Nu åbner køreskolerne igen

Grundig rengøring af skolebiler skal minimere risiko for coronasmitte, når landets køreskoler genåbner. Også FDM er klar til at genåbne køretekniske anlæg. Teori- og køreprøver afvikles igen fra 29. april. OPDATERET 28. APRIL

Landets køreskoler genåbner nu igen.
Bilist

Landets køreskoleelever har udsigt til igen at kunne spænde sikkerhedsselen.

Den gradvise genåbning af Danmark omfatter nemlig også landets køreskoler, der fra mandag den 20. april igen må sætte skolebilerne i gear.

Det betyder, at man nu kan tage både køre- og teoritimer samt komme på manøvrebane og glatbane.

Fra onsdag den 29. april genåbnes der også for teori- og køreprøver, skriver Rigspolitiet på Twitter.

Politiet vil hurtigst muligt afvikle de prøver, der har været aflyst under corona-nedlukningen. 

Læs også: Dit første kørekort

Kun én elev i bilen

For at minimere smitterisikoen har Arbejdstilsynet udarbejdet nogle retningslinjer, der skal overholdes.  

Eksempelvis bør der ikke være mere end én elev og én kørelærer pr. skolevogn, ligesom både elev og kørelærer bør vaske hænder og bruge håndsprit efter hver køretime.

Derudover bør kørelæreren sikre en grundig rengøring af fælles kontaktpunkter som rat, gearstang og håndbremse m.m. mellem hver køretime.

For teoriundervisning gælder, at der bør være minimum to meters afstand mellem elevernes pladser i undervisningslokalet, og at der maksimalt må være én person pr. fire kvadratmeter gulvareal.

Læs også: Sådan undgår du coronasmitte i bilen

Elever kontaktes af køreskoler

Hos Dansk Kørelærer-Union (DKU) er man glade for, at man nu igen kan åbne bildørene for elever. DKU havde dog godt kunnet ønske sig et længere åbningsvarsel.

”Det er positivt, at vi nu igen kan komme i gang med vores arbejde. Men selvom vi nu må genåbne, er der stadig risiko for coronasmitte. Derfor arbejder vi på højtryk for at udfærdige klare anbefalinger til, hvordan vores medlemmer sikrer sig selv og eleverne bedst muligt,” siger formand for Dansk Kørelærer-Union Bent Grue.

For de elever der ved at tage kørekort, vil de blive kontaktet af deres kørelærer. 

Læs også: Kørekort til 17-årige

FDM køreteknik klar til elever

Også hos FDM køreteknik er man klar til igen at modtage køreskole- og AMU-elever på FDM Jyllandsringen og FDM Sjællandsringen.

”Vi er glade for at kunne genåbne, men det skal også være trygt og sikkert for alle. Derfor har vi gennemgået vores procedurer og er klar til at overholde alle retningslinjer både i forhold til rengøring af biler og antallet af elever til teoriundervisning. Den del af teoriundervisningen, der kan foregå udenfor, vil blive afholdt her,” siger afdelingschef på FDM Sjællandsringen Michael Malmquist.

Derudover har køreskoler mulighed for at låne lokaler til teoriundervisning på FDM Jyllandsringen, der overholder de gældende retningslinjer.

Book kursus i køreteknik