakt. Plugin-hybriden kan fungere som elbil over korte distancer, derefter vil den fungere som en hybridbil, hvor den kører både på brændstof samt el. Bilerne er udstyret med større batteri end en hybridbil, men et mindre batteri, end man finder i en el-bil. De nuværende plugin-hybrider kan typisk køre mellem 15 og 60 km på el på et fuldt opladt batteri.

Se vores FAQ om hybridbiler

Serviceeftersyn er vigtigt

Du skal sikre dig, at bilens serviceeftersyn er overholdt. Udover at du ved, at bilen har været serviceret, så kan det have betydning for at opretholde en særlig udvidet garanti på batteri eller de særlige hybriddele. 

Før købet af en plug-in hybrid er det en særlig god ide også at få kontrolleret højvoltbatteriet. Batteriet er nemlig en af de dyre reparationer på disse biler. Kontrollen af højvoltbatteriet foregår typisk på et mærkeværksted, som pt. er de eneste, der har det rette udstyr til det.

Garantier varierer 

Der er forskellige garantier hos bilimportørerne. Læs derfor garantibetingelserne for bilen, så du ved, hvordan bilen er dækket, og om der fortsat er fabriksgaranti på den brugte hybridbil. Garantien er ofte baseret på et antal år og/eller et max. antal kilometer.

Det er vigtigt at nærlæse, hvordan hybrid-delene på bilen er dækket af garanti f.eks. bilens batteri. Garantien på batterierne svinger ofte på mellem fem til otte år alt efter bilmærke. Garantien er ofte udtryk for, hvor lang levetid importøren forventer for batteriet. Det er som udgangspunkt muligt at tilkøbe særlige batterigarantier.

Rustbeskyttelse betaler sig

Det er fornuftigt at rustbeskytte bilen – det gælder også hybridbiler. Det er dog ikke alle rustcentre, der har mulighed for at rustbeskytte hybridbiler, så undersøg om rustcenteret har teknologien til rustbeskytte hybridbiler og har sprøjteskema, der passer til bilen. Vælg også gerne en løsning med mulighed for efterkontrol.

Overvej dine opladningsmuligheder

Overvejer du en plugin-hybrid, er det en god ide at undersøge om der medfølger et hurtigladekabel til bilen, og hvilke muligheder du har for at lade bilen hjemme og på arbejde. Opladning via den almindelige stikkontakt bør betragtes som en nødløsning, da der ifølge Sikkerhedsstyrelsen, er risiko for overophedning af husets elinstallation.

Anhængertræk ikke altid muligt

Har du brug for anhængertræk på din bil, er det ikke altid mulig på en hybridbil. Det gælder både fabriksmonterede træk og mulighed for eftermontering af et anhængertræk. 

I modsætning til hybridbiler, kan de fleste plugin-hybrider fås med anhængertræk, og nogle af dem må endda trække selv tunge campingvogne. Men det er ikke alle modeller, derfor er det vigtig at spørge ind til, hvor meget bilen må trække, når du er ved at købe bil. 

Husk slutsedlen

Uanset hvilken brugt bil du køber, er det vigtigt, at du får tjekket din slutseddel fra forhandleren. Hvis du tager forbehold for FDMs godkendelse, når du underskriver, kan du som medlem sende din slutseddel til godkendelse hos FDM. Vi gennemgår den inden 24 timer på hverdage.

Læs mere om FDM slutseddel

Få hjælp af FDM, når du skal købe ny bil

Få hjælp til at vælge den rette bil

Med et FDM-medlemskab kan du få hjælp af vores eksperter indenfor bilteknik og jura, når du skal købe bil.

Læs mere om FDM-medlemskab

Få en testvindende bilforsikring hos FDM Forsikring

Få en testvindende bilforsikring

FDM Bilforsikring til elbil er kåret som bedst og billigst i test. Se hvor billig en forsikring, du kan få til din bil.

Beregn pris