Omregistrering af bil

Både som privat køber og sælger kan du selv stå for omregistrering af bilen. Du kan omregistrere en bil uden syn, hvis den er under fire år, eller hvis der er gået mindre end to år siden sidste periodiske syn. Det kan gøres hos FDM eller online. FDM anbefaler, at køber og sælger omregistrerer bilen sammen.

Både som privat køber og sælger kan du selv stå for omregistrering af bilen. Det kan gøres hos FDM eller online. FDM anbefaler, at køber og sælger omregistrerer bilen sammen.
Viden

Når du sælger eller køber en bil, skal den omregistreres til den nye ejer.

Hvordan omregistrerer jeg min bil?

Når du omregistrerer bil hos FDM, skal du medbringe følgende:

  • Bilens originale registreringsattest (begge sider)
  • Dokumentation for, at ny ejer har en ansvarsforsikring. Det kan for de fleste forsikringsselskaber ske digitalt i forbindelse med omregistreringen. Enkelte kræver et forsikringsbevis (læs mere nedenfor)
  • Penge til gebyr for omregistrering af bil
  • Billedlegitimation
  • Fuldmagt (hvis sælger omregistrerer på vegne af køber)

Du kan omregistrere en bil uden syn, hvis den er under fire år, eller hvis der er gået mindre end to år siden sidste periodiske syn. Omregistrering af din bil kan ske hos FDM på et af vores synssteder eller online ved skat eller med Motorstyrelsens Ejerskifte-app.

Du skal ikke være medlem af FDM for at omregistrere bilen. Du kan køre direkte til et FDM testcenter eller booke tid på forhånd, hvis du ikke ønsker ventetid.

Bestil omregistrering

Omregistrer sammen

Som ny ejer af bilen, skal du omregistere bilen inden for fire hverdage. FDM anbefaler, at I sammen omregistrerer til den nye ejer. Hvis du er sælger (ejer) af bilen, er det sikreste for dig, at du og køber sammen omregistrerer bilen.

Omregistrering ved dødsfald

Hvis den registrerede ejer af et køretøj afgår ved døden, er det boet efter den afdøde, der har pligt til at afmelde køretøjet senest seks måneder efter dødsfaldet. Dette gælder dog ikke, hvis der forinden anmeldes en ny ejer af køretøjet i stedet for den afdøde, eller køretøjet er registreret med flere ejere.

Omregistrering af bil online

SKATs hjemmeside kan I omregistrere elektronisk. Det gør I ved at logge på 'Tast selv borger' og vælge Motorregister. Omregistreringen på hjemmesiden er uden fortrydelsesret. Du får derfor ikke pengene tilbage, hvis du taster forkert. Husk, at køber skal have NemID klar.

I kan også bruge den Ejerskifte-app, Motorstyrelsen har lavet. 

Bemærk, at man ikke kan omregistrere en bil, der ikke i forvejen er indregistreret. Er en bil afmeldt, vil det først kræve, at den indregistreres igen, før den kan evt. omregistreres.  

Har bilen være afmeldt i mere end et år, kan den ikke indregistreres uden syn.

Købesum overdrages

Når bilen er omregistereret, får køber en midlertidig registreringsattest udleveret. Den nye registreringsattest kommer efterfølgende med posten.

Før køber kører med bilen, skal du som sælger sikre dig købesummen. Det kan ske i form af kontanter eller ved at køber overfører pengene til din bankkonto. I så fald skal pengene være registreret på din konto, før du udleverer bilen.

Læs også: Bilsalg til privatperson

Sådan dækker forsikringen 

I op til fire hverdage efter salget af en bil, er bilen dækket af sælgers forsikring, hvis bilen ikke forinden er omregistreret til den nye ejer. Ved omregistreringen får dit forsikringsselskab får automatisk besked fra SKAT om, at forsikringen skal ophøre på grund af ejerskifte. Den forudbetalte vægt- eller ejerafgift refunderes til dig. Vælger du at lade køber køre af sted i bilen før en omregistrering - efter at du har modtaget betalingen - er det vigtigt, at du straks underretter dit forsikringsselskab om salget.

De noterer, at forsikringen skal ophøre fire hverdage efter ejerskiftet, og giver SKAT besked. Du skal gemme slutsedlen som dokumentation for, at du har solgt bilen, og hvem den er solgt til. Sker der en skade i denne periode, belastes din forsikring ikke.

Køber skal dokumentere, at bilen kan ansvarsforsikres. Det kan ske via et forsikringsbevis eller digitalt i forbindelse med omregistreringen. Det er ikke alle forsikringsselskaber, der kan levere oplysningen digitalt. Som køber må du eventuelt på forhånd kontakte dit forsikringsselskab for at sikre, om du skal medbringe et forsikringsbevis eller om det kan klares digitalt.

Har køber ikke fået omregistreret bilen indenfor de fire hverdage, kan du bede Motorstyrelsen afmelde bilen. 

Læs også: Tjekliste når du tegner forsikring

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til dit bilkøb, kan du altid tage en rådgiver fra FDM med på råd undervejs. Er du medlem af FDM, er det en del af dit medlemskab. Er du ikke medlem endnu, kan du blive det i forbindelse med dit bilkøb.

Få hjælp til bilkøb