Trafiktårn skal styre Danmarks trafik

I en markant bygning ved Københavns sydlige indfartsvej kommer Vejdirektoratet og Københavns Kommune til at have et stort fælles trafikinformationscenter.

Trafiktårnet i København.
Trafik

Bedre trafikinformation og bedre overblik ser ud til at blive resultatet, når Vejdirektoratets Trafikinformationscenter og Københavns Kommune trafikovervågning om et år flytter sammen i et nyt ”trafiktårn”.

Sådan kommer trafiktårnet til at se ud. Illustration: Tranberg Arkitekter
Sådan kommer trafiktårnet til at se ud. Illustration: Tranberg Arkitekter

Det markante tårn mellem Ring 2/Vasbygade og det store jernbaneterræn syd for Københavns Hovedbanegård er under opførelse af Bane Danmark, som skal bruge det til at styre al fjerntogstrafik øst for Lillebælt samt S-togsnettet.

Døgnbemandet trafikcenter

Men der bliver også plads til et nyt ”kontrolrum” for Danmarks vejtrafik, idet Vejdirektoratet flytter sit døgnbemandede Trafikinformationscenter fra centrum til trafiktårnet. Det sker formentlig i efteråret 2015, oplyser Vejdirektoratet.

Flytningen giver ekstra perspektiv, da Københavns Kommune også har tænkt sig at flytte sin trafikovervågning til trafiktårnet, så kommunens medarbejdere kan komme til at sidde i samme lokale som Vejdirektoratets folk. Kommunens indflytning ser dog ikke ud til at være endelig bekræftet.

Vejdirektoratets Trafikinformationscenter, der holder styr på trafikken på hele statsvejnettet, ligger i dag i Vejdirektoratets hovedsæde overfor Nationalbanken i København.  Foto: Torben Arent, FDM
Vejdirektoratets Trafikinformationscenter, der holder styr på trafikken på hele statsvejnettet, ligger i dag i Vejdirektoratets hovedsæde overfor Nationalbanken i København. Foto: Torben Arent, FDM

Tre kontrolrum á 750 kvadratmeter

Det nye, cylinderformede kontrolcenter, som er mere end et år forsinket på grund af entreprenøren Pihls konkurs bliver ni etager højt, og vil blandet andet rumme tre åbne kontrolrum på hver 750 kvadratmeter.

Det er Tranberg Arkitekter, som står for designet af den nye bygning.