FDM lancerer forsikring mod dyre reparationer

Frygt for fejl og nedbrud bekymrer mange bilkøbere. Ny forsikring fra FDM skal sikre bilejere mod dyre reparationer.

Pressemeddelelse

En knækket tandrem eller en defekt gearkasse kan gøre familiens bil til et dyrt bekendtskab. I så fald er værkstedregninger på 40.000 kroner eller mere ikke usædvanlige. Og er garantien udløbet, er der ofte kun én til at betale: bilens ejer.

Derfor lancerer FDM nu en helt ny reparationsforsikring, der sikrer forbrugerne mod uventede og dyre reparationer, hvis uheldet er ude.

”Der bliver handlet omkring 400.000 brugte biler om året, hvoraf mange ikke længere er dækket af garanti. Derfor er spørgsmål om køb af brugt bil noget af det, der fylder allermest i vores rådgivning. Mange er bekymret for at få fejl og mangler med i købet. For selvom man de første to år er dækket af købelovens reklamationsfrist, oplever vi ofte, at forbrugerne efter få år står med reparationer, der koster dem dyrt,” siger direktør for produkter i FDM Dorte Qvist Christensen og tilføjer:

”Bilen er hos mange en af de største poster på budgettet. Derfor er det vigtigt med tryghed, som garderer én mod store uforudsete udgifter, når bilen begynder at få nogle år på bagen. Det tilbyder vi nu forbrugerne med vores nye reparationsforsikring.”

Den nye reparationsforsikring udbydes af FDM og kan tegnes, indtil bilen er otte år eller har kørt op til 160.000 km. Man vælger selv, om perioden, den skal tegnes for, skal være 12, 24 eller 36 måneder. Afhængig af bilens alder og perioden man vælger, kan bilen dermed været dækket, til den er 11 år gammel.

Forsikringen har ingen selvrisiko eller øvre grænse for, hvad den dækker (dog maks. bilens handelsværdi), og der er heller ikke loft over antallet af reparationer. Bilejeren kan også selv frit vælge, hvor bilen skal repareres. Derudover følger forsikringen bilen. Det betyder, at en ny ejer overtager dækningen, hvis bilen sælges videre. Eneste krav er, at bilens service er overholdt.

Forsikringspræmien beregnes ud fra bilens alder og kilometerstand.

”Tillægsforsikringer er ikke noget nyt fænomen. For FDM har det imidlertid været afgørende at kunne tilbyde en forsikring med en solid dækning og gennemsigtige vilkår, så man som forbruger ikke er i tvivl om, hvordan man er dækket. Det synes vi, vores nye reparationsforsikring lever op til,” siger Dorte Qvist Christensen.

FDM har lavet en beregner, hvor man nemt selv kan beregne præmien på sin reparationsforsikring.

Om FDM Forsikrings reparationsforsikring:

  • Forsikringen er ikke betinget af køb af anden forsikring. F.eks. bilforsikring
  • Ingen selvrisiko
  • Ingen øvre grænse for skader eller enkeltreparationer – maks. bilens handelsværdi
  • Ubegrænset antal anmeldte reparationer
  • Forsikringen følger bilen - ikke bilejeren
  • Frit værkstedsvalg
  • Tegnes for enten 12, 24 eller 36 måneder. Kan tegnes, op til bilen er otte år/160.000 km
  • Bilen skal have overholdt service
  • Det kræver, at man er medlem af FDM for at kunne tegne FDM reparationsforsikring

Hent billede