M-klasse bliver til elektrisk GLE

Mercedes-Benz er i gang med helt nye modelbetegnelser til sine SUV-modeller. I forbindelse med et facelift omdøbes M-klassen til GLE og lanceres som opladningshybrid.

Mercedes-Benz GLE.
Nyt om biler

Mercedes-Benz M-klasse – eller ML som den også kaldes – er fortid. Efter to og en halv generation omdøbes mærkets store SUV til GLE.

Den nye GLE lader til at være en faceliftet udgave af M-klassen. Fotos: Mercedes-Benz
Den nye GLE lader til at være en faceliftet udgave af M-klassen. Fotos: Mercedes-Benz
Det er en del af mærkets strategi for nye navne til en del af modelprogrammet. GL er nu etiketten for SUV-modeller, og det tredje bogstav henviser til den modelfamilie, den tilhører. I dette tilfælde altså E-klassen.

Navneskiftet kommer ved en modelopdatering, der ser ud til at være et facelift af W166-modellen, som stammer fra 2011.

Også GLC og GLS i år

Senere i år, som Mercedes betegner som SUVens år, lanceres GLC som erstatning for GL og GLS bliver den nye GL.

SE OGSÅ: Mercedes udvider familien med coupé-SUV

Ud over designmæssige justeringer og en lang række tekniske forbedringer er en markant nyhed på GLE ankomsten af mærkets første opladningshybrid-SUV.

442 grønne heste fra benzin og el

GLE 500 e er nvnet på den nye variant, der er en opladningshybrid. Strømmen rækker til ca. 30 km, hvis man slet ikke bruger benzinmotoren.
GLE 500 e er nvnet på den nye variant, der er en opladningshybrid. Strømmen rækker til ca. 30 km, hvis man slet ikke bruger benzinmotoren.
GLE 500 e 4Matic hedder modellen, som har en samlet ydelse på 442 hk og et officielt forbrugstal på 30,3 km pr. liter benzin. CO2-tallet er 78 gram pr. km. Rækkevidden på strøm –batteriet er på 8,8 kWh - angives som op til 30 km.

Kræfterne kommer fra en 3.0-twinturbo V6-benzin med 333 hh og en elmotor med 166 hk..

Dermed har Mercedes-Benz præsenteret fire ud af de mindst 10 opladningshybrider, mærket vil have på markedet i løbet af 2017.

De tre første er S-klasse samt C-klasse sedan og C-klasse stationcar.

Dieselmodel når 18,5 km/l

En mere relevant GLE-variant for danske købere er nok grundmodellen GLE 250 d, der har en 204 hestes firecylindret dieselmotor. 18,5 km/l og 140 gram CO2 hedder de officielle tal.

I de modsatte ende findes nu en Mercedes-AMG GLE 63 med 5,5-litre V8 biturbo med enen 557 eller 585 hk.