FDMs autostoletest 2022

Der er mange sikre autostole i årets test, men enkelte dumper stadig på svag sikkerhed eller skadelige stoffer. Den bedste autostol har indbygget airbag, og det virker!

Kollisionstest af autostol med airbag
Viden

FDM tester autostole to gange om året. I år har vi samlet set testet 52 autostole i alle størrelser fordelt på 32 autostole i foråret og 20 stole i efteråret. Du finder alle årets testresultater i denne artikel.

Vi undersøger både stolenes sikkerhed, deres brugervenlighed, ergonomi og indholdet af skadelige stoffer, så du kan finde en helt igennem sikker stol.

Autostoletestene er udført i samarbejde med en lang række europæiske bilklubber.

Illustration af underoverskriftHvad er et godt testresultat?

Vi giver autostolene stjerner, når vi bedømmer dem. Autostolene opnår stjerner i hver af de fire testkategorier, og baseret på disse stjerner giver vi autostolene en samlet bedømmelse.

  • En stol med 4-6 grønne stjerner er 'God' eller 'Meget god'
  • En stol med 3 gule stjerner er 'Tilfredsstillende'
  • En stol med 1-2 røde stjerner er så ringe, at 'FDM fraråder køb'.

Ved hver stol angiver vi desuden en talkarakter mellem 0,5 og 5,5. Denne karakter er baseret på den tyske karakterskala (autostoletesten er udarbejdet som en del af et europæisk samarbejde), hvor det laveste tal er bedst, og det højeste tal er dårligst.

Du kan ikke kun se den samlede bedømmelse i vores test, men også resultaterne af de enkelte deltest. Så kan du som forbruger/forælder bedre vælge mellem sammenlignelige stole ud fra det deltestparameter, du finder mest væsentligt.

Du finder resultaterne på alle årets testede stole i oversigtsskemaerne herunder.

Sådan søger du

Trin 1 |
Start med at finde det skema, der matcher det størrelse barn, du leder efter stol til. Vores overskrifter på de 4 størrelseskategorier er overordnede og vejledende, så vær altid opmærksom på stolens specifikke vægt- og størrelsesanvisninger. 
FDM anbefaler, at du til enhver tid overholder de vægt- og størrelsesanvisninger, som autostoleproducenten har angivet for netop jeres autostolemodel for at sikre, at autostolen beskytter dit barn bedst muligt.
Trin 2 |
Foretrækker du et specifikt mærke, eller leder du efter en bestemt model, så kan du bruge søgefeltet allerøverst i hvert af de fire skemaer til at skrive et ord eller navn, du gerne vil søge på. Men ønsker du at få overblikket over alle stole, så skal du blot scrolle ned i skemaet.
Trin 3 |
Yderst til venstre kan du se FDMs samlede bedømmelse af stolen. Autostolen med det bedste resultat finder du øverst i skemaet. Stolen med det ringeste resultat skal du scrolle helt ned i bunden af skemaet for at finde. Vær opmærksom på, at du ikke kun kan scrolle op og ned i skemaet, men også til højre. Her finder du oplysninger om enkelte autostols monteringsmuligheder.

 

Leder du efter testresultatet på en tidligere model, så kan du her på fdm.dk finde resultater af tidligere års autostoletest.

Læs mere: Se alle autostoletest fra FDM 

Hvor kan du købe autostole?

Husk, at du i FDMshop.dk kan finde et bredt udvalg af gode og sikre autostole, samt få gode råd og vejledning til det rette valg af autostol.

Besøg FDMshop.dk

Testomtaler af autostole

Herunder kan du finde testomtaler på langt de fleste af de autostole, der er testet af FDM i 2022.

