• I samarbejde med

* Gælder kun det køretøj der er registreret i FDM-medlemskabet

** ePlus er et kombineret køb af hhv. medlemsfordele fra FDM og et Clever One (eplus) opladningsabonnement leveret af Clever A/S.
Du kan kun have én elbil tilknyttet til ladedelen af abonnementet 

Læs mere om standardinstallation af Clevers ladeboks på clever.dk/installation.

Energitillæg: Beregnes som den del af gennemsnitlige månedlige indkøbspris på el (inkl. moms, ex afgifter og tariffer), som overstiger 0,89 kr./kWh x dit kWh-forbrug.

Tilbagebetaling af en del af dine strømomk. til ladeboksen: Du betaler din elleverandør. Tilbagebet. består af dit kWh-forbrug X gens. Strømpris/kWh (dvs. spotpris, afgifter, tariffer (landsgens.) og moms, ekskl. moms på elafgift og ekskl. abonnemetsudgifter til el og netselskab) i DK kl. 23-06 den pågældende md.

Fortrydelsesret: 14 dage. Forudsætter BS-betaling. Læs mere: clever.dk/vilkaar.

Nogle ting er bare gode sammen

FDM er gået sammen med Clever om et nyt medlemskab. Du får ekspertrådgivning om livet med elbil fra FDM – og hele dit opladningsbehov dækket med fordelene fra Clever One. Både hjemme og ude.

Medlemskabet hedder ePlus og er designet til at give nuværende og kommende elbilister friheden fra Danmarks største ladenetværk sammen med trygheden fra Danmarks mest erfarne bileksperter.

Det er to ting, der går godt sammen.

Hvad får du med ePlus?

Med ePlus-medlemskabet får du de samme attraktive fordele som i vores Køreklar-medlemskab. Du får ekspertrådgivning, rabatter, adgang til FDM Forsikringer og meget mere. Medlemskabet inkluderer også fordelene fra et Clever One-abonnement, så du kan lade på Danmarks største ladenetværk og hjemme i din indkørsel, hvis du tilkøber installation af en ladeboks. 

Med ePlus får du det bedste fra Clever og FDM samlet i ét medlemskab til en pris på kun 799 kr. om måneden.

clever lynopladning på frederiksberg

Til dig der er kunde i forvejen

Er du medlem af FDM, eller er du i forvejen kunde hos Clever, kan du nu få et medlemskab med fordelene fra FDM Køreklar-medlemskabet og Clever One til kun 799 kr. om måneden.

Når du bestiller ePlus, konverteres dit nuværende FDM-medlemskab eller Clever-abonnement automatisk, såfremt du benytter den mail, som du har registreret dit eksisterende medlemskab eller ladeløsning med.
 

Særligt for dig med FDM-Kombi eller -Komplet
Vær opmærksom på, at fordelene i ePlus kan afvige fra dine nuværende FDM-fordele. Har du FDM Kombi eller Komplet, bør du derfor notere dig, at dine medlemsfordele ændrer sig.

Medlemskabet ePlus er til dig med elbil, der har brug for en ladeløsning, hvor du kan lade, når det passer dig, uanset om du lader derhjemme eller, når du er på farten.

Bestil her, så guider vi dig igennem

mand kører i bil fastspændt med sele og kigger i bakspejlet

Hvem kan få glæde af ePlus?

ePlus er ideelt til dig med elbil, uanset om du bor i hus eller lejlighed. Med ePlus er opladning på hele Clevers ladenetværk inkluderet i dit medlemskab, og du er derfor uafhængig af dagsprisen på el og behøver ikke tænke på, hvor meget du lader.

OBS: ePlus kan ikke bestilles til firmabiler.

