Billig kinesisk elbil har tårnhøj sikkerhed

Kinesiske elbiler viser endnu en gang i ny Euro NCAP-test, at de er blandt de sikreste biler. Lille økonomisk Årets Bil i Danmark-finalist brager flot gennem testmuren.

Pressemeddelelse

Antallet af nye bilmærker og -modeller har aldrig været større end i disse år, hvor især nye kinesiske bilmærker ruller ud på det danske bilmarked.

Men hvor Made in China tidligere var lig med tvivlsom sikkerhed, har de senere år vist, at kinesiske biler i dag er blandt de sikreste. Det understreges endnu en gang i en ny Euro NCAP-test, der tæller de kinesiske elbiler BYD Seal, BYD Dolphin og Xpeng P7. Alle tre kører uden problemer de maksimale fem stjerner i hus.

”Kravet om god sikkerhed i biler er heldigvis stort blandt europæiske forbrugere. Det er man helt bevidst om blandt de kinesiske bilproducenter, som de senere år har formået at løfte bilernes sikkerhed fra at være på et meget ringe niveau til at være blandt de sikreste på markedet. Både når det gælder kollisionssikkerheden, men også de assistentsystemer, som enten helt kan afværge eller mindske skaderne, hvis en ulykke sker. Det er godt gået, og det vidner om de kinesiske bilproducenters ambitioner,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP-samarbejdet, Søren W. Rasmussen.

Af testens tre biler er de to fra BYD (Build Your Dreams), der har fuld fart på modellanceringerne. Mest interessant er den lille BYD Dolphin, der også er med i opløbet om at blive Årets Bil i Danmark 2024. Med en pris fra 235.000 kroner ligner den allerede et hit blandt danske bilkøbere og kommuner.

”BYD Dolphin kan meget vel blive det gennembrud, vi har ventet på, når det gælder elbiler i den lavere ende af prisskalaen. Bilen er velkørende og har en lang rækkevidde, og ser man på sikkerheden, gøres det ikke meget bedre. Kollisionssikkerheden for både store og små passagerer er i top, og det samme er de nye sikkerhedssystemer som automatisk nødbremse, der både ser og bremser for bløde og hårde medtrafikanter. Kun systemet, som skal overvåge førerens opmærksomhed, falder i gennem. Det ændrer ikke på, at BYD Dolphin samlet set er en meget sikker bil,” siger Søren W. Rasmussen og tilføjer:

”Det samme kan siges om testens to andre biler, BYD Seal og Xpeng P7, der begge er større biler, og som ligger et pristrin eller to over BYD Dolphin. Selvom de begge scorer marginalt dårligere, er der stadig fem store stjerner til dem. Også her får kollisionssikkerheden og sikkerhedssystemerne topkarakter i det pensum, som Euro NCAP tester.”

Ud over de tre elbiler har Euro NCAP genberegnet resultatet for varebilen Mercedes-Benz T-klasse og personbil-udgaven Citan Tourer. Begge opnår fem Euro NCAP-stjerner efter 2022-skalaen.

Hent billede - Byd Dolphin

Hent billede - Byd Seal

Hent billede - Xpeng P7