Det er historien om hønen og ægget. Hvem vil købe en gasbil, når der ingen tankstation er? Og hvem vil anlægge en gastank, når der ingen kunder er?
Svaret i virkelighedens verden er, at begge dele kommer meget langsomt under særlige vilkår.
Den første gasfyldestation, som en gastank hedder, blev åbnet forrige år hos Naturgas Fyn, der anskaffede et dusin VW-gasbiler til eget brug. I april i år fulgte en fyldestation i Skive, hvor otte kommunale VW Up udgør kundegrundlaget.
OK vil åbne to-tre gastanke

OK angiver ikke, hvem kunderen skal være, men nævner at ”busser, renovationskøretøjer og sågar privatbiler” kan få fyldt gastanken op på hovedstadsområdets første gastankstation. Det passer med et planlagt forsøg med naturgasdrevne renovationslastbiler.
Første sjællandske i Vallensbæk
OK forventer, at den første af de tre gastankstationer installeres ved OKs tankanlæg på Jydekrogen i Vallensbæk.
Der er desuden planer om en gasfyldestation i Fredericia i forbindelse med et forsøg med naturgasbusser. Også her vil person- og varebiler kunne bruge tankanlægget.
24 CNG-biler i Danmark

Ud over de særlige flåder er udenlandske turister en mulig kundegruppe. Set gennem f.eks. tyske og svenske bilisters forrude er Danmark en ørken, når de leder efter en gastank. For dem kan den kommende gasfyldestation i Vallensbæk være oplagt, da den ligger tæt på E20 mod Øresundsbroen og E47 mod Helsingør.
1,7 mio. biler i Europa
I Europa findes der ca. 1,7 mio. biler, der kan køre på CNG.
CNG betyder komprimeret naturgas. Det må ikke forveksles med LPG-gas, der var udbredt i Danmark i 1970erne og 1980erne, og som stadig er ret almindeligt i en del europæiske lande.
CNG og LPG er kemisk meget forskelligt, opbevares med forskellig teknik, og tankstationerne er ikke kompatible. CNG-biler kan derimod uden videre køre på biogas.