Undgå snyd med miljømærker på ferien

I feriesæsonen svirrer rygterne om miljømærker. Uofficielle hjemmesider udnytter forvirringen og tilbyder danske bilister miljømærker til overpris.

Uofficielle hjemmesider udnytter forvirringen og tilbyder danske bilister miljømærker til overpris
Bilist

Kør selv-feriesæsonen er godt i gang, og på mange danske bilisters huskeliste står, at de skal huske at købe miljømærkat til turen.

Men hvis du ikke er opmærksom, kan du blive lokket til at købe et miljømærke til overpris. 

Hvis du ikke er opmærksom, kan du blive lokket til at købe et miljømærke til overpris

Køb miljømærket det rigtige sted

Søger du på nettet, kan du finde hjemmesider, der tilbyder at sælge diverse miljømærker. Her er det vigtigt, at du ser dig godt for, så du ikke bliver snydt. 

Fx kan du købe det franske miljømærker på den officielle franske hjemmeside for 4,80 Euro, hvorimod uofficielle hjemmesider tilbyder at sælge det for knap 30 Euro. Der er altså tale om mere end en seksdobling af prisen. Dertil kommer, at du reelt ikke kan være sikker på, at du modtager et korrekt miljømærke, når du går gennem uofficielle kanaler.

Læs mere: Miljømærkat i Frankrig

Intet miljømærke i Tjekkiet

Et andet problem er, at mange bilister ofte er i tvivl om, hvilke lande og byer der kræver miljømærkat. 

Et af rygterne, som FDM er stødt på, er, at man skal bruge miljømærke, hvis man skal køre i Prag. Det har dog intet på sig. Myndighederne i Prag overvejer at indføre miljøzoner, men intet er endnu besluttet, og der er derfor heller ingen konkrete planer på nuværende tidspunkt.

Sørg derfor altid for at købe miljømærkater, motorvejsmærkater etc. via de officielle kanaler. Mange af mærkaterne kan købes gennem FDM.

Læs mere: Køb miljø- og motorvejsmærkat i FDMshop.dk

På nuværende tidspunkt er der indført miljøzoner i udvalgte byer i Tyskland, Italien, Frankrig, Belgien og England.

Læs mere: Miljøzoner i Europa  

Læs mere: Motorvejsafgifter i Europa