Elektrisk rugbrød er Årets Bil i Danmark 2023

VW ID. Buzz er Årets Bil i Danmark 2023. Det er fjerde år i træk, at en elbil løber med titlen. Den retro-designede elbus vandt i et historisk tæt opløb, hvor elbilerne igen dominerede.

Pressemeddelelse

Årets Bil i Danmark 2023 er VW ID. Buzz. Den elektriske udgave af det ikoniske ’rugbrød’ løb med titlen, da prisen blev uddelt onsdag aften af Danske Motorjournalister på bilmuseet Haaning Collection i Bagsværd ved København.

Dermed er det fjerde år i træk, at en elbil vinder titlen. I det hele taget var finalefeltet næsten helt elektrisk, for seks af finalens syv biler var rene elbiler. Kun den lille Toyota Aygo X, der endte på 7.-pladsen, fås med benzindæksel.

Årets Bil i Danmark kåres af en jury på 20 motorjournalister, og prisen har været uddelt hvert år siden 1969. FDM har tre medlemmer i juryen.

VW’s velkendte Folkevognsrugbrød blev første gang lanceret i 1950 og var i produktion i Tyskland frem til 1979 – og i Brasilien helt indtil 2013. Nu har VW så relanceret klassikeren i en ren elektrisk retro-udgave, der har begejstret både anmeldere, nostalgikere og forbrugere. Læg dertil fine køreegenskaber.

”I et felt af syv meget relevante bilmodeller skiller VW ID. Buzz sig ud på en sjældent set måde, så alle øjeblikkeligt lægger mærke til den. Det er dog ikke nok til en vinderplads, men her kommer en smart indretning, gode og stabile køreegenskaber samt et meget højt sikkerhedsniveau ind og fuldender billedet af en ægte vinderbil,” siger bilteknisk redaktør i FDM og jurymedlem, Søren W. Rasmussen.

Årets kåring var dog uhyggelig tæt. Bare ét point skilte VW ID. Buzz fra feltets nummer to, den kinesiske elbil MG 4. Også på 5.- og 6.-pladsen var der næsten dødt løb med bare ét points forskel mellem bilerne.

”Med valget af VW ID. Buzz, og med MG 4 som en tæt nummer to, har vi endnu engang fået demonstreret den forandring, der netop nu sker i bilmarkedet, hvor elbilerne en efter en skubber de traditionelle brændstofbiler ud af markedet. Det er således fjerde år i træk, at en elbil kåres til Årets Bil i Danmark”, siger Søren W. Rasmussen. De tre seneste vindere var Hyundai Ioniq 5, VW ID. 3 og Tesla Model 3.

Sådan fordelte pointene sig til Årets Bil i Danmark 2023:

  • 1.               Volkswagen ID. Buzz 119 point
  • 2.               MG 4 118 point
  • 3.               Renault Megane E-Tech 89 point
  • 4.               Nissan Ariya 86 point
  • 5.               BMW i4 66 point
  • 6.               Toyota bZ4X 65 point
  • 7.               Toyota Aygo X 57 point

Hent billede - ID. Buzz

Hent billede - Finalefelt