Er du i tvivl om ePlus matcher dine behov?
Læs mere her og sammenlign ladeløsninger

Ønsker du ePlus og har du mulighed for at kunne lade hjemme i din indkørsel, kan du tilkøbe installation af en Clever-ladeboks. Så er du altid køreklar.

dame oplader elbil med clever

3 fordele med ePlus

elbil lader op ved cleverstander i bybilledet

Skal du bruge en ladeboks?

Leje af en Clever-ladeboks er inkluderet i ePlus-medlemskabet. Du betaler derfor ikke ekstra for at have en ladeboks derhjemme. Det eneste du betaler for, er selve installationen. 

Clevers app

I Clevers app kan du nemt aktivere intelligent opladning på ladeboksen. Så lader du automatisk din bil, når strømmen er billigere, CO2-aftrykket lavere og elnettet mindre belastet.Med en Clever-ladeboks får du automatisk penge tilbage fra Clever, som du i første omgang har lagt ud for til dit elselskab. Altså for den strøm, du har brugt til at lade bilen med ladeboksen

ældre herre lader sin bil op i indkørsel

Værd at vide om din Clever ladeboks

familie med elbil foran hus

Alt-i-én med Clever-ladeboks

Med ePlus får du en tryg og ordentlig installation inkl. service, garanti og farvevalg. Alt sammen til en fordelagtig medlemspris.

Når du tilkøber en Clever-ladeboks, får du installationen til en medlemspris på 4.999 kr. (Normalpris hos Clever 7.499).

Lejen af ladeboksen er inkluderet i medlemskabet, så den skal du ikke betale ekstra for. Det eneste du betaler for, er installationen af ladeboksen i din indkørsel.

En standardinstallation af en Clever-ladeboks inkluderer et 4 mm2 kabel, der sikrer dig en pålidelig og sikker opladning. Er det ikke nok for dig, kan du få et gratis, uforpligtende tilbud. 

Ingen boliger er ens, og derfor kan der forekomme ekstraomkostninger ved f.eks. grave- eller stilladsarbejde. Din totalpris vil altid være aftalt med dig, før installationen finder sted. 

Dette er inkluderet i din installationspakke:

- Rådgivning om den mest optimale placering af din Clever-ladeboks.

- Udbygning af din eltavle som en ekstra sikkerhedsforanstaltning.

- Ubegrænsede meter af kabelføring fra din eltavle til ladeboksen.

- Gratis jordspyd.

- Test af ladeboksen og hele installationen.

- Introduktion til dagligt brug.

elbil oplader hjemme med clever ladeboks

Udskiftning af ladeboks

Har du allerede en ladeboks fra en anden udbyder, kan Clever stå for udskiftning og installation af en ny Clever-ladeboks. 

Skal du have udskiftet din ladeboks (fra anden udbyder), får du installationen af en Clever-ladeboks til en reduceret pris. Prisen forudsætter, at Clevers elektrikere kan godkende din eksisterende installation. Installationsprisen ved udskiftning af eksisterende ladeboks er 2.499 kr. (ePlus medlemspris hos Clever 4.999 kr.)

Hvis din nuværende installation ikke opfylder de gældende standarder, vil elektrikeren udføre en ny installation til den aktuelle medlemspris for ePlus (4.999 kr.).

Hvad kigger elektrikeren på i din eksisterende installation?

- Korrekt tykkelse på kabler (minimum 4,0 mm2)

- Installation af et separat relæ (det er nødvendigt, at du har enten et fejlstrømsrelæ med sikring eller et kombirelæ i din eltavle)

- En separat forbindelse (eltavlen må ikke understøtte andre strømkilder end ladeboksen)

mor og datter lader elbil med Clever

Sådan foregår installationen

Dato for opsætning aftales med Clevers elektriker. Elektrikeren klarer hele installationen og kører ikke, før det virker.

