Bedre pause mellem Køge og Ringsted

En stor rasteplads på motorvej E20, kaldet Kongsted N, åbner nu. Til gengæld lukkes tre små på samme strækning.

Trafik

Bilister på vej fra Storkøbenhavn mod Storebælt får bedre – men færre – rastemuligheder. Det sker, når Vejdirektoratet 20. december åbner en ny, stor rasteplads på Vestmotorvejen mellem Køge og Ringsted.

Den nye rasteplads får navnet Kongsted Nord og ligger i vestgående retning mellem frakørsel 34 Borup og 35 Ringsted Ø.

Rasteplads med Infoteria

Den nye raspeplads bliver en mellemstor en med plads til ca. 60 personbiler og 35 busser eller lastbiler. Kongsted Nord får Infoteria, dvs. en betjent kiosk, grillbar og turistinformation. Infoteriet er dog først færdigt til maj, og indtil da må trafikanterne tage sig til takke med en midlertidig toiletbygning.

Den, store rasteplads er en del af Vejdirektoratets strategi om at tilbyde færre, men bedre og større rasteanlæg langs motorvejene. Derfor lukkes kort efter – 2. januar – de to små rastepladser Bøgede og Kværkeby Nord, der begge ligger vest for Kongsted Nord.

Også en tredje lille rasteplads må lade livet, nemlig Bjæverskov, der har Infoteria. Bjæverskov lukker dog først til maj, når Infoteriaet på den nye rasteplads er klar.

Den nye rasteplads bliver i fremtiden nabo til den kommende højhastighedsjernbane København-Køge-Ringsted, der er ved at blive anlagt.
Den nye rasteplads bliver i fremtiden nabo til den kommende højhastighedsjernbane København-Køge-Ringsted, der er ved at blive anlagt.

Plads til flere biler i alt

Det samlede antal pladser til personbiler og – især – lastbiler øges, selv om tre rastepladser erstattes af én.

De tre bortdømte rastepladser ses på kortet herover.

Derimod er der ikke konkrete planer om at lukke de to overkrydsede rastepladser i østgående retning, Kværkeby Syd og Salby. De fem planlagte lukninger, hvoraf de to altså ikke føres ud i livet, stammer fra Vejdirektoratets plan for fremtidens rastepladser fra 2009.