Se hvad du kan opleve med din bil

Jovist, det er ærgerligt, at rejser til udlandet stort set er sat på standby. Men så er det ind bag bilrattet og derudaf i det danske. Vi har samlet en række oplevelser og seværdigheder, hvor du ikke nødvendigvis behøver at stige ud af bilen

Se hvad du kan opleve med din bil
Bilist

Uanset, hvor du befinder dig i Danmark, ligger der seværdigheder i rimelig køreafstand. Vi giver dig inspiration til en dagstur med bilen som udgangspunkt og omdrejningspunkt.

 

Hvis du vil blive inde i bilen

Se koncerter fra bilen

I mangel af åbne spillesteder og festivaler, er det nu muligt at opleve Mads Langer, Malk de Koijn, L.O.C m.fl. fra sin bil. Scenen er bygget ekstra høj, så udsynet bliver bedst muligt for alle, ligesom tre storskærme vil optimere oplevelsen. Lyden kan høres gennem bilradioen.

Se mere hos arrangøren her

Mads Langer
Mads Langer ved drive in-koncert i Aarhus. Foto: Photo Camilla Lundbye/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Film gennem forruden

Over hele landet har der været flere initiativer med filmvisning på parkeringspladser. Det lugter lidt af popcorn, bland selv-slik og bløde biografsæder – afhængigt af din bil. I Lynge Drive In Bio nord for København har de altid åbent – corona eller ej.

Se programmet her

Læs mere om dine fordele og rabatter i Danmark med FDM:
Se medlemsrabatter

Hvis du alligevel vil ud og strække ben

Margueritruten

Strækker sig over hele 4.218 kilometer og blev indviet i 1991. Den følger landets smukkeste vejstrækninger og går forbi mange af landets største seværdigheder. Se på hjemmesider for slotte, museer mv. om de er genåbnet, inden du lægger turen forbi.

Se ruten i hele sin længde på kortet her.

Kør ud til naturperler

Nedlukningen af landet har fået folk til at søge ud i naturen, og Naturstyrelsen har oplevet mere end en tredobling af læsere til deres digitale naturguider. Dem findes der flere end 200 af med oplysninger, praktisk info og kort til naturperler over hele landet. Se også, hvor de kan parkere og fortsætte til fods.

Find dem her

På opdagelse i naturen

Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og DR har samlet en masse inspiration til, hvordan du kan opleve naturen på egen hånd. Find tips og tricks til at gå på opdagelse i bynaturen, ved søer og vandløb, i åbne landskaber, i skovene og ved kysterne.

Se hjemmesiden voresnatur.dk her

Kør rundt i Nationalparkerne

En nationalpark indeholder noget af den mest unikke og særprægede danske natur, og der er foreløbigt oprettet fem: Mols Bjerge, Thy, Skjoldungernes Land, Vadehavet og Kongernes Nordsjælland. De er nemme at besøge og komme rundt i med bil.

Nationalpark Vadehavet
Danmarks fem nationalparker er nemme at besøge med bil. Foto: Anders Wendt Jensen

Læs mere om dem her