FDM kører til London i Tesla elbil

Følg FDM, når vi i selskab med to Tesla elbiler kører fra Høje-Taastrup til London. Turen starter mandag morgen med forventet ankomst tirsdag eftermiddag. Ruten er planlagt, så elbilerne kan blive opladet langs vejnettet. FDMs udsendte vil løbende opdatere på Twitter og Facebook om oplevelser med en elbil på langfart.

Medlemsnyt

FDM deltager i arrangementet som led i vores samarbejde med Høje-Taastrup Kommune, der har etableret et informationscenter for elkøretøjer. Informationscenteret i Høje-Taastrup er en del af et større projekt om e-mobilitet, hvor en række lande i Nordsøregionen også deltager.

FDM bidrager til projektet med kvalitetssikring af elbilviden. Vi har desuden udviklet en elbilberegner til hjemmesiden www.elbiler.nu

Her kan man teste, hvorvidt man som privatperson eller erhvervsdrivende er ’elbilparat’.

Turen til London går gennem Tyskland, Holland, Belgien, Nordfrankrig og videre til England via den Engelske kanal.

Lang rækkevidde med elbil

Formålet med at køre Tesla elbiler til London er at gøre erfaringerne fra turen til en del af analysearbejdet i det tværregionale projekt, samt at bidrage til viden om elbilernes rækkevidde, behov for ladestandere og ladeinfrastruktur på ruten.

Motor testede i efteråret Tesla Model S, som med det store batteri på 85 kWh på papiret har en rækkevidde på 480 km på en opladning.

Motors testkørere kunne dog kun få rækkevidden til at strække mere end ca. 300 km på en opladning ved blandet kørsel. Da distancen til London er ca. 1.300 km, skal bilen oplades flere gange undervejs. Spørgsmålet er hvor mange.

Følg os på de sociale medier

I løbet af turen vil FDMs medsendte rapportere om erfaringer, udfordringer, sjove indslag fra turen og eventuelle forhindringer på vejen. Det er muligt at følge med på FDMs facebook-profil og på FDMs twitter-konto. Brug hashtag "Teslatur".

LÆS MERE: Se FDMs facebook-profil

LÆS MERE: Se FDMs twitter-profil