Med en Clever-ladeboks får du en nem installation fra start til slut. Her kan du se, hvad der skal til, før du er køreklar med egen ladeboks og ePlus: 

Besvar et kort spørgeskema:

Du vil modtage et online-spørgeskema fra Clever. Dine svar bruges til at forberede din installation. Dine informationer gør det lettere at afgøre, hvorvidt installationen kan foretages uden ekstra omkostninger eller om det kræver særlige forhold som f.eks. grave- eller stilladsarbejde. Din installationspris aftales altid med dig på forhånd.

Du modtager et tilbud:

Hvis det viser sig, at din installation kræver ekstra omkostninger (f.eks. ved skjult kabelføring), får du et gratis besøg af en elektriker fra Clever. Herefter modtager du et uforpligtende tilbud, som du kan takke ja eller nej til. 

Installationen:

Når du har takket ja til tilbuddet om installation, vil du blive ringet op af Clevers elektriker. Sammen aftaler I en dato for installationen af ladeboksen. På dagen klarer elektrikeren hele installationen, og kører ikke, før det virker.

Test og introduktion af ladeboksen:

Elektrikeren slutter sit besøg med at gennemgå hele installationen med en test. Herefter får du en introduktion til, hvordan du bruger ladeboksen, så du kan komme i gang med at lade derhjemme. Du kan også altid læse mere i den medfølgende manual, i din Clever app eller på Clevers hjemmeside.

Klar til ePlus

Dit medlemskab træder i kraft, når du oplader første gang, hvad enten det er på din Clever-ladeboks eller på en af de mange Clever-ladestandere landet over. Tilmeld dig Betalingsservice, så det hele kører automatisk.

sort ladeboks fra clever på gul husmur

Sådan foregår tilbagebetaling

Du lægger selv ud for strømmen, du bruger i din ladeboks. Herefter får du tilbagebetaling fra Clever, så du kun betaler én gang.

Sådan foregår tilbagebetaling

Når du lader din bil hjemme på din Clever-ladeboks, lægger du i første omgang selv ud for den strøm, du bruger. Strømmen kommer nemlig fra din egen eltavle, og du skal derfor betale din elleverandør for denne strøm samt resten af din husstands normale elforbrug.

Men med ePlus tilbagebetaler Clever hver måned et beløb til dig for den strøm, du har brugt til opladning af bilen via ladeboksen. Dette sikrer, at du ikke betaler for din strøm to gange.

Tilbagebetalingen udregnes som et gennemsnit af den pågældende måneds samlede elpris (dvs. spotpris, afgifter, tariffer og moms) i Danmark fra kl. 23-06. Det betyder, at tilbagebetalingen afviger fra dine faktiske strømomkostninger, som er afhængige af din elaftale og tidspunktet, du lader på.

Er du klar til ePlus?

Medlemskabet ePlus giver dig de bedste fordele fra både FDM og Clever i ét enkelt medlemskab. Er du klar til en hverdag med fuld elektrisk frihed?

elbil oplader i bybilledet ved clever ladestander

Find lader på Clevers ladekort

Med ePlus har du adgang til Danmarks største ladenetværk via Clever. Ladepunkterne er placeret dér, hvor du som billist oftest har brug for dem – eksempelvis ved motorveje, parkeringspladser og supermarkeder.

Du kan derfor trygt køre på kryds og tværs af hele landet, velvidende om, at du aldrig er langt fra det næste ladepunkt. Ladenetværket dækker hele Danmark, og der kommer hele tiden flere ladepunkter til.

Søg ud fra din lokation

På Clevers hjemmeside og i appen kan du se det interaktive ladekort, hvor alle ladepunkter er sat ind med koordinater. 

Når du benytter Clevers app, vil du altid få vist ladekortet som det første, så du hurtigt kan finde det nærmeste ledige ladepunkt. Med koordinaterne kan du også se, hvor mange kilometer du er fra din næste opladning.

Se Clevers ladekort

Clever ladekort med koordinater

Hyppige spørgsmål og svar

Her får du svar på nogle af de spørgsmål, der ofte stilles til medlemskabet ePlus. Mangler du stadig svar på noget konkret, før du er klar til at købe ePlus, er du velkommen til at kontakte os for mere information.