 

Testvinder-mærke

Test af autostol: Maxi-Cosi CabrioFix i-Size + Base 

En god og let autostol (vejer 3,2 kg) til de mindste børn. Testens bedste i sin kategori. Autostolen viste hhv. meget lave og lav belastning af barnet i testens frontal- og sidekollision. Stolen har en god seleføring, men stod en smule ustabilt på bilens sæde. Stolen er nem at montere i bilen og med lav risiko for fejlmontering. Det er ligeledes nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Med stolen følger også en god instruktionsvejledning.

Stolen har god polstring og yder barnet god benstøtte, siddekomfort og udsyn og har generelt god plads til barnet. Kræver dog en del plads i bilen. Betrækket er af meget god kvalitet, der er nemt at afmontere. Kan dog kun maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Graco Snugessentials + Isofamily i-Size Base

En god og sikker autostol til de mindste børn. Viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lave og lav belastning af barnet. Stolens har god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde.

Lav risiko for fejlmontering af stolen i bilen og det er nemt at fastspænde barnet korrekt. God instruktionsvejledning. Stolen har en tynd polstring, men yder barnet god benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads. Kræver dog en del plads i bilen. Betrækket er af meget god kvalitet, der er nemt af afmontere. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema 

Skillestreg

Test af autostol: Maxi-Cosi CabrioFix i-Size

En god og let autostol (vejer 3,2 kg) til de mindste børn. Blandt testens sikreste. Er identisk med Maxi-Cosi CabrioFix i-Size + CabrioFix i-Size Base, men her testet selemonteret uden base. Viste i testens frontal- og sidekollision kun en meget lav belastning af barnet. Har god seleføring, men stod en smule ustabilt på bilens sæde.

Der er en mindre risiko for fejlmontering af stolen i bilen, og det kan være besværligt at montere den. Det er dog nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen, som har god instruktionsvejledning.

Stolen har en meget god polstring, og yder barnet god benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads. Kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er af meget god kvalitet, der nemt at afmontere. Kan dog kun maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Foppapedretti Next i-Size

En god og sikker men tung autostol (vejer 5,1 kg) til de mindste børn. Viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Har en meget god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde.

Stolen har meget lav risiko for fejlmontering og god instruktionsvejledning, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god polstring, og yder barnet meget god benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads. Kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet men besværligt at afmontere. Kan ikke maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Foppapedretti Next i-Size + Isofix Base Next i-Size

En god men tung autostol (vejer 5,1 kg.) til de mindste børn. Er identisk med Foppapedretti Next i-Size, men her testet i isofix-monteret base. Opnåede i testens frontalkollision kun et gennemsnitligt resultat, men viste kun lav belastning af barnet i testens sidekollision. Har meget god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde.

Stolen har lav risiko for fejlmontering, men det kan være besværligt at montere den i bilen. Det er dog nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen har god polstring og meget god benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads. Stolen kræver dog en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet men besværligt at afmontere. Kan ikke maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Testvinder-mærke

Test af autostol: Cybex Aton B2 i-Size + Base One 

En god og sikker autostol. Testens bedste i kategorien op til 18 mdr. Autostolen viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Stolen har god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde.

Stolens har lav risiko for fejlmontering i bilen og god instruktionsvejledning, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Har god polstring, benstøtte, siddekomfort, udsyn og god plads til barnet. Stolen kræver dog en del plads i bilen. Betrækket er besværligt at afmontere, men er af god kvalitet. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Nuna Pipa Next + Base Next

God og let autostol (vejer 3,3 kg) til de mindste børn. Viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Stolens har god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde. Stolen har meget lav risiko for fejlmontering i bilen og god instruktionsvejledning. Det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen.

Stolen har god polstring, benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads til barnet og kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er nemt at afmontere og af meget god kvalitet. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Recaro Avan + Avan/Kio Base

God autostol til de mindste børn. Viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Stolens har god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde. Stolen har lav risiko for fejlmontering i bilen og god instruktionsvejledning. Det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen.

