Scanleasing konkurs – sådan skal du forholde dig

Har du leaset din bil hos Scanleasing Danmark, har du formentlig svært ved at komme i kontakt med selskabet, der er under konkursbehandling. Læs hvordan du skal forholde dig som leasingkunde

Scanleasing konkurs – sådan skal du forholde dig
Bilist

FDM får en del henvendelser fra leasingkunder hos selskabet Scanleasing, der den 12. oktober blev taget under konkursbehandling af Skifteretten i Kolding.

Det betyder, at selskabet foreløbigt er i betalingsstandsning. 

"Vores medlemmer oplever, at de ikke kan komme i kontakt med Scanleasing, og det skaber selvfølgelig en vis uro. Vi forventer, at der kommer en udmelding til leasingtagerene, snarligt fra enten Scanleasing eller deres bobestyrer," siger jurist i FDM, Michael Ern Nielsen.

På trods af omstændighederne, fortsætter leasingkontrakterne, og man skal stadig betale i overensstemmelse med kontrakten.

Kontakt FDMs rådgivning

Hvis din kontrakt udløber snart

Selskabet skriver selv på dets hjemmeside, at: ”Kurator er pt. i færd med at gennemgå samtlige udløbne kontrakter og vi vil sikre kontakt til alle kunder snarest muligt”.

I kontrakten vil der formentlig være vilkår om, at bilen skal afleveres et bestemt sted, når kontrakten udløber, og at man har mulighed for at henvise til en ny køber.

"Men hvis du ikke kan komme i kontakt med Scanleasing, kan du ikke aflevere bilen på det bestemte sted, da man ikke kan aflevere nøgler til nogle personer. Det er heller ikke sikkert, at aflevere nøglerne i bilen eller en postkasse," påpeger FDM-jurist Michael Ern Nielsen.

Imens skal leasingtagere i stedet sørge for en god og loyal opbevaring af bilen. Hvis muligt skal bilen opbevares væk fra offentlig vej.

"Hvis leasingkontrakten er udløbet, må du endelig ikke køre i bilen længere. Der bliver ikke betalt registreringsafgift efter udløb. Kørsel i bilen i bare én meter kan være voldsomt dyrt," siger Michael Ern Nielsen. 

Læs mere: FDMs råd om privatleasing

Vigtigt ikke at være passiv

Scanleasing skriver på deres hjemmeside, at kunder vil blive kontaktet, og at det ikke er nødvendigt at skrive eller ringe.

Men FDM har et andet råd til leasingtagerne.

"Det er vigtigt, at leasingtagere ikke fremstår som passive. Sørg for at have dokumentation på, at betingelserne i leasingkontrakten er forsøgt opfyldt på bedste vis. Man skal i stedet skrive en mail til Scanleasing og oplyse, at man er klar til at aflevere bilen på det bestemte sted, og at de blot skal oplyse, hvor og hvornår de ønsker bilen. Derudover skal leasingtagere oplyse, at bilen opbevares på Scanleasings vegne og risiko," forklarer Michael Ern Nielsen.

Har du en leasingkontrakt, der først udløber om nogle måneder, skal du ikke gøre noget aktivt lige nu. Afvent situationen og reagér, hvis der ikke er kommet nogle nyheder eller beskeder, når du er tættere på kontraktudløb.