Allergifri rute i Københavns Lufthavn

Hvis du er en af dem, der ikke kan gå igennem et parfumeri uden af få allergiske reaktioner og hovedpine, er der godt nyt fra Danmarks største lufthavn.

Københavns Lufthavn har indrettet en rute så allergikere slipper for turen gennem parfumeriet lige efter sikkerhedstjekket
Trafik

Du har lige været gennem sikkerhedstjekket og står og fumler med at få den bærbare og poser med toiletgrej tilbage i håndbagagen, og det er nu tid til en dyb indånding. Forude venter den store toldfri butik, hvor luften hænger tungt mættet af parfume, og du er tvunget til at passere den, hvis du vil ud til gaten.

For allergikere og andre, der døjer med parfume, er scenariet et stort problem. Men efter flere henvendelser fra Astma-Allergi Danmark har Københavns Lufthavn nu besluttet at indrette en alternativ rute til mennesker med astma, MCS eller følsomme luftveje.

Ruten er ikke umiddelbart til at finde selv, med mindre man er usædvanligt godt kendt i lufthavnen. Så hvis du lider af duft- og kemikalieoverfølsomhed, eller er irriteret af parfume, skal du henvende dig til personalet i sikkerhedskontrollen og bede om en anden indgang.

Den alternative rute er ikke en 100 procents garanti for at undgå uønskede veldufte. Turen vil nemlig lede dig forbi parfumeafdelingen, når du skal fra den ene ende af lufthavnen til den anden, men du undgår de værste dufte og parfumer.