Polarstjerne skal gøre Volvo hidsig

Volvo overtager specialistfirmaet Polestar Performance, og i fremtiden skal det navn bruges til højtydende Volvo-varianter.

Nyt om biler

BMW har M, Mercedes-Benz AMG og Audi sine S-modeller, og fremover skal tilsvarende modeller hos Volvo hedde Polestar. Volvo Cars overtager den svenske specialist inden for ydelsesoptimering, Polestar Performance, og Polestars medarbejdere overgår til Volvo.

I aftalen indgår rettighederne til Polestar-navnet, som nu kommer til at kendetegne særlige, højtydende Volvo’er. Det bliver formentlig en erstatning for R-serien. De to firmaer har samarbejdet om motorsport siden 1996 og har i de senere år haft en aftale om fælles udvikling af Volvo-modeller i særlige Polestar-versioner.

Tuning med elmotor

Næste generation Polestar bliver baseret på Volvos twin engine-teknologi, dvs. kombination af en forbrændingsmotor for og en elmotor bag. I dagens S60 og V60 Polestar er chassiset videreudviklet, og motoren er en 350 hk T6, der klarer 0-100 km/t. på 4,9 sekunder.

Polestar-salg skal fordobles

I 2015 regner Volvo med at sælge 750 Polestar-versioner af V60 og S60 globalt, men med Volvos ejerskab forventes det at stige til 1.000-1.500 biler årligt. Aftalen gælder ikke Polestars racingteam, der fortsætter uændret under ledelse af den tidligere ejer, Christian Dahl, men får nyt navn.