Stolen har god polstring, benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads til barnet og kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er nemt at afmontere og er af god kvalitet. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Cybex Aton B2 i-Size

En god og sikker autostol. Testens bedste i kategorien op til 18 mdr. Er identisk med Cybex Aton B2 i-Size + Base One, men her testet selemonteret uden isofix-base. Autostolen viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Stolen har god seleføring men stod en smule ustabilt på bilens sæde.

Stolens har lav risiko for fejlmontering i bilen og god instruktionsvejledning, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Har god polstring, benstøtte, siddekomfort, udsyn og god plads til barnet. Autostolen kræver uden base kun lidt plads i bilen. Betrækket er besværligt at afmontere, men er af god kvalitet. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Peg Perego Primo Viaggio SLK + i-Size Base

God autostol til de mindste børn op til 18 mdr. Viste i både testens frontal- og sidekollision en meget lav belastning af barnet. Stolen har god seleføring, men stod ustabilt på bilens sæde. Der er mindre risiko for fejlmontering af stolen i bilen, men nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen har god polstring, benstøtte, siddekomfort og plads til barnet. Til gengæld er udsynet ikke ideelt. Kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet og nemt at afmontere, men kan ikke maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Nuna Pipa Next

God og let autostol (vejer 3,3 kg) til børn op til 18 mdr. Er identisk med Nuna Pipa Next + Base Next, men her testet selemonteret uden isofix-base. Viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Stolens har god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde.

Stolen har en mindre risiko for fejlmontering i bilen, men god instruktionsvejledning. Det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen har god polstring, benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads til barnet og kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er nemt at afmontere og af meget god kvalitet. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Peg Perego Primo Viaggio SLK

God autostol til de mindste børn op til 18 mdr. Er identisk med Peg Perego Primo Viaggio SLK + i-Size Base, men her testet selemonteret uden isofix-base. Viste i testens frontal- og sidekollision en meget lav belastning af barnet. Stolen har god seleføring, men stod ustabilt på bilens sæde.

Der er mindre risiko for fejlmontering af stolen i bilen, og det kan være besværligt at montere den. Det er dog nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen har god polstring, benstøtte, siddekomfort og plads til barnet. Til gengæld er udsynet ikke ideelt. Kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet og nemt at afmontere, men kan ikke maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Recaro Avan

God autostol til de mindste børn op til 18 mdr. Er identisk med Recaro Avan + Avan/Kio Base, men her testet selemonteret uden isofix-base. Viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Stolens har god seleføring, men stod ustabilt på bilens sæde.

Stolen kan være besværlig at montere i bilen og med mindre risiko for fejlmontering. Det er dog nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen har god polstring, benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads til barnet og kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er nemt at afmontere og er af god kvalitet. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Testvinder-mærke

Test af autostol: Cybex Anoris T i-Size 

En meget god og sikker autostol til børn op til ca. seks år (115 cm). Testens sikreste stol samlet set med sjældne seks stjerner. Første autostol med indbygget airbag.

Autostolen viste i testens frontal- og sidekollision kun en meget lav belastning af barnet. Stolen har god seleføring og stod stabilt på bilens sæde.

Har lav risiko for fejlmontering i bilen, god instruktionsvejledning, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Har god polstring og meget god benstøtte, siddekomfort og god plads til barnet. Kræver dog en del plads i bilen, ligesom at udsynet ikke er ideelt.

Betrækket er af god kvalitet, men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Køb Cybex Anoris T i-Size hos FDMshop.dk

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Besafe iZi Modular RF X1 + iZi Modular i-Size Base

God og sikker autostol til børn op til ca. fire år (105 cm). Viste i testens frontal- og sidekollision kun en meget lav belastning af barnet. Stolen har meget god seleføring og stod stabilt på bilens sæde.

