
Nyt og udfordrende i år er, at prototyperne skal dyste om at køre længst på literen under mere realistiske forhold med vinkelrette sving, ru asfalt og stop og start.
Derfor kan sidste gangs præstationer for de to danske hold være svære at genopnå trods teknologiske forbedringer.

Brint og ætanol
De to danske grupper stiller op med helt forskelig, men selvskabt teknologi i det årlige økonomiløb for europæiske universiteter, der i år foregår Rotterdam.
Road Runners fra Danmarks Tekniske Universitet har efter tre år med samme grund-køretøj skabt en helt ny i år. Det firehjulede køretøj har nu både chassis og karrosseri af kulbiler og er blevet lavere og længere med 30 procent bedre aerodynamik end den gamle model samt er "muligvis" blevet tungere.
Dansk bioætanol

Det andet hold kommer fra Aalborg Universitet, og her genbruger de studerende og deres vejledere bilen fra i fjord, men optimeret med ny elmotor og motorstyring.
3.000 km pr. liter
Den trehjulede Aalborg-bil kører på strøm fra en brændselscelle, der igen får sin energi fra en lille 200 bars tryktank med ren brint. Den mikroskopiske elmotor yder blot 200 watt eller 0,14 hestekræfter.

Omregnet til benzinstandard kørte Aalborg-bilen i fjor 3.069 km pr. liter, og det skulle gerne blive bedre i år – modregnet de vanskeligere kørselsforhold.
Afgørelse 19. maj
De danske ingeniørstuderende skal dyste mod flere tusinde ligesindede hen over tre dage i Kristi himmelfarts-ferien. Shell-konkurrencen afgøres 19. maj.
