Volvo sætter strøm til alle modeller

En ren elbil kommer i 2019, fortæller Volvo nu. Desuden kommer der en opladningshybrid i alle modelfamilier.

Nyt om biler

Rene elbiler og opladningshybrider bliver snart en væsentlig del af Volvos modelprogram. Det svenske mærke har offentliggjort en markant ny strategi, som indebærer opladningshybrider i hele modelprogrammet samt et program af eldrevne, mindre biler.

Klar i 2019

Den første rene elbil kommer på markedet i 2019 og vil formentlig være baseret på den kommende CMA-platform, som først skal benyttes til den næste V40 og XC40 fra 2017.
Inden da kommer de nye, store modeller som opladningshybrider. XC90 T8 er netop lanceret, mens de kommende 90- og 60-serier også får elteknik.

Volvo har øvet sig på rent elektriske biler. En større testflåde af ombyggede C30-biler er gennem nogle år testet i fortrinsvis Sverige.

Elektriske biler bliver mainstream

Volvos plan bygger på forventning om, at elbiler snart ophører med at være nichebiler. Volvo forventer, at elbiler på mellemlangt sigt kommer til at stå for op til ti procent af bilsalget.

Også Volvos tyske konkurrenter tror på elektrificering. Både VW, Audi, BMW og Mercedes-Benz har opladningshybrider til salg, og VW og BMW har rene elbiler i programmet.