Når du modtager din ordrebekræftelse fra Clever og har modtaget din ladebrik, er du klar til at oplade. Din betaling for ePlus starter, når du lader første gang. Du kan dog bruge dine FDM-fordele, så snart du modtager din ordrebekræftelse.

ePlus kan typisk bedst betale sig, hvis du kører mere end 25.000 km pr. år og samtidig lader mere end 15 % på offentlige ladere.

Har du ikke mulighed for at lade hjemme, skal du blot køre over 10.000 km, så kan ePlus give mening.

Bindingsperioden for ePlus er 6 måneder og er gældende fra den dato, du modtager en ordrebekræftelse fra Clever.

Hvis du har oprettet ePlus, kan du uden begrundelse fortryde dit medlemskab inden for 14 dage efter bestilling. Fortrydelsesfristen regnes fra det tidspunkt, du modtog en ordrebekræftelse fra Clever.

Læs mere i betingelserne for ePlus.

Dine FDM-fordele i ePlus dækker hele din husstand, men selve opladningen dækker kun den bil, der er tilknyttet medlemskabet. Har du mere end én elbil, kan du tilkøbe et Clever One-abonnement til bil nummer 2 direkte hos Clever med 200 kr. i rabat.

Ønsker du vejhjælp til ePlus, kan du tilvælge det via FDM Bilforsikring.

Har du skiftet dit Kombi- eller Komplet-medlemskab ud med ePlus, skal du være særligt opmærksom på, at der kan der være services, som du ikke længere har adgang til, f.eks. vejhjælp, hjulopbevaring, frit periodesyn mv. Dette afhænger af, om dine services er tilvalgt via forsikring eller via medlemskabet i sig selv.

Er du i tvivl om dine services har ændret sig, er du velkommen til at kontakte os for mere information.

Clevers energitillæg er et variabelt og forbrugsbaseret tillæg, der lægges til din månedlige abonnementspris, hvis den gennemsnitlige indkøbspris på el, inklusiv moms, overstiger 0,89 kr./kWh for den givne måned.

Energitillægget følger indkøbsprisen og dit forbrug. Hvis indkøbsprisen er under 0,89 kr./kWh i gennemsnit, vil du ikke blive pålagt energitillæg.

Du kan læse mere om energitillægget på Clevers hjemmeside, hvor du også finder en video, der gennemgår hvad energitillægget er, hvordan det udregnes og baggrunden for det.

Med din Clever-app kan du som udgangspunkt lade på hele Clevers ladenetværk – også i Tyskland, Frankrig, Holland, Østrig, Sverige og Norge, men her får du ikke nødvendigvis den bedste pris. FDM anbefaler derfor altid, at du har 4-5 ladeapps på telefonen til at sammenligne priserne, når du rejser rundt i Europa.

Du kan se Clevers ladepunkter i og uden for Danmark på ladekortet, som du kan se illustreret her på siden. Ønsker du at se det fuldt opdaterede ladekort, kan du finde det både i Clevers app og på deres hjemmeside.

Har du ePlus, er opladningen på alle ladepunkter i Clevers ladenetværk også inkluderet i dit medlemskab. Det gælder også lynladepunkterne i Powered By-ladenetværket, som Clever er en del af i både Danmark, Norge og Sverige.

ePlus kan på nuværende tidspunkt ikke udbydes til plugin-hybrid. Det er dog stadig muligt at tegne et Clever-One abonnement til plugin-biler direkte hos Clever.

clever-univers-vinget-rgb-grøn-lys
 • FDM samarbejder med
 • clever logo svg

  Clever
  Støberigade 14, 3 sal
  2450 København SV

  Mariane Thomsens Gade 4, 2 sal
  8000 Aarhus

  Tlf: +45 82 30 30 30
  CVR: 32468349