FDMs autostoletest 2022

Der er mange sikre autostole i årets test, men enkelte dumper stadig på svag sikkerhed eller skadelige stoffer. Den bedste autostol har indbygget airbag, og det virker!

Kollisionstest af autostol med airbag
Viden

To gange om året tester FDM autostole. Dette forår har vi testet 32 barnestole i alle størrelser. Vi har set på stolenes sikkerhed, brugervenlighed, ergonomi og indholdet af skadelige stoffer, så du kan finde en helt igennem sikker stol. Autostoletestene er udført i samarbejde med en lang række europæiske bilklubber.

Nu er der airbag i autostolen

I år er den største nyhed Cybex Anoris T i-Size, der som den eneste i testen skiller sig ud med en i øvrigt meget sjælden topkarakter på seks stjerner. Autostolen er i-Size-godkendt til børn mellem 76 og 115 cm, og den har som noget relativt nyt fået en integreret airbag, der giver rigtig god beskyttelse ved både front- og sidekollisioner.

Illustration af hvordan airbag fungerer i autostol Derudover viser testen, at stolen samtidig er dejlig nem at bruge.

Fire autostole dumper testen

Ud over vinderstolen opnår 21 af de testede autostole en karakter på fem stjerner, idet deres egenskaber overstiger de lovmæssige krav betydeligt.

Fire autostole får dommen "Køb frarådes". I tre af stolene er betrækket behandlet med flammehæmmere, der mistænkes for at være kræftfremkaldende, og i to af stolene er der sikkerhedsmæssige problemer.
Det siger sig selv, at man bør gå uden om stole med uønsket kemi, når der findes masser af andre stole, der er sikre og samtidig helt fri for sådanne stoffer. Der er derfor masser af gode grunde til at lade sit valg af autostol inspirere af dette års store test – gerne sammenholdt med resultatet fra de tidligere års tilsvarende autostoletest. 

FDM anbefaler, at du til enhver tid overholder de vægt- og størrelsesanvisninger, som autostoleproducenten har angivet for netop jeres autostolemodel for at sikre, at autostolen beskytter dit barn bedst muligt.

Leder du efter testresultatet på en tidligere model, så kan du her på fdm.dk finde resultater af autostoletest helt tilbage fra år 2016. 

Læs mere: Se alle autostoletest fra FDM 

Hvor kan du købe autostole?

Husk, at du på FDMshop.dk kan finde et bredt udvalg af gode og sikre autostole. Er du medlem af FDM, kan du handle med rabat.  

Besøg FDMshop.dk

 

Testomtaler af autostole i denne test  Skillestreg

Test af autostol: Maxi-Cosi CabrioFix i-Size + Base  Testvinder-mærke

En god og let autostol (vejer 3,2 kg) til de mindste børn. Testens bedste i sin kategori. Autostolen viste hhv. meget lave og lav belastning af barnet i testens frontal- og sidekollision. Stolen har en god seleføring, men stod en smule ustabilt på bilens sæde. Stolen er nem at montere i bilen og med lav risiko for fejlmontering. Det er ligeledes nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Med stolen følger også en god instruktionsvejledning.

Stolen har god polstring og yder barnet god benstøtte, siddekomfort og udsyn og har generelt god plads til barnet. Kræver dog en del plads i bilen. Betrækket er af meget god kvalitet, der er nemt at afmontere. Kan dog kun maskinvaskes. Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Graco Snugessentials + Isofamily i-Size Base

En god og sikker autostol til de mindste børn. Viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lave og lav belastning af barnet. Stolens har god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde.

Lav risiko for fejlmontering af stolen i bilen og det er nemt at fastspænde barnet korrekt. God instruktionsvejledning. Stolen har en tynd polstring, men yder barnet god benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads. Kræver dog en del plads i bilen. Betrækket er af meget god kvalitet, der er nemt af afmontere. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema  Skillestreg

Test af autostol: Maxi-Cosi CabrioFix i-Size

En god og let autostol (vejer 3,2 kg) til de mindste børn. Blandt testens sikreste. Er identisk med Maxi-Cosi CabrioFix i-Size + CabrioFix i-Size Base, men her testet selemonteret uden base. Viste i testens frontal- og sidekollision kun en meget lav belastning af barnet. Har god seleføring, men stod en smule ustabilt på bilens sæde.

Der er en mindre risiko for fejlmontering af stolen i bilen, og det kan være besværligt at montere den. Det er dog nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen, som har god instruktionsvejledning.

Stolen har en meget god polstring, og yder barnet god benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads. Kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er af meget god kvalitet, der nemt at afmontere. Kan dog kun maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Foppapedretti Next i-Size

En god og sikker men tung autostol (vejer 5,1 kg) til de mindste børn. Viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Har en meget god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde.

Stolen har meget lav risiko for fejlmontering og god instruktionsvejledning, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god polstring, og yder barnet meget god benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads. Kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet men besværligt at afmontere. Kan ikke maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Foppapedretti Next i-Size + Isofix Base Next i-Size

En god men tung autostol (vejer 5,1 kg.) til de mindste børn. Er identisk med Foppapedretti Next i-Size, men her testet i isofix-monteret base. Opnåede i testens frontalkollision kun et gennemsnitligt resultat, men viste kun lav belastning af barnet i testens sidekollision. Har meget god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde.

