Flere skilte på private p-pladser

Skiltningen på private p-pladser fuldendes, når sidste del af et regelsæt træder i kraft 15. marts i år. Det betyder, at bilister altid skal kunne få øje på et skilt med oplysninger om reglerne på området, når de parkerer på en privat parkeringsplads

Flere skilte på private p-pladser
Bilist

For tre år siden blev det et lovkrav, at der ved alle indgange til private parkeringspladser skal stå et sort skilt med et hvidt P. På en undertavle skal reglerne for parkering fremgå, eller der skal stå, at ”regler og vilkår fremgår af skilte på pladsen”.

Er reglerne ikke på undertavlen, skal det nu altid være muligt at læse dem på skilte inde på selve pladsen. Det fremgår af et regelsæt, der træder i kraft fra 15. marts i år.

Det betyder potentielt færre misforståelser og p-afgifter til folk, der parkerer på private pladser

Alle skilte skal være sorte med hvid skrift.

Uanset, hvor du parkerer på den private plads, skal du kunne få øje på et af selskabets skilte. Dog skal du orientere dig om hjørner, når du parkerer tæt på f.eks. en bygning på pladsen.

Formentlig færre afgifter til bilisterne

Skilt ved indgang til en privat p-plads
Siden 2016 har skilte med et hvidt P på sort baggrund ved indgange til private p-pladser været lovkrav

Ændringerne er sidste del af regelsættet om skiltning på private parkeringspladser. Overholdes det ikke, kan selskabet som udgangspunkt ikke give bilisterne en p-afgift.

"Vi forventer naturligvis, at de private selskaber har fået sat skiltene op, så bilisterne ikke kan være i tvivl om reglerne på området. Det har tidligere været et stort problem for mange bilister - og er indimellem stadig", siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

Læs mere: Parkering på private områder

Han ser reglerne om skiltning som en stor gevinst for bilisterne.

"Jo tydeligere reglerne bliver skiltet, desto nemmere er det for bilisterne at vide, hvad de skal rette sig efter. Det betyder potentielt færre misforståelser og p-afgifter til folk, der parkerer på private pladser".

Som tommelfingerregel er de private p-pladser typisk ved storcentre, større supermarkeder og beboelsesejendomme.

Har du spørgsmål om p-regler og p-afgifter, kan du som medlem altid kontakte FDMs jurister

Kontakt FDMs rådgivning