Android Auto i Danmark

Android Auto er Googles pendant til Apple CarPlay. Den har været på markedet længe, men desværre ikke i en officiel dansk version. Du kan dog downloade en dansksproget app på hjemmesiden APK Mirror.

Hjemmeskærmen viser din foretrukne navigations app
Bilist

Ejere af iPhones har længe haft glæde af Apple CarPlay, der viser mobilens apps på bilens skærm og giver adgang til stemmestyring og navigation.

Google har da også for længst lanceret en lignende app, Android Auto, der virker i 36 lande. Men appen er endnu ikke frigivet i Danmark. Derfor har utålmodige danske Android-mobilejere i flere år brugt en betaudgave af Android Auto. Selvom det er lidt mere omstændeligt, kan du i de fleste tilfælde bruge den i dag.

Vil du med på vognen og have billig navigation samt adgang til Googles digitale hjælper, så er betaudgaven af Android Auto vejen frem

Få navigation, musik og meget mere

Med Android Auto kan din Android-mobil tilbyde fire tjenester på din bils trykfølsomme skærm, hvis bilen er forberedt til det. Det er navigation, telefonsamtaler, beskeder (sms, messenger, o.lign.) og underholdning (bl.a. radio, musik og podcasts). 

Da Android Auto ikke er officielt lanceret, bliver du nødt til at installere det via en hjemmeside og ikke gennem Google Play, som du gør med andre apps. Dermed skal du acceptere, at du installerer en app fra nettet, der ikke er godkendt af Google. Det er Motors erfaring, at der ikke er sikkerhedsmæssige problemer med denne app, og at du trygt kan bruge den. 

Det er lidt bøvlet. Men vil du med på vognen og have billig navigation samt adgang til Googles digitale hjælper, så er betaudgaven af Android Auto vejen frem p.t.

Læs også: Få digital radio i bilen uden DAB

Sådan gør du:

  1. Det mest sikre er at gå ind på hjemmesiden apkmirror.com og søge efter „Android Auto“.
  2. Herefter skal du vælge den version, der passer til din mobiltelefon. Der ligger p.t. tre udgaver, og du må prøve dig frem. Din Android-mobil skal mindst have systemversion 5.0, for at det virker.
  3. Da appen ikke ligger i Google Play, skal du løbende tjekke på apkmirror.com, om der er opdateringer. I 2018 kom der 10 opdateringer, der gav flere funktioner, så man skal forbi fra tid til anden. Det kan også ske, at en systemopdatering gør, at appen ikke virker. Igen skal man blot forbi hjemmesiden og hente seneste version

Android Auto kan drille

Herhjemme døjer flere Android-brugere stadig med, at Google ikke har lanceret Android Auto officielt. For selvom der findes en uofficiel version, så kan den give problemer i nogle situationer.

For eksempel kunne et FDM-medlem, der havde en Samsung Galaxy A5-mobil, ikke få betaudgaven af Android Auto til at virke i sin VW Polo. Investeringen i den dyrere og nyere Samsung Galaxy S10 løste umiddelbart problemet. Men efter et par måneder (og et par softwareopdateringer) stoppede Android Auto med at virke. Årsagen viste sig at være telefonens strømbesparende tilstand, der slukkede for GPS-positionen, når skærmen slukkede, og det, selvom Google Maps var aktiv. Efter skift til en mindre strømbesparende indstilling kom Android Auto til at virke igen. I andre tilfælde kan det være mobilens natteindstilling, der driller.

Udfordringen er, at alle Android-mobiler har forskellig teknik og styresystemer. Derfor kan nogle mobiler drille, når man vil køre med betaudgaver af Android-­apps. Så må man – ironisk nok – ofte google sig til en løsning.

Køb mobil-udstyr