Her er Opels lille X

Crossland X hedder Opels helt nye crossover, som vi nu kan se de første billeder af. Bilen er i Danmark til juni.

Nyt om biler

Opel er klar til at udvide modelprogrammet – og X-familien – med den nye Crossland X. Efter officiel premiere på Genèveudstillingen til marts vil bil være i handlen i Danmark til juni.

Crossland X lander midt i den hurtigt voksende klasse af små crossovers, hvor veteranerne Renault Captur og Peugeot 2008 fører. Mange andre mærker er også på vej i år, bl.a. VW, Seat, Hyundai og Kia.

Opel Crossland X er 4,21 meter lang - det er stort set standarden i den lille crossover-klasse. Fætteren Peugeot 2008 er fem cm kortere, mens Opel Mokka X er syv cm længere. Foto: Opel
Opel Crossland X er 4,21 meter lang - det er stort set standarden i den lille crossover-klasse. Fætteren Peugeot 2008 er fem cm kortere, mens Opel Mokka X er syv cm længere. Foto: Opel
Opel har længe haft en lille crossover eller snarere rigtig SUV i form af Mokka X, men den er lidt større og lidt for dyr til at konkurrere direkte mod de forhjulstrukne crossovers.

Halvt nummer mindre end Mokka X

Crossland X er med 4,21 meter i længden syv cm kortere og syv cm lavere end Mokka X. Trods X’et i navnet vil Crossland X ikke komme med firehjulstræk.

Den nye crossover kan fås med bl.a. 180 graders bakkamera, LED-forlygter, skiltegenkendelse, vognbaneassistent og nødbremse, der fungerer mellem 5 og 85 km/t.

Fra og med Enjoy-niveauet er Onstar og syv tommers skærm standard, mens varme i rattet og forrude samt justérbart bagsæde er muligt komfortudstyr. 15 cm i længden kan bagsædet justres.

Stort bagagerum

Bagagerummet er pænt stort med 410 liter.

Opel indikerer ingen priser, men det må blive pænt under 200.000 kr. i billigste udgave.

Samarbejde med Peugeot

Den nye Crossland X er resultatet af et samarbejde mellem Opel og Peugeot-Citroën om crossovers. Crossland X er beslægtet med Peugeot 2008 eller nok i højere grad den næste 2008, mens den større Grandland X deler megen teknik med Peugeot 3008.

Opel skal selv bygge Crossland X i Spanien, mens det er bliver Peugeot, der fremstiller Grandland X side om side med 3008 i Frankrig.

SE OGSÅ: Opels 2017-nyheder