Derfor stiger din ejerafgift

Regningen bliver større, når bilejere modtager opkrævning for den halvårlige grønne ejerafgift for 2018. Nye bilejere får endnu en stigning i juli.

Derfor stiger din grønne ejerafgift
Bilist

Er du blevet overrasket over, at tallet på opkrævningen af den halvårlige grønne ejerafgift er blevet større, så er du ikke alene. Afgiften er ikke steget i de seneste tre år, og flere bilejere har derfor kontaktet FDM for at få en forklaring på, hvorfor de nu skal betale mere i 2018.

For at finde forklaringen skal vi tilbage til skatteforliget i 2012.

”Dengang valgte politikerne at hæve den grønne ejerafgift, som alle bilejere betaler to gange om året. Stigningen er på 1,8 procent om året, men i stedet for at hæve afgiften hvert år, valgte politikerne at hæve taksten hvert tredje år”, forklarer forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen.

Afgiften steg også i 2015

Endnu en stigning, som bilejerne kan ”se frem til”, kommer allerede fra 1. juli 2018.

Det betyder, at den grønne ejerafgift er steget med ca. 5,5 procent to gange siden forliget. Første gang fra 2015 og anden gang er med de nye opkrævninger for 2018.

Den grønne ejerafgift betales forud, og stigningen gælder samtlige ejere med en bil, der er registreret første gang efter den 1. juli 1997.

Læs mere: Alle satserne for grøn ejerafgift

Stiger igen til juli for nye biler

Endnu en stigning, som nye bilejere kan ”se frem til”, kommer allerede fra 1. juli 2018. Den er indført med den seneste omlægning af registreringsafgiften i oktober 2017.

Denne stigning gælder dog ikke samtlige bilejere. Den gælder kun for biler, der er indregistreret efter 2. oktober 2017. Biler, der er indregistreret 2. oktober eller tidligere, skal altså betale grøn ejerafgift efter den gamle ordning.

Læs mere: FAQ om registreringsafgiften

”Da registreringsafgiften blev sat ned, besluttede politikerne samtidig at hæve den grønne ejerafgift, så den i gennemsnit stiger knap 500 kr. om året – altså ca. 250 kr. pr. halvår”, forklarer Allan Skytte Christensen. 

Find din nye bil på FDM biler.dk