Bøder for løse nummerplader

Er nummerpladerne på bilen ikke lovligt monteret, kan det koste 1000 kr. i bøde. De første bøder er givet, og mange har fortsat ikke fastgjort deres nummerplader.

Manglende fastgørelse af nummerpladen kan koste 1000 kr. i bøde.
Bilist

Det koster mere end en blot en løftet pegefinger og en henstilling fra politiet, hvis du ikke har skruet bilens nummerplader på. Danske bilister har siden 15. november 2015 skulle fastgøre bilens nummerplader, og har du endnu ikke fået det gjort, kan det koste en bøde på 1000 kr.

Flere mangler fastgørelse

Flere bilister har allerede fået bøder, og FDM Test og bilsyn ser ofte biler med løse nummerplader, når bilen kommer til syn.

”Vi ser desværre stadig en del biler til syn, hvor nummerplader ikke er fastgjort. Men fastgørelsen af nummerpladerne er altså en del af synskravene og har været det i snart fire måneder. Mangler fastgørelse eller opfylder fastgørelsen ikke lovens krav, så kan bilen kun godkendes betinget til syn," forklarer Folke Pedersen fra FDM Test & Bilsyn.

Nemt at fastgøre nummerpladerne

Er du en af de bilister, der endnu ikke har fastgjort nummerpladerne, kan du selv gøre det. Har du ikke mod på selv at bore i nummerpladerne, kan et testcenter hjælpe dig med monteringen.

VIDEO: Sådan fastgør du nemt nummerpladerne

BOOK TID: Få hjælp til fastgørelse af bilens nummerplader

Det siger loven

Siden 15. november 2015 har det været lovpligtigt at fastgøre bilens nummerplader.

Lovens krav er, at nummerpladerne på person- og varebiler skal være skruet fast efter en af SKAT’s godkendte metoder, fx med skruer eller bolte. Disse skal dækkes af plastikhætter i nummerpladens farve. Hætterne skal sidde så fast, at de skal klikkes af med fx en skruetrækker. Fastgørelsen må ikke gå ud over læsbarheden af nummerpladen.

Manglende fastgørelse af nummerpladen kan koste en bøde på 1000 kr. Manglende fastgørelse betyder også, at bilen kun kan godkendes betinget ved syn.

LÆS OGSÅ: Spørgsmål og svar om nummerpladeloven