Det skal du tjekke på bilen inden ferien

Inden man kører af sted på sommerferie ad mange hundrede kilometers motorvej, landevej og bjergvej, skal bilen forberedes. FDM har samlet en række gode råd til at sikre, at bilen er kør selv-klar.

FDM har samlet en række gode råd til at sikre, at bilen er kør selv-klar.
Bilist

Sommerferie-oppakning, campingvogn eller lange ture på den tyske Autobahn stiller særlige krav til bilen. Derfor er det vigtigt, at man sikrer sig, at bilen er klar til sommerens ferie, så turen ikke stopper halvvejs.

”Inden man tager af sted på kør selv-ferie, bør man tjekke bremsevæske, kølesystem, kølevæske, motorolie og kabine/pollenfilter samt bilens dæk. Hvis bilen ikke for nylig har været til service, eller hvis eftersynet er nært forestående, vil det være en god idé at lade bilen få et grundigt eftersyn inden turen. Kan man ikke få en tid på værkstedet, kan man tjekke mange af tingene selv,” siger Jørgen Jørgensen seniortekniker i FDM.

Læs mere om at gøre bilen klar til kør selv-ferien

Ud over bilens teknik er det vigtigt, at man pakker bilen korrekt og med omtanke, så de tunge ting placeres nederst og længst fremme i bilen. Har man en tagboks, anbefaler FDM, at kun lette ting kommer herop, og hvis man har et stort åbent bagagerum, som i eksempelvis en stationcar, er det en god idé at købe et gitter til at sætte bag ved bagsædet. Det er i øvrigt en godt at pakke en ekstranøgle til bilen, hvis uheldet skulle være ude. Denne bør ikke opbevares inde i bilen.

”Inden man kører hjemmefra, er det vigtigt at undersøge, hvilke krav der er til sikkerhedsudstyr for de enkelte lande. I Italien er advarselstrekant og sikkerhedsvest eksempelvis obligatorisk, mens forbindingskasse og et ekstra sæt pærer anbefales,” siger Jørgen Jørgensen.

Læs mere om krav til sikkerhedsudstyr i Europa

Ifølge tal fra FDM travel er Italien igen i går danskernes favoritdestination, Frankrig har en andenplads mens Tyskland er på tredjepladsen.