Manglende ansvarsforsikring giver dagsgebyrer fra nytår

Kører du uden ansvarsforsikring, vanker der dagsgebyrer på 250 kr. om dagen fra efter nytår.

En manglende ansvarsforsikring kan koste millioner, hvis der sker en skade.
Bilist

Er din bil ikke ansvarsforsikret, kan det blive en dyr forglemmelse - altså udover det erstatningskrav i millionklassen, som du kan ende med at hænge på.

Fra 1/1 2019 kommer det nemlig til at koste brugeren af bilen 250 kroner om dagen i dagsgebyr.

Gebyrer fra dag ét

Gebyret vil blive pålagt fra den dag, køretøjet anses som uforsikret. Dette er tidligst 8 uger efter, at du har modtaget din opkrævning for din forsikring - her kan forsikringsselskabet nemlig meddele politiet, at bilen ikke længere er forsikret.

Udover dagsgebyret får politiet stadigvæk mulighed for at klippe pladerne på bilen, og udstede bøde for manglende ansvarsforsikring.

Læs mere: Sådan sparer du på bilforsikringen

Et ignoreret lovkrav

En ansvarsforsikring dækker skader, et motorkøretøj forvolder på andres ting eller person. Modsat kaskoforsikringen, der dækker din egen bil, så er ansvarsforsikringen lovpligtig. Alligevel estimerer Automobilforsikringsselskabernes Fællesregister, at cirka 50.000 køretøjer kører rundt uden den lovpligtige forsikring.

”Vi mener, det er urimeligt, at de bilister, der overholder loven og har tegnet ansvarsforsikring, skal betale for de bilister, som ikke gør,”

Skader, som de ca. 50.000 køretøjer forvolder, koster omkring 45 millioner kroner om året - penge, som i sidste ende bliver betalt af de billister, der rent faktisk har tegnet en forsikring.

”Vi mener, det er urimeligt, at de bilister, der overholder loven og har tegnet ansvarsforsikring, skal betale for de bilister, som ikke gør,” siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

Læs også: Hvad skal du gøre i tilfælde af færdselsuheld

Kan give billigere forsikringer

Flere forsikrede kan i sidste ende betyde, at bilforsikringer bliver billigere, fortæller Dennis Lange fra FDM.

”At sanktionen for manglende ansvarsforsikring nu skærpes bør samtidig medføre, at prisen på køretøjsforsikring generelt falder, da man må formode, at truslen om dagsgebyrer får flere til at huske at tegne ansvarsforsikring.”

Læs om FDM Forsikring