Nem montering i bilen og med lav risiko for fejlmontering. Dog kan det være besværligt at fastspænde barnet i stolen. Stolen har meget god polstring og god benstøtte, siddekomfort og plads til barnet. Kræver dog en del plads i bilen ligesom udsynet ikke ideelt. Betrækket er af dårlig kvalitet og besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen anvendt bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Maxi-Cosi Mica Pro Eco i-Size

God, men meget tung autostol (vejer 14,5 kg) til børn op til ca. fire år (105 cm). Viste i testens frontal- og sidekollision en lav belastning af barnet. Stolen har en meget god seleføring, men stod ustabilt på bilens sæde. Besværlig at montere i bilen, men dog med lav risiko for fejlmontering. Nemt at fastspænde barnet i stolen. Stolen har meget god polstring, god benstøtte, siddekomfort og kræver kun lidt plads i bilen. Udsynet fra stolen er dog ikke ideelt. Betrækket er af god kvalitet, men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen anvendt bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Maxi-Cosi Pearl 360 + FamilyFix 360 Base

God autostol til børn op til ca. fire år (105 cm). Viste i testens frontal- og sidekollision en lav belastning af barnet. Stolen har en meget god seleføring og stod stabilt på bilens sæde.

Besværlig at montere i bilen, men med lav risiko for fejlmontering. Nemt at fastspænde barnet i stolen. Har god polstring, siddekomfort og plads til barnet, men benstøtten er ikke ideel og udsynet er begrænset. Kræver også en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet, men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen anvendt bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Recaro Kio + Avan/Kio Base

Sikker autostol til børn op til ca. fire år (105 cm). Viste i testens frontal- og sidekollision en lav belastning af barnet. Stolen har en meget god seleføring og stod stabilt på bilens sæde.

Der er lav risiko for fejlmontering bilen, men det kan være besværligt at montere stolen i bilen og besværligt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god polstring og plads til barnet, men benstøtte, siddekomfort og udsyn er ikke ideelt. Kræver en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet og nemt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Britax Römer Dualfix 3 i-Size + Flex Base iSense

Sikker autostol til børn op til ca. fire år (105 cm). Viste i testens frontal- og sidekollision en lav belastning af barnet. Stolen har en meget god seleføring og stod stabilt på bilens sæde. Der er mindre risiko for fejlmontering af stolen i bilen, men nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Har god benstøtte og plads til barnet, men en tynd polstring, ligesom udsyn og siddekomfort ikke er ideelt. Kræver en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet og nemt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen anvendt bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Urban Kanga Uptown Model TV107

Dårlig autostol med dårlig sikkerhed og fund af skadelige stoffer, hvorfor stolen dumper i testen og FDM fraråder køb.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Lionelo Antoon RWF

Fund af for høj koncentration af skadelige stoffer gør, at stolen dumper testen og FDM fraråder køb.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Testvinder-mærke

Test af autostol: Britax Römer Kidfix M i-Size 

God og sikker autostol til de største børn op til ca. 12 år (150 cm). Testens bedste i sin klasse. Viste i testens frontalkollision lav belastning af barnet, men opnåede kun et gennemsnitligt resultat i testens sidekollision. Stolen har meget god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde. Har meget lav risiko for fejlmontering, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads til barnet, men tynd polstring. Kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Det kan være nødvendigt enten at fjerne eller vende bilens hovedstøtte for at få stolen til at stå mere stabilt.

Køb Britax Römer Kidfix M i-Size hos FDMshop.dk

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Graco EverSure i-Size

God autostol til de største børn op til ca. 12 år (150 cm). Viste i testens frontalkollision meget lav belastning af barnet, men opnåede kun et gennemsnitligt resultat i testens sidekollision. Stolen har meget god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde.

Har meget lav risiko for fejlmontering, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads til barnet, men tynd polstring. Kræver desuden en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet og nemt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Det kan være nødvendigt enten at fjerne eller vende bilens hovedstøtte for at få stolen til at stå mere stabilt.

