Nye biler med forsinkelse

Bliver din nye bil væsentligt forsinket fra forhandleren, kan du hæve købsaftalen, hvis du enten ikke kan eller vil vente.

Har du ikke lyst til eller mulighed for at vente på din nye bil, kan du hæve købsaftalen, hvis bilen bliver væsentligt forsinket
Bilist

En række bilejere får i øjeblikket besked om, at deres nye bil er yderligere forsinket fra fabrikken. Det er bilejere, der allerede har ventet med stor tålmodighed på deres nye bil. Har du ikke lyst til eller mulighed for at vente på din nye bil, kan du hæve købsaftalen.

Leveringsdatoen mangle ofte i slutsedlen

Er du i en situation, hvor du ønsker at hæve købet af en ny bil, kan du gøre det uden omkostninger, hvis der er tale om en væsentlig forsinkelse. Det kræver dog som udgangspunkt, at du i din slutseddel har en specifik leveringsdato.

”Vi ser desværre, at der helt mangler leveringsdato eller at den er angivet upræcist i næsten halvdelen af de slutsedler, vi løbende gennemgår for vores medlemmer. Hvis det er tilfældet, så kan du som bilkøber have meget svært ved at bevise, hvornår der er tale om en væsentlig forsinkelse. Det kan i yderste konsekvens betyde, at du ikke kan hæve købet, selv om forhandleren udskyder leveringen”, siger advokat Casper Schad fra FDMs rådgivning.

Kontakt: FDMs rådgivning

Du kan hæve bilkøbet, hvis:

  • Du kan bevise at levering er forsinket væsentligt
  • Du har givet forhandleren en ny rimelig frist på to uger, efter at den oprindelige leveringsfrist er udløbet

Væsentlig forsinkelse

For at hæve din købsaftale skal du ifølge købeloven kunne bevise, at der er tale om en væsentlig forsinkelse fra forhandlerens side. Hvis leveringsdatoen i slutsedlen er: ”Sommer 2018”, kan det være svært at fastslå, hvornår bilen er væsentligt forsinket.

”Derfor anbefaler FDM altid, at der aftales en specifik dato i slutsedlen. Når denne dato er nået, uden at bilen er leveret, kan du herefter skrive til forhandleren og give ham en rimelig frist på to uger til at levere bilen. Leveres bilen heller ikke indenfor denne frist, kan du ophæve købet og finde en ny bil”, forklarer Casper Schad.

Ventetiden må ikke have konsekvenser

Er du interesseret i at vente på din nye bil, kan du sagtens vælge det i stedet for. I så fald anbefaler FDM, at du beder forhandleren om en ny konkret dato for levering.

Vi ser desværre, at der helt mangler leveringsdato eller at den er angivet upræcist i næsten halvdelen af de slutsedler, vi løbende gennemgår for vores medlemmer

Du skal også være opmærksom på, at hvis din gamle bil er en del bil af handlen, skal forhandleren give den aftalte pris, også selv om der er gået lang tid, siden I indgik aftalen. At bilen har kørt flere kilometer i mellemtiden, må ikke få betydning for prisen, du skal have for bilen.

Har du i ventetiden lavet buler eller andet på bilen, kan du derimod selvfølgelig ikke forvente at få samme pris, da du har pligt til at levere bilen i samme stand til forhandleren, som da I indgik købsaftalen – lige bortset fra kilometertallet.

Læs også: Stoler du på en slutseddel