Sådan kan du få skruet nummerpladen på

Den nye lov om, at nummerpladerne fra 15. november 2015 skal være skruet fast med mindst to skruer eller bolte på biler og varebiler, har givet anledning til en del henvendelser. Vi har derfor lavet en oversigt med de løsninger FDM tilbyder, og hvad du skal gøre, hvis du har spørgsmål til ordningen.

Det er muligt at få en nummerpladeramme med FDM logo
Nyt om biler

FDM tilbyder tre løsninger:

  • Nummerplade fastgørelse i vores testcentre
  • Gør det selv-kit med skruer, bolte og nummerpladeramme
  • Udlevering af skruer og bolte

Nummerplader med og uden FDM logo

FDM tilbyder, at bilisterne kan få sat nummerpladen på i FDMs testcentre i forbindelse med det obligatoriske bilsyn. Prisen for at få sat nummerpladen på er:

  • 200 kr. for medlemmer og
  • 250 kr. for ikke medlemmer.

I prisen indgår to nye nummerpladerammer. De nye nummerpladerammer fås med eller uden FDM logo. Nummerpladerne bliver fasgjort i nye rammer med rustfri bolte og møtrikker, så der undgås at skulle bores i bilen. Ved at bruge rustfri bolte og møtrikker undgås senere rustudtrækning fra bolte og møtrikker.

Da loven først træder i kraft i 2015, vil det for de fleste være tids nok, at vente til næste syn, men det er også muligt at booke tid til fastgørelsen alene.

BOOK TID: Syn inkl. nummerpladefastgørelse

Fastgørelse af nummerplader kan kun udføres, såfremt nummerpladerne allerede sidder i nummerpladerammer der kan udskiftes med en ny ramme , samt at fastgørelsen kan forgå uden at bore huller i bilens karrosseridele.

Sæt selv nummerpladen på

Vil du hellere selv montere nummerpladen tilbyder FDM to løsninger. Det er muligt at købe et gør det selv sæt med nummerpladeramme og rustfri bolte og møtrikker. Rammen er den samme som anvendes i FDMs testcentre og fås med og uden FDM-logo:

  • Ramme med FDM-logo koster 69 kr. for medlemmer (129 kr. for ikke medlemmer)
  • Rammen uden logo koster 99 kr. for medlemmer (149 kr. for ikke medlemmer).

GØR-DET-SELV: Køb FDMs nummerplade gør det selv-kit

SKAT tilbyder også gratis udlevering af en pakke med zinkbelagte skruer. Disse skruer udleverer gratis på FDMs testcentre.

FIND VEJ: Find FDM testcenter

SE OGSÅ: FDMs guide til selv at sætte nummerpladen på

Find svar på dine spørgsmål

Som medlem af FDM har du altid adgang til individuel teknisk og juridisk rådgivning enten på mail eller telefon. På baggrund af de henvendelser, som vi har fået om fastgørelse af nummerplader, har FDMs rådgivning samlet svar på de typiske spørgsmål. Hvis du har et specifikt spørgsmål bedes du kontakte rådgivningen på telefon eller via mail.

KONTAKT: Skriv til FDMs rådgivning

FDM anbefaler også om nummerplader:


Se spørgsmål og svar om nummerpladefastgørelse

Se guide til fastgørelse af nummerplade