Retur til oversigtsskema 

Skillestreg

Test af autostol: Kinderkraft Comfort Up

Dårlig autostol, som dumper testen på dårlig sikkerhed, hvorfor FDM fraråder køb.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Walser Kids Experts Noemi (op til 9 år)

Autostol til største børn op til ca. 9 år. Dumper testen på for høj koncentration af skadelige stoffer, hvorfor FDM fraråder køb.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Chicco Kiros Evo i-Size + Kiros Evo i-Size Base

God men tung (5 kg) autostol til de mindste børn der kan bruges til barnet vejer ca. 13 kg (78 cm). Viste i testens frontalkollision lav belastning af barnet men opnåede i testens sidekollisionen kun et middelgodt resultat. Forblev stabilt stående på bilens sæde og har god seleføring. Stolen har lav risiko for fejlmontering og det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen yder barnet god benstøtte og har god polstring, siddekomfort og plads til barnet. Kræver dog en del plads i bilen. Betrækket er nemt at afmontere og kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Bugaboo Turtle Air + Tirtle Air Wingbase

God og let (3,3 kg) autostol til de mindste børn der kan bruges til barnet vejer ca. 13 kg (83 cm). Her testet monteret i base. Viste i testens side- og frontalkollision meget lav belastning af barnet. Forblev stabilt stående på bilens sæde og har god seleføring. Stolen har lav risiko for fejlmontering, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen yder barnet god benstøtte og har god polstring, siddekomfort og plads til barnet, der fra stolen også har godt udsyn. Betrækket er af meget god kvalitet, der er nemt at afmontere og kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Testvinder-mærke

Test af autostol: Cybex Cloud Z2 i-Size + Base Z2

God autostol til de mindste børn der kan bruges til barnet vejer ca. 13 kg (87 cm). Her monteret i base. Viste i testens side- og frontalkollision meget lav belastning af barnet. Forblev stabilt stående på bilens sæde og har meget god seleføring. Stolen har en god instruktionsvejledning, og der er lav risiko for fejlmontering, ligesom det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen yder barnet god benstøtte og har god polstring, siddekomfort og plads til barnet, der fra stolen også har godt udsyn. Kræver en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Køb Cybex Cloud Z2 hos FDMshop.dk (Base Z2 sælges separat)

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Bugaboo Turtle Air

God autostol til de mindste børn der kan bruges til barnet vejer ca. 13 kg (83 cm). Er identisk med Bugaboo Turtle Air + Tirtle Air Wingbase men her testet monteret uden base. Viste hhv. meget lav og lav belastning af barnet i testens frontal- og sidekollision. Forblev stabilt stående på bilens sæde og med god seleføring. Stolen har mindre risiko for fejlmontering i bilen, men det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen yder barnet god benstøtte og har god polstring, siddekomfort og plads til barnet, der fra stolen også har godt udsyn. Betrækket er af meget god kvalitet, der er nemt at afmontere og kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Cybex Cloud Z2 i-Size

God autostol til de mindste børn der kan bruges op til barnet vejer ca. 13 kg (87 cm). Er identisk med Cybex Cloud Z2 i-Size + Base Z2 men her monteret uden base. Viste i testens side- og frontalkollision meget lav belastning af barnet. Forblev stabilt stående på bilens sæde og har meget god seleføring. Stolen har en mindre risiko for fejlmontering, men det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen yder barnet god benstøtte og har god polstring, siddekomfort og plads til barnet, der fra stolen også har godt udsyn. Betrækket er af god kvalitet men er besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Køb Cybex Cloud Z2 i-Size hos FDMshop.dk

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Jané iMatrix + iPlatform Comfy

