Har du styr på kør selv-ferien?

Ferieboligen er bestilt og familien er næsten klar til sommerens kør selv-ferie. Før I drager på langfart ad motorveje sydpå, bør I lige at tjekke, om der er styr de på vigtigste papirer, mærkater, regler i udlandet, og om bilen er klar til den lange tur. FDM giver her gode råd.

Bilist

Rejsedokumenter
Skal man have pas med, og er det vigtigt med bilens originale registreringsattest? FDM har lavet en oversigt over alle nødvendige rejsedokumenter, så du ikke lige pludselig står i Italien uden vigtige papirer.

Læs mere her:
Rejsedokumenter til kør selv-ferien
 

Miljø- og motorvejsmærkater
På motorvejene ned gennem Europa kan I også spare tid og besvær, ved inden afrejse at have købt miljø-og motorvejsmærkater til de lande, der har krav om disse.

Læs mere her: 
Motorvejsafgifter i Europa

Miljøzoner i Europa

Regler i udlandet
Mange færdselsregler og krav til sikkerhedsudstyr er de samme som i Danmark, men det er afgjort en god ide på forhånd at sætte sig ind reglerne for de lande, I skal køre i. Så risikerer I ikke uheldige situationer og undgår eventuelle kedelige bøder. Du kan læse mere om diverse regler for landene i Europa, og hertil har FDM samlet en oversigt over krav til sikkerhedsudstyr og bødeforseelser i Europa.

Læs mere her:

Regler i udlandet

Sikkerhedsudstyr i Europa

Bøder i Europa

Er bilen klar?
Med udsigt til en køretur på op til flere tusinde kilometer, stilles der ekstra store krav til bilen i forhold til hverdagens kørsel. Før turen kan du selv tjekke om bilen er klar, alternativt kan du bestille et sommertjek, så I kommer sikkert ud og hjem igen.

Bestil til til et sommertjek af bilen: Forårs-sommertjek