Sjællandsk trafikprop får akuthjælp

Køge Bugt Motorvejen bliver alligevel udvidet til otte spor helt til Køge i én omgang. Dermed mindskes risiko for blot at flytte proppen. Udbygningen ventes helt færdig senest i 2018.

Den nordlige del af Køge Bugt Motorvejen - uden for myldretiden.
Trafik

Danmarks mest trafikerede vej, Køge Bugt Motorvejen, har fået politisk førstehjælp.

Der er nu fundet penge til den manglende etapeudvidelse mellem frakørsel 31 Solrød S og motorvejskryds Køge Vest.
Der er nu fundet penge til den manglende etapeudvidelse mellem frakørsel 31 Solrød S og motorvejskryds Køge Vest.
Motorvejen er ved at blive udvidet fra seks til otte spor mellem Greve og Køge, men de bevilgede penge, 1,4 mia. kr., rækker kun til de otte nordligste km, mellem frakørsel Greve S og Solrød S.

Dermed har der været udsigt til delvist kun at flytte proppen.

Penge til de sidste fem km

Men nu har et politisk flertal på Christiansborg fundet penge til at gøre udvidelsen helt færdig, så den ottesporede strækning kan føres de fem km ned til motorvejskryds Køge Vest, hvor motorvejen deler sig i to firesporede motorveje.

FDM er godt tilfreds med, at der alligevel har kunnet findes finansiering til en udvidelse af den sidste strækning på Danmarks mest trafikerede motorvej, så der ikke efterlades en sekssporet strækning med stor risiko for kødannelse.

Vejarbejdet begynder i påsken

Arbejdet med første etape har været i gang i et årstid, men det er først nu omkring påske, at vejarbejdet for alvor rykker ind på vejbanen.

Det nuværende arbejde er blevet fremskyndet, så selve udvidelsen kan klares på to år og dermed være færdig i 2015.

780 mio. kr.

Tegningerne til den sidste strækning ligger klar i skuffen, men Vejdirektoratet forventer dog, at det egentlige arbejde i marken først kan begynde i 2015, og at Køge Bugt Motorvejen står helt klar i sin fulde bredde senest i 2018.

De fem kms udvidelse vil koste ca. 780 mio. kr. med dagens ret lave priser på entreprenørarbejde. De gunstige priser betyder også, at første etape ser ud til at blive 120 mio. kr. billigere end budgetteret. De penge flyttes til anden etape, som dermed kræver ca. 661 mio. kr. fra statskassen.