Bro over Roskilde Fjord klar i 2019

Trafiktrængslerne gennem Frederikssund vil forsvinde om fem år, når en højbro over Roskilde Fjord er klar. Byggeriet begynder i 2016.

Trafik

Forberedelserne til en højbro over Roskilde Fjord er godt i gang. Vejdirektoratet har udpeget rådgivningsfirmaet Arup til at hjælpe med planlægning og rådgivning på det store projekt, og i den forbindelse er nogle milepæle kommet frem.

Selve anlægsarbejdet skal begynde i 2016, og broen skal være klar til bilisterne i 2019.

Der bliver god brug for broen og de tilhørende veje, for trafikpropperne gennem Frederikssund og over den gamle Kronprins Frederiks Bro kan i myldretiderne være særdeles lange.

1,4 km bro, 6,6 km ny vej

Projektet består af en 1,4 km lang højbro over Roskilde Fjord lige syd for Frederikssund og af en 6,6 km lang motortrafikvej, der anlægges som en direkte forlængelse af Frederikssundsmotorvejen.

Det er uvist, om motorvejen når at blive klar helt til Frederikssund, inden broen åbner i 2019, for der er ikke bevilget penge til motorvejens tredje etape.

LÆS OGSÅ: Bilister får bro over fjord - mod betaling

Den nye, otte km lange motortrafikvej bliver firesporet og får midterautoværn.

Bropenge indføres

Som det første sted i Danmark, bortset fra de to store broer, kommer bilisterne til at betale for at køre på vejen. 13-35 kr. for en personbil i 2011-priser har været nævnt i de scenarier, der ligger til grund for de økonomiske beregninger.

Den gamle bro forbliver gratis, men der kan komme trafiksaneringer, som gør ruten mindre interessant. Lastbiler må ikke køre over den gamle bro, når den nye er klar.