
Den nye C3 dukker op i Danmark i 2017 og bliver anden model i Citroëns nye modelstrategi. Første model var den opsigtsvækkende Cactus, og nu lægger den nye C3 sig i dette spor.
Airbumps i nogle udgaver
Minibilen fås således også i udgaver med de karakteristiske ’Airbumps’ på siden af bilen – særlige fleksible stødzoner, der modvirker buler og skrammer, og som i høj grad er med til at løfte bilens design.

Typisk Citroën-design
Den nye Citroën C3 får en front med smalle kørelyslygter foroven, hvor den typiske Citroën-grill med de to vinkler løber mellem lygterne. Nedenfor sidder de egentlige forlygter som store designelementer, der på topmodellerne kan skille sig ud med kontrastfarver.
I det hele taget går brugen af spændende farver igen i hele bilen, der som noget nyt kan leveres i tofarvet lakering med små farvekontraster på sidespejle, dørstolper og ved de smarte ’Airbumps’.

Smart indretning
I lighed med forgængeren kommer den nye C3 kun i én karrosseri-version med fem døre. Indvendigt er førerpladsen indrettet omkring et instrumentbord med flotte ventilationsdyser, en stor syvtommer trykskærm samt en brug af farver og materialer, der både løfter bilens udtryk, og som gør opholdet i kabinen mere spændende.
Instrumentbordet er konstrueret, så højre forstol kan køre lidt længere frem end førerstolen. Det skaber ekstra god benplads ved bagsædets højre plads. Der er tre pladser bagtil, og Motors prøvesidning gav indtryk af en rummelig bil, der snildt kan gøre det ud for familiens bil nummer et.

Ingen nødbremse
Det er den eksisterende platform fra Cactus, der lægger grund til den nye C3. Længden kan lige akkurat holdes under de fire meter, og bagagerummet bliver gennemsnitligt med sine 300 liter. Men bilen virker stor på grund af den høje front og de store hjulkasser, der er placeret helt ude i hjørnerne af bilen.
Genbrugen af platformen har desværre resulteret i en lidt forsinket lancering af en udgave med det nyeste i sikkerhedsudstyr, og vi skal derfor frem til en gang i 2017, før vi ser udgaver med en automatisk nødbremse.
Indtil da omfatter mulighederne for sikkerhedsudstyr alene en vejstribealarm, en alarm for biler i den blinde vinkel samt et system, der holder øje med, om føreren er ved at falde i søvn.

Motorprogrammet er enkelt
Der kommer både udgaver med benzin- og dieselmotorer til Danmark, og her er det på benzinsiden de trecylindrede 1.0 og 1.2, det handler om. Sidstnævnte kommer som topmodel i en turboudgave med 110 hk, men ellers er det dieseludgaverne med en 1.6 motor med enten 75 eller 100 hk, man kan vælge mellem.

Det er endnu for tidligt at sige noget om priser og udstyr i Danmark, men i øjeblikket sælges de sidste udgaver af den gamle C3 ned til 120.000 kroner. Regn med moderate prisstigninger.