Forhandler fik Henrik til at betale 14.000 kr. for meget i registreringsafgift

FDM har hjulpet Henrik Aksel Olsen med at få 14.000 kr. retur i registreringsafgift, og opfordrer bilkøbere til at kontrollere deres slutseddel. Har du købt ny bil, kan du have penge til gode

Forhandler fik Henrik til at betale 14.000 kr. for meget i registreringsafgift
Bilist

Siden det i august 2018 blev muligt for alle at se, hvor meget forhandleren indbetalte i registreringsafgift til staten for den enkelte bilhandel, har FDM fået henvendelser fra adskillige medlemmer. De undrer sig over, at beløbet på slutsedlen og beløbet på Skats hjemmeside ikke stemmer overens.

Slutsedlen indeholder typisk oplysning om det beløb, som bilforhandleren skal indbetale til staten i registreringsafgift. Alligevel oplever FDM, at nogle forhandlere beholder nogle af pengene selv og scorer en fortjeneste, som de ikke har krav på”, forklarer advokat i FDM, Casper Schad.

Jeg ved ikke, om han var i ond tro, men han fastslog, at hans udregning var korrekt og sagde, at ”sådan var det”

Læs mere: Mange bilkøbere har penge til god hos forhandlerne

Forhandleren ændrede kurs

FDM har hjulpet adskillige bilejere med at få penge retur, og hvis forhandlerne ikke vil betale, så indbringes sagen for Ankenævn for biler. Det sker i ca. halvdelen af tilfældene.

En af de bilkøbere, der ikke umiddelbart kunne få sine penge retur, var Henrik Aksel Olsen, der købte en Skoda Kodiaq den 30. januar.

”På Skats hjemmeside kunne jeg se, at jeg havde betalt for meget, men forhandleren afviste, at det var tilfældet. Jeg ved ikke, om han var i ond tro, men han fastslog, at hans udregning var korrekt og sagde, at ”sådan var det””, siger Henrik Aksel Olsen.

Han gik til FDM, der sendte et brev til forhandleren. Umiddelbart efter satte forhandleren 14.066 kr. ind på bilkøberens konto uden yderligere forklaring.

Bliv medlem

Har du afgiftskroner til gode?

Hvis du har købt ny bil, kan du også have penge til gode. Så gå ind på Skats hjemmeside, motorregister.skat.dk, og se, om forhandleren har indbetalt det rigtige beløb til Skat.

Er beløbet på din slutseddel eller på din faktura anderledes end beløbet hos Skat, så kan du have penge til gode.

FDM hjælper gerne medlemmer med at finde ud af, om de har fået det rigtige beløb retur fra forhandleren.

Kontakt: FDMs rådgivning