Politiet skilter med fotovogne

Københavns Politi er i gang med et forsøg, der skal vise, om bilister sætter farten ned, hvis et skilt advarer dem om, at der er en fotovogn længere fremme på strækningen.

Trafik

Politiet har lavet forsøg med skilte, der advarer mod fartkontrol, på Kongelundsvejen på Amager. Foto: Københavns Politi
Politiet har lavet forsøg med skilte, der advarer mod fartkontrol, på Kongelundsvejen på Amager. Foto: Københavns Politi
Bilister opdager som regel først fotovognen i siden af vejen, når det er for sent. Enten ser de blitzen, når de kører forbi, eller også opdager de intet, før bøden når frem nogle dage senere.

Men på Kongelundsvejen på Amager advarer Københavns Politi i de kommende uger om fotovogne via et skilt i siden af vejen.

LÆS MERE: Nye fotovogne kan gemme sig

Udbredes måske

Det sker som en del af et forsøg, der skal måle effekten af, at bilister bliver advaret om fartmåling længere fremme på strækningen.

– Vi ved ikke, hvordan bilister reagerer, når vi forvarsler fartmåling, så det skal forsøget give os svar på. Derfor har vi købt mobile skilte, og så vil vi senere tage stilling til, hvor ofte de evt. skal benyttes, forklarer Søren Wiborg, politikommissær ved færdsels- og trafikafdelingen hos Københavns Politi.

Kongelundsvejen er foreløbig det eneste sted, Københavns Politi vil benytte skiltene. Bilister kan i øvrigt ofte følge med i, hvor fotovogne er placeret på politikredsenes profiler på Twitter.

LÆS MERE: ATK-chokket måske aftagende

Torben Lund Kudsk, leder af Økonomisk politisk sekretariat i FDM, ser positivt på forsøget:

– Det er rigtig positivt, at politiet har lyttet til opfordringen om at skilte fotovognene. Vi håber at andre politikredse vil lave lignende forsøg. FDM ser gerne, at der kommer fast skiltning på de kendte risikostrækninger.