Ny hjemmeside vil rådgive om elbiler

Region Hovedstaden lancerer sammen med FDM hjemmesiden Elbilviden.dk, der skal rådgive virksomheder, kommuner og private om elbiler og opladning.

Ny hjemmeside skal informere om elbiler
Bilist

Virksomheder og private, der går i elbil-tanker, får nu en ny hjemmeside, hvor de kan få svar på spørgsmål om elbiler, opladning og biløkonomien i de grønne biler.

Tirsdag 10. november går siden Elbilviden.dk nemlig i luften med råd og vejledning til kommende elbilejere. Her kan man læse om forskellige elbilers rækkevidde samt ejer- og registreringsafgift, ligesom virksomheder kan få et overblik over muligheder for tilskud og hvilke krav, der gælder for at have elbil som firmabil.

Det er Region Hovedstadens videnscenter om elbiler, Copenhagen Electric, der sammen med FDM og en række andre partnere som DTU, ladeoperatører og bilimportører og de fire øvrige regioner står bag Elbilviden.dk.

”Fremtiden er elektrisk, og elbilismen kommer til at eksplodere. Mange danskere skal i de kommende år udskifte fossildrevne biler med elbil. Jeg er naturligvis stolt over, at Region Hovedstaden står samlet med alle regioner, relevante statslige myndigheder og elbil- og ladebranchen omkring denne satsning. Det vidner om, at vi har ramt noget vigtigt med hjemmesiden,” udtaler formand for Trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup, i forbindelse med lanceringen.

Se den nye side Elbilviden.dk

Har oversigt over lademuligheder

En af de store elbil-barrierer er frygten for at løbe tør for strøm. Som en af flere features kan man på Elbilviden.dk derfor finde et danmarkskort over lademuligheder. Kortet er dynamisk, så det hele tiden vil være opdateret.

Det er første gang, at alle tilgængelige ladestationer i Danmark vises i ét og samme kort, der også kan benyttes til GPS-navigation.

Derudover henvender Elbilviden.dk sig også til virksomheder og kommuner, der står overfor at udvide vognparken med elbiler eller søger idéer til, hvordan en egentlig ladestrategi rulles ud i en kommune.

Læs alt om elbiler

FDM bidrager med elbilviden

FDM er blandt partnerne bag Elbilviden.dk og glæder sig over at være en del af den nye hjemmeside.

”Vi oplever en stor nysgerrighed både fra vores medlemmer og generelt omkring elbiler og opladning, men også et stort behov for information og vejledning. Derfor er vi kun glade for at kunne bidrage til Elbilviden.dk med vores viden,” siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk, og tilføjer:

”Elbiler er nyt land for de fleste, og det kan være svært at finde rundt i markedet. Her tror vi på, at Elbilviden.dk kan være med til at give både private, virksomheder og kommuner konkret og uvildig rådgivning. Ikke bare om elbiler, men nok så vigtigt også om opladning og lademuligheder. Det kan være med til at klæde almindelige forbrugere og virksomheder på, så de bedre kan træffe det for dem rigtige elbilvalg.”

Læs også: FDMs test af elbiler