Tung autostol (5,3 kg) til de mindste børn der kan bruges til barnet er ca. 18 måneder. Opnår samlet kun et middelgodt resultat. Stolen viste meget lav belastning af barnet i testens frontalkollision, men opnåede kun et middelgodt resultat i testens sidekollision. Forblev stabilt stående på bilens sæde til gengæld er seleføringen ikke ideel. Der blev desuden fundet mindre mængder af skadelige stoffer. Stolen er besværlig at montere i bilen, og det kan være besværligt at fastspænde barnet korrekt. Stolen yder barnet god benstøtte og har god polstring, siddekomfort og plads til barnet. Stolen kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet er men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Jané Koos i-Size R1 + iPlatform Comfy

Dårlig autostol til de mindste børn op til 18 måneder. Testen viser indhold af for store mængder skadelige stoffer, hvorfor stolen dumper testen, og FDM fraråder køb. Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Testvinder-mærke

Test af autostol: Swandoo Curie

God men tung autostol der kan bruges til barnet er op til fire år (105 cm). Viste meget lav belastning af barnet i både testens frontal- og sidekollision. Forblev desuden stabilt stående på bilens sæde og med god seleføring. Har mindre risiko for fejlmontering men nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen har god polstring, siddekomfort og plads til barnet, men benstøtten og udsynet fra stolen er ikke ideelt. Kræver en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet men er besværligt at afmontere. Kan ikke maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Cybex Sirona Z2 + Base Z2

God autostol der kan bruges til barnet er op til fire år (105 cm). Kan monteres både bagudvendt og fremadvendt i takt med at barnet vokser. Viste hhv. meget lav og lav belastning af barnet i testens side- og frontalkollision. Forblev stabilt stående på bilens sæde og har god seleføring. Stolen har mindre risiko for fejlmontering, og det kan være besværligt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god polstring, siddekomfort og plads til barnet, men benstøtten og udsynet er ikke ideelt. Kræver en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet men er besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen monteret bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Køb Cybex Sirona Z2 hos FDMshop.dk (Base Z2 sælges separat)

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Lionelo Antoon Plus

Middelgod og tung autostol der kan brugs til barnet er omkring fire år (105 cm). Kan monteres både bagudvendt og fremadvendt i takt med at barnet vokser. Testens frontal- og sidekollision viste lav belastning af barnet. Forblev desuden stabilt stående på bilens sæde og har god seleføring. Stolen har mindre risiko for fejlmontering, og det kan være besværligt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god polstring siddekomfort og plads til barnet, men benstøtten og udsynet er ikke ideel. Betrækket er af god kvalitet men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Chicco Seat3Fit i-Size

Meget tung autostol der samlet kun opnår et middelgodt resultat. Kan monteres både bagudvendt og fremadvendt og bruges til barnet er omkring syv år (125 cm). Opnåede i testens frontal- og sidekollision kun et middelgodt resultat og stod desuden ustabilt på bilens sæde. Testen viste ligeledes mindre fund af skadelige stoffer. Stolen har mindre risiko for fejlmontering, og det kan være besværligt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har meget god polstring, men benstøtte, siddekomfort, plads og udsyn er ikke ideel. Betrækket er af meget god kvalitet men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Silver Cross Motion All Size 360

Meget tung kombi-autostol der kan følge barnet gennem flere år og monteres både bagudvendt og fremadvendt. Viste i testens sidekollision lav belastning af barnet men opnåede i testens frontalkollision kun et middelgodt resultat. Stod desuden ustabilt på bilens sæde. Testen viste ligeledes forhøjet fund af skadelige stoffer. Stolen har mindre risiko for fejlmontering, og det kan være besværligt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god polstring og siddekomfort, men benstøtte, plads og udsyn er ikke ideel. Kræver en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet, der er nemt at afmontere. Kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Avova Sperber-Fix 61

God men meget tung autostol der kan bruges til barnet er op til fire år (105 cm) og monteres både bagudvendt og fremadvendt. Viste lav belastning af barnet i testens frontalkollision men opnåede kun et middelgodt resultat i testens sidekollision. Stod stabilt på bilens sæde og har god seleføring. Har mindre risiko for fejlmontering og det kan være besværligt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god polstring, og yder barnet god benstøtte, siddekomfort og plads, men kræver en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet me besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Besafe Stretch

