FDM samler markedets elbiler i nyt online-katalog

Godt hver anden nye solgte bil til private er nu en elbil. Men det kan være svært at bevare overblikket over de mange nye elbilmodeller og bilmærker. Nyt elbilkatalog fra FDM gør det nemmere at finde den rigtige elbil.

Pressemeddelelse

Der er fuld fart på salget af biler med ladestik. Hver anden nye bil, der blev solgt til private i september måned, var en elbil, og samlet kører der nu over 170.000 elbiler med dansk nummerplade på vejene.

Også hos bilproducenterne er der fuld fart på. Her lanceres den ene nye elbilmodel efter den anden med en hast, så det kan være svært at bevare overblikket, hvis man overvejer en elbil. Nu bliver det lidt lettere.

FDM har åbnet et online-katalog med over 150 elbiler på markedet. Her kan man få det samlede overblik over de forskellige bilmodellers data som rækkevidde, ladehastighed, størrelse og pris. Det er også muligt at filtrere og sammenligne flere biler ad gangen ud fra for eksempel pris og størrelse, og om de har anhængertræk.

Kataloget har tidligere været tilgængeligt på elbilviden.dk, men er nu overtaget helt af FDM, som har ajourført det.

”At der er en stigende interesse for elbiler, mærker vi tydeligt i vores købsrådgivning, hvor tre ud af fire henvendelser nu handler om elbiler. Folk spørger ikke længere om, de skal købe en elbil, men om det er nu, eller om de hellere skal vente,” siger områdechef i FDMs tekniske rådgivning Lone Otto og tilføjer:

”Det er både en længere rækkevidde, men i høj grad også et langt større udvalg og faldende priser, som har gjort mange lune på elbiler. Men vi oplever samtidig, at mange bilkøbere har et stort behov for viden om elbilerne og deres egenskaber. Her kan vores nye elbilkatalog sammen med FDMs mange test af elbiler hjælpe bilkøberne med at finde ud af, hvilke biler der passer til netop dem og deres behov.”

FDMs nye elbilkatalog er åbent for alle og kan bruges frit. Kataloget indeholder i dag flere end 150 elbiler på markedet og vil løbende blive opdateret med nye bilmodeller.

”Det er aldrig gået så stærkt på bilmarkedet, som det gør i øjeblikket, hvor flere end 120 nye bilmodeller er på vej de næste 18 måneder. Men for mange er flere af bilmærkerne helt ukendte, og samtidig foregår handlen for flere af bilmærkerne nu på nettet. Også det er med til at skabe et behov for et overblik over bilerne på markedet og deres egenskaber,” siger Lone Otto.

Hent billede