Stolen har lav risiko for fejlmontering, men det kan være besværligt at montere den i bilen. Det er dog nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen har god polstring og meget god benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads. Stolen kræver dog en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet men besværligt at afmontere. Kan ikke maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Cybex Aton B2 i-Size + Base One  Testvinder-mærke

En god og sikker autostol. Testens bedste i kategorien op til 18 mdr. Autostolen viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Stolen har god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde.

Stolens har lav risiko for fejlmontering i bilen og god instruktionsvejledning, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Har god polstring, benstøtte, siddekomfort, udsyn og god plads til barnet. Stolen kræver dog en del plads i bilen. Betrækket er besværligt at afmontere, men er af god kvalitet. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Nuna Pipa Next + Base Next

God og let autostol (vejer 3,3 kg) til de mindste børn. Viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Stolens har god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde. Stolen har meget lav risiko for fejlmontering i bilen og god instruktionsvejledning. Det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen.

Stolen har god polstring, benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads til barnet og kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er nemt at afmontere og af meget god kvalitet. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Recaro Avan + Avan/Kio Base

God autostol til de mindste børn. Viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Stolens har god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde. Stolen har lav risiko for fejlmontering i bilen og god instruktionsvejledning. Det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen.

Stolen har god polstring, benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads til barnet og kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er nemt at afmontere og er af god kvalitet. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Cybex Aton B2 i-Size

En god og sikker autostol. Testens bedste i kategorien op til 18 mdr. Er identisk med Cybex Aton B2 i-Size + Base One, men her testet selemonteret uden isofix-base. Autostolen viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Stolen har god seleføring men stod en smule ustabilt på bilens sæde.

Stolens har lav risiko for fejlmontering i bilen og god instruktionsvejledning, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Har god polstring, benstøtte, siddekomfort, udsyn og god plads til barnet. Autostolen kræver uden base kun lidt plads i bilen. Betrækket er besværligt at afmontere, men er af god kvalitet. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Peg Perego Primo Viaggio SLK + i-Size Base

God autostol til de mindste børn op til 18 mdr. Viste i både testens frontal- og sidekollision en meget lav belastning af barnet. Stolen har god seleføring, men stod ustabilt på bilens sæde. Der er mindre risiko for fejlmontering af stolen i bilen, men nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen har god polstring, benstøtte, siddekomfort og plads til barnet. Til gengæld er udsynet ikke ideelt. Kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet og nemt at afmontere, men kan ikke maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Nuna Pipa Next

God og let autostol (vejer 3,3 kg) til børn op til 18 mdr. Er identisk med Nuna Pipa Next + Base Next, men her testet selemonteret uden isofix-base. Viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Stolens har god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde.

Stolen har en mindre risiko for fejlmontering i bilen, men god instruktionsvejledning. Det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen har god polstring, benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads til barnet og kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er nemt at afmontere og af meget god kvalitet. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Peg Perego Primo Viaggio SLK

God autostol til de mindste børn op til 18 mdr. Er identisk med Peg Perego Primo Viaggio SLK + i-Size Base, men her testet selemonteret uden isofix-base. Viste i testens frontal- og sidekollision en meget lav belastning af barnet. Stolen har god seleføring, men stod ustabilt på bilens sæde.

Der er mindre risiko for fejlmontering af stolen i bilen, og det kan være besværligt at montere den. Det er dog nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen har god polstring, benstøtte, siddekomfort og plads til barnet. Til gengæld er udsynet ikke ideelt. Kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet og nemt at afmontere, men kan ikke maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Recaro Avan

God autostol til de mindste børn op til 18 mdr. Er identisk med Recaro Avan + Avan/Kio Base, men her testet selemonteret uden isofix-base. Viste i testens frontal- og sidekollision hhv. meget lav og lav belastning af barnet. Stolens har god seleføring, men stod ustabilt på bilens sæde.

Stolen kan være besværlig at montere i bilen og med mindre risiko for fejlmontering. Det er dog nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Stolen har god polstring, benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads til barnet og kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er nemt at afmontere og er af god kvalitet. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Cybex Anoris T i-Size  Testvinder-mærke

En meget god og sikker autostol til børn op til ca. seks år (115 cm). Testens sikreste stol samlet set med sjældne seks stjerner. Første autostol med indbygget airbag.

Autostolen viste i testens frontal- og sidekollision kun en meget lav belastning af barnet. Stolen har god seleføring og stod stabilt på bilens sæde.

Har lav risiko for fejlmontering i bilen, god instruktionsvejledning, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Har god polstring og meget god benstøtte, siddekomfort og god plads til barnet. Kræver dog en del plads i bilen, ligesom at udsynet ikke er ideelt.

Betrækket er af god kvalitet, men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Besafe iZi Modular RF X1 + iZi Modular i-Size Base

God og sikker autostol til børn op til ca. fire år (105 cm). Viste i testens frontal- og sidekollision kun en meget lav belastning af barnet. Stolen har meget god seleføring og stod stabilt på bilens sæde.

