Knap i Toyota kan smelte

Toyota er ramt af endnu en stor tilbagekaldelse. Risiko for kortslutning i elrudekontakt kan i yderste konsekvens medføre, at knappen smelter. I alt 1,1 mio. biler tilbagekaldes i Europa.

Nyt om biler

Sjusk med en lille detalje koster Toyota en tilbagekaldelse af 6,5 mio. biler på verdensplan.

For lidt smøremiddel på elrudekontaktens mekaniske kontaktpunkter ved førerdøren betyder, at materialerester kan hobe sig op og medføre kortslutning i selve kontakten.

Det kan medføre overophedning eller smeltning. Toyota har ikke registreret uheld som følge af denne fejl, men tilbagekalder 1,1 million biler i Europa. På verdensplan er 6,5 mio. biler berørt.

Ikke alle biler er omfattet

Fem modeller er omfattet af tilbagekaldelsen, og lidt forvirrende er de produceret i to perioder. Og for at gøre forvirringen endnu større er det endda ikke alle biler, der er omfattet af tilbagekaldelsen.

Uanset om din bil er tilbagekaldt eller ej, er fejlen så lille, at du ikke bør være bekymret, og fortsat kan bruge bilen som du er vant til.

Fem modeller i søgelyset

De bilmodeller, der kan være berørt af tilbagekaldelsen er Auris, Corolla, RAV4, Urban Cruiser og Yaris.

Tilbagekaldelsen gælder kun modeller bygget mellem august 2005 og august 2006 eller fra august 2008 til december 2010.

Brev fra Skat

De berørte bilejere får et brev sendt via Skat og skal til kontrol med eventuelt udskiftning af elrudekontakt samt påføring af smøremiddel, der er mere modstandsdygtigt overfor varme.

Selv om det kan være lidt forvirrende med, hvilke biler der er berørt, er det hos Toyota nemt at tjekke.

 Det sker ved at indtaste bilens stelnummer på linket her.