Tung autostol der samlet kun opnår et middelgodt resultat. Kan bruges indtil barnet er syv år (125 cm). Både testens frontal- og sidekollision viste en meget lav belastning af barnet, men stolen stod ustabilt på bilens sæde. Der er mindre risiko for fejlmontering, og det kan være besværligt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har en god siddekomfort og plads til barnet, men bestøtten, polstring, og udsyn er ikke ideel. Kræver en del plads i bilen. Betrækket er af meget god kvalitet, der er nemt at afmontere. Kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Axkid Minikid 3

Tung autostol der samlet kun opnår et middelgodt resultat. Kan bruges indtil barnet er syv år (125 cm). Både testens frontal- og sidekollision viste en meget lav belastning af barnet, men stolen stod ustabilt på bilens sæde. Der er forhøjet risiko for fejlmontering, og det kan være besværligt at fastspænde barnet korrekt. Stolens benstøtte, polstring, siddekomfort, plads til barnet og udsyn er heller ikke ideel. Stolen kræver ligeledes en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet, der er nemt at afmontere. Kan maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Maxi-Cosi Titan Pro i-Size

God men tung kombi-autostol der kan følge barnet op til 12 år (150 cm). Viste i testens sidekollision lav belastning af barnet men opnåede i testens frontalkollision kun et middelgodt resultat. Stod stabilt på bilens sæde og med god seleføring. Lav risiko for fejlmontering men det kan være besværligt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god benstøtte, siddekomfort og plads til barnet og kræver kun lidt plads i bilen. Til gengæld er polstringen ikke ideel. Betrækket af god kvalitet men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Recaro Toria Elite

Meget tung kombi-autostol der samlet kun opnår et middelgodt resultat. Kan bruges til barnet er op til 12 år (150 cm). Viste i testens sidekollision lav belastning af barnet men opnåede i testens frontalkollision kun et middelgodt resultat. Stod stabilt på bilens sæde og med god seleføring. Stolen har mindre risiko for fejlmontering, og det kan være besværligt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god polstring, benstøtte og siddekomfort, mens pladsen til barnet og udsynet ikke er ideel. Kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er besværligt at afmontere men kan maskinvaskes.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Testvinder-mærke

Test af autostol: Britax Römer Kidfix i-size

God og let autostol til de større børn op til 12 år (150 cm). Viste i testens side- og frontalkollision hhv. lav og meget lav belastning af barnet. Stolen stod desuden stabilt på bilens sæde og har meget god seleføring. Der er meget lav risiko for fejlmontering, og det nemt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har en god polstring og yder barnet god benstøtte, siddekomfort, plads og udsyn. Kræver ligeledes kun lidt plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes. Bemærk, at det kan være nødvendigt enten at fjerne eller vende bilens hovedstøtte for at få stolen til at stå mere stabilt.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Avionaut MaxSpace Comfort System +

God autostol til de større børn op til 12 år (150 cm). Viste i testens sidekollision kun lav belastning af barnet men opnåede i testens frontalkollision kun et middelgodt resultat. Stod desuden ustabilt på bilens sæde. Testens viste desuden mindre fund af skadelige stoffer. Stolen har lav risiko fejlmontering, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt. Stolen yder barnet god benstøtte, siddekomfort, plads og udsyn, men polstringen er ikke ideel. Stolen kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet men besværligt at afmontere. Kan ikke/tåler ikke vask. Bemærk, at det kan være nødvendigt enten at fjerne eller vende bilens hovedstøtte for at få stolen til at stå mere stabilt.

Retur til oversigtsskema

Er du i tvivl om reglerne for autostole?

Husk, du kan som medlem af FDM få hjælp og rådgivning om autostole, selepuder og andet sikkerhedsudstyr til bilen.

Kontakt rådgivningen