Nem montering i bilen og med lav risiko for fejlmontering. Dog kan det være besværligt at fastspænde barnet i stolen. Stolen har meget god polstring og god benstøtte, siddekomfort og plads til barnet. Kræver dog en del plads i bilen ligesom udsynet ikke ideelt. Betrækket er af dårlig kvalitet og besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen anvendt bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Maxi-Cosi Mica Pro Eco i-Size

God, men meget tung autostol (vejer 14,5 kg) til børn op til ca. fire år (105 cm). Viste i testens frontal- og sidekollision en lav belastning af barnet. Stolen har en meget god seleføring, men stod ustabilt på bilens sæde. Besværlig at montere i bilen, men dog med lav risiko for fejlmontering. Nemt at fastspænde barnet i stolen. Stolen har meget god polstring, god benstøtte, siddekomfort og kræver kun lidt plads i bilen. Udsynet fra stolen er dog ikke ideelt. Betrækket er af god kvalitet, men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen anvendt bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Maxi-Cosi Pearl 360 + FamilyFix 360 Base

God autostol til børn op til ca. fire år (105 cm). Viste i testens frontal- og sidekollision en lav belastning af barnet. Stolen har en meget god seleføring og stod stabilt på bilens sæde.

Besværlig at montere i bilen, men med lav risiko for fejlmontering. Nemt at fastspænde barnet i stolen. Har god polstring, siddekomfort og plads til barnet, men benstøtten er ikke ideel og udsynet er begrænset. Kræver også en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet, men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen anvendt bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Recaro Kio + Avan/Kio Base

Sikker autostol til børn op til ca. fire år (105 cm). Viste i testens frontal- og sidekollision en lav belastning af barnet. Stolen har en meget god seleføring og stod stabilt på bilens sæde.

Der er lav risiko for fejlmontering bilen, men det kan være besværligt at montere stolen i bilen og besværligt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god polstring og plads til barnet, men benstøtte, siddekomfort og udsyn er ikke ideelt. Kræver en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet og nemt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Britax Römer Dualfix 3 i-Size + Flex Base iSense

Sikker autostol til børn op til ca. fire år (105 cm). Viste i testens frontal- og sidekollision en lav belastning af barnet. Stolen har en meget god seleføring og stod stabilt på bilens sæde. Der er mindre risiko for fejlmontering af stolen i bilen, men nemt at fastspænde barnet korrekt i stolen. Har god benstøtte og plads til barnet, men en tynd polstring, ligesom udsyn og siddekomfort ikke er ideelt. Kræver en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet og nemt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Vær opmærksom på, at stolen anvendt bagudvendt ikke må monteres foran en aktiv airbag.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Urban Kanga Uptown Model TV107

Dårlig autostol med dårlig sikkerhed og fund af skadelige stoffer, hvorfor stolen dumper i testen og FDM fraråder køb.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Lionelo Antoon RWF

Fund af for høj koncentration af skadelige stoffer gør, at stolen dumper testen og FDM fraråder køb.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Britax Römer Kidfix M i-Size  Testvinder-mærke

God og sikker autostol til de største børn op til ca. 12 år (150 cm). Testens bedste i sin klasse. Viste i testens frontalkollision lav belastning af barnet, men opnåede kun et gennemsnitligt resultat i testens sidekollision. Stolen har meget god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde. Har meget lav risiko for fejlmontering, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads til barnet, men tynd polstring. Kræver kun lidt plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet men besværligt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Det kan være nødvendigt enten at fjerne eller vende bilens hovedstøtte for at få stolen til at stå mere stabilt.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Graco EverSure i-Size

God autostol til de største børn op til ca. 12 år (150 cm). Viste i testens frontalkollision meget lav belastning af barnet, men opnåede kun et gennemsnitligt resultat i testens sidekollision. Stolen har meget god seleføring og forblev stabilt stående på bilens sæde.

Har meget lav risiko for fejlmontering, og det er nemt at fastspænde barnet korrekt. Stolen har god benstøtte, siddekomfort, udsyn og plads til barnet, men tynd polstring. Kræver desuden en del plads i bilen. Betrækket er af god kvalitet og nemt at afmontere. Kan maskinvaskes.

Det kan være nødvendigt enten at fjerne eller vende bilens hovedstøtte for at få stolen til at stå mere stabilt.

Retur til oversigtsskema  Skillestreg

Test af autostol: Kinderkraft Comfort Up

Dårlig autostol, som dumper testen på dårlig sikkerhed, hvorfor FDM fraråder køb.

Retur til oversigtsskema

Skillestreg

Test af autostol: Walser Kids Experts Noemi (op til 9 år)

Autostol til største børn op til ca. 9 år. Dumper testen på for høj koncentration af skadelige stoffer, hvorfor FDM fraråder køb.

Retur til oversigtsskema

Er du i tvivl om reglerne for autostole?

Husk, du kan som medlem af FDM få hjælp og rådgivning om autostole, selepuder og andet sikkerhedsudstyr til bilen.

Kontakt rådgivningen