Fransk familiebil er Årets Bil i Europa 2024

Renault generobrer med den nye, elektriske Scenic sin rolle som førende producent af elbiler, mener FDMs biltekniske redaktør, der er præsident for juryen bag Car of the Year.

Pressemeddelelse

Renault Scenic er Car of the Year 2024. Den elektriske familiebil endte øverst på sejrsskamlen, da den prestigefyldte titel mandag morgen blev uddelt i forbindelse med åbningen af Genève Motorshow. Den traditionsrige biludstilling, der igennem en årrække har lagt udstillingshal til Car of the Year-kåringen, er i år tilbage efter at have ligget i dvale siden pandemien i 2020 satte en stopper for biludstillinger.

BMW 5-serie, der i den elektriske udgave i november blev Årets Bil i Danmark 2024, kom ind på en andenplads.

Det er i år 61. gang, at en jury af i alt 58 europæiske biljournalister fra 22 lande kårer ’Car of the Year’. FDMs biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen, er både præsident for juryen og samtidig eneste danske jurymedlem. Selvom han havde BMW 5-Serie øverst på sin liste, er han godt tilfreds med årets vinderbil, som han selv havde på sin andenplads.

”Renault Scenic er en yderst rummelig og velkørende elbil, der med en glimrende brugerflade gør det lettere for forbrugerne at skifte til en elbil. Scenic er meget letkørt, og med muligheden for at vælge mellem to batteristørrelser har Renault gjort indstigningsprisen overkommelig for flere, idet billigste udgave af Scenic koster 310.000 kr.,” siger Søren W. Rasmussen.

At titlen som Car of the Year 2024 skulle gå til en elbil, lå i kortene. Fire af de syv finalister i kampen om den eftertragtede titel er nemlig elbiler, mens to af de tre resterende finalister enten fås som elbiler eller i hybridudgaver. Toyota C-HR, der kom ind på sidstepladsen, fås ikke som elbil, men derimod kun som hybrid med eller uden opladningsmulighed.

”Med dette års placering af de syv finalister er der sat ekstra fart på den grønne omstilling af bilparken. Elbilerne har nu helt taget føringen, og det er kun et spørgsmål om kort tid, før vi vil opleve, at det udelukkende er elbiler, der kæmper om denne ældste og mest eftertragtede biltitel i verden,” siger Søren W. Rasmussen.

Sådan fordelte stemmerne sig:

1.  Renault Scenic (elbil)               329 point heraf 22 førstepladser

2.  BMW 5-serie (elbil m.m.)         308 point heraf 19 førstepladser

3.  Peugeot 3008 (elbil m.m.)       197 point heraf 3 førstepladser

4.  Kia EV9 (elbil)                        190 point heraf 7 førstepladser

5.  Volvo EX30 (elbil)                   168 point heraf 4 førstepladser

6.  BYD Seal (elbil)                      131 point heraf 1 førsteplads

7.  Toyota C-HR (hybrid)              127 point heraf 2 førstepladser

Hent billede 1

Hent billede 2