Bilvurdering: undgå at blive snydt på nettet

På internettet er det nemt at få en bilvurdering. Men et godt tilbud kan blive et dyrt bekendtskab.

Det er ikke nødvendigt at bruge hjemmesider, der tager betaling for en bilvurdering.
Bilist

Der er de senere år dukket en række hjemmesider op, der giver mulighed for at få en bilvurdering ved blot at indtaste bilens registreringsnummer og få andre oplysninger. Hjemmesiderne er ofte bygget op med blinkende pile og bokse, som skal få dit fokus væk fra, at det rent faktisk koster penge, at bruge disse sider.

Gratis oplysninger

Det er ikke nødvendigt at bruge hjemmesider, der tager betaling for en bilvurdering. Der er allerede flere kendte danske bilsider, der er ganske gratis og også mere præcise i deres vurdering.

Flere forbrugere er faldet i fælder med hjemmesiderne, der prøver at skjule, at bilvurderingen koster penge.

Er du i tvivl?

Er du i tvivl om, hvorvidt det koster penge at bruge en hjemmeside, så brug tid på at orientere dig grundigt på siden og luk eventuelt siden ned igen. Som medlem kan du altid bruge FDM's teknikere, som kan give dig en vurdering af din bils pris. Du kan også få råd og vejledning om det videre salg.

Kontakt FDM

Eksempler på fælder

Flere forbrugere er faldet i fælder med hjemmesiderne, der prøver at skjule, at bilvurderingen koster penge. Det gælder fx nedenstående:

  • dinbilpris.com
  • bil-pris.com
  • auto-pris.com
  • danskebilpriser.com
  • bil-vurdering.com
  • yourcarprice.net
  • bilenspris.com
  • autoscandic.com

Selskabet bag en række af disse hjemmesider er i Sø- og Handelsretten blevet dømt til, ikke at måtte opkræve penge for bilvurderinger. Se hvilke hjemmesider og hvad du skal gøre, hvis du har modtaget en regning fra en hjemmeside med bilvurderinger.

Læs mere: Sådan gør du, hvis du har fået en regning

Nye hjemmesider

Der kommer løbende lignende hjemmesider, hvor det er muligt, at foretage en bilvurdering og hvor det ikke klart fremgår, hvilken aftale man indgår, og hvad det koster. Vær derfor opmærksom på, hvilken hjemmeside du går ind på og om tilbuddet og firmaet er seriøst, inden du accepterer en bilvurdering af din bil.

Brug dit medlemskab

Har du fået en regning for at bruge en af ovenstående sider eller for en lignende hjemmeside, der ikke er nævnt ovenfor, kan du som medlem kontakte FDM. Vi vil afhængig af bl.a. den enkelte hjemmesides udformning, kunne rådgive dig om dine muligheder.