Nye regler for autocampere, veteranbiler og prøvemærker

Folketinget har vedtaget nye regler fra årsskiftet. Se regelændringerne for indregistrering af autocampere, afgiftberegning af veteranbiler og salg af prøvemærker.

Nye regler for indregistrering af autocamper
Bilist

Årsskiftet varsler ofte nye regler for bilister. Folketinget har nu vedtaget en række af flere ventede ændringer, som træder i kraft d. 1. januar 2018.

Indregistrering af autocampere

Det er fra årsskiftet muligt at indregistrere autocampere med to sovepladser. Hidtil har kravet været minimum fire sovepladser. De nye regler gælder også for allerede indregistrerede autocampere.

Læs også: alt indbo altid skal være i autocamperen

Folketinget har nu vedtaget en række af flere ventede ændringer, som træder i kraft d. 1. januar 2018

Afgiftsgrundlag for veteranbiler

Den afgiftspligtige værdi af et veterankøretøj fastsættes til køretøjets almindelige pris ved salg til en bruger her i Danmark - inkluderet merværdiafgift, men uden registreringsafgift.  Afgiften kan dog maksimalt blive 40 pct. af køretøjets nypris.

En veteranbil skal være mere end 30 år gammel (tidligere 35 år - opdateret i februar 2018) og fremtræde som ved første registrering for at betale afgift som veteranbil.

Læs også: regler for veteranbiler

Prøvemærker

Det bliver nu muligt for andre aktører ud over Skat, at sælge de såkaldte prøvemærker til biler. Hidtil har man kun kunne købe prøvemærker på et af Skats fire motorkontorer.

FDM undersøger sammen med Skat muligheden for at blive forhandler af prøvemærker.

Læs også: prøvemærker til bilen

Frem mod nytår ventes flere regler at blive vedtaget og gælde fra 1. januar 2018. Følg med på fdm.dk.