Sådan sparer du på bilforsikringen

Der er stor forskel i prisen på bilforsikringer, selvom dækningen stort set er ens. Alligevel opgiver mange bilejere at skifte selskab. Men der er meget at spare. FDM opfordrer til, at du går benhårdt efter prisen.

Der er stor forskel i prisen på bilforsikringer, selvom dækningen stort set er ens
Bilist

Generelt tjener forsikringsselskaberne rigtig gode penge på din bilforsikring. Selskabernes gode fortjeneste kan dog komme dig til fordel, hvis du gør en lille indsats.

For med den gode indtjening har selskaberne noget at give af. Derfor opfordrer FDM dig til at presse prisen, inden du takker ja til bilforsikringen. 

Hvordan får man den billigste bilforsikring?

"Prisen for den enkelte bilist afhænger af flere individuelle faktorer som f.eks. bilmodel, alder, bopæl og skader. Men der er som udgangspunkt mange penge at spare, hvis du gør en relativt beskeden indsats", siger Ilyas Dogru, chefkonsulent hos FDM.

"Selskaberne har luft i regnskaberne til at sætte priserne ned. Hvis du indhenter priser fra flere selskaber og forsøger at presse dem, kan du med stor sandsynlighed få en billigere bilforsikring", forklarer Ilyas Dogru.

Det er vigtigt, at du finder ud af, hvilken dækning du skal bruge, og hvor meget du er villig til at betale for den. Måske har det betydning, om du er dækket i tilfælde, hvor der er behov for vejhjælp. Eller måske har du et særligt ønske om andre tilkøbsdækninger.

Til at begynde med er det nemmeste at indtaste dine forsikringsoplysninger på en online pristjek-side som samlino.dk eller forsikringsguiden.dk og sammenligne dit nuværende forsikringsselskab med de andre på markedet. Her kan du nemt finde markedets laveste pris og benytte den som udgangspunkt til en forhandling.

En uvildig test eksempelvis fra Forbrugerrådet Tænk er også et godt redskab til at vurdere dækning og pris hos de enkelte forsikringsselskaber. Her kan du læse Forbrugerrådet Tænks seneste test af de bedste og billigste bilforsikringer:

Læs Forbrugerrådet Tænks test af bilforsikringer

Hold godt øje med rabatter på forsikringerne

Der kan være flere penge at spare, hvis du er opmærksom på rabatter, som selskaberne tilbyder. Fx hvis du er medlem af en forening, eller du bestiller forsikringen online. Men ikke alle rabatter er lige fordelagtige for dig.

”Selvom forsikringsselskaberne tilbyder rabat, hvis du samler alle dine forsikringer hos dem, skal du som forbruger være opmærksom på, at forsikringerne samlet set kan blive dyrere. Derfor viser undersøgelserne, at samlerabatter ikke batter, og at du lige så godt kan indhente tilbud på forsikringerne hver for sig”, siger Ilyas Dogru.

FDMs chefkonsulent forudser desuden, at bilforsikringerne generelt vil falde i pris. Bl.a. fordi flere bilforhandlere nu er begyndt at tilbyde billige forsikringer, og at markedet tilpasser sig til udviklingen hos forbrugerne. De etablerede forsikringsselskaber står i øvrigt bag de nye billige forsikringer.

Læs mere: Tjekliste når du køber bilforsikring

5 tip: Sådan sparer du på bilforsikringen

1.    Undersøg priserne generelt på markedet gennem sammenligningssider på nettet.
2.    Udvælg flere forsikringsselskaber og bed om et konkret tilbud.
3.    Gå i dialog med det selskab, hvor dækning og pris passer dig bedst, og prøv at forhandle prisen ned.
4.    Tag kontakt til dit nuværende forsikringsselskab og hør, om det kan matche det bedste tilbud, du har fået.
5.    Husk, at du altid kan opsige din forsikring med 30 dages varsel til den 1. i en måned. 
 

Læs også: FDM Bilforsikring